Mesajul de încurajare al lui Gică Hagi pentru Ovidiu Hațegan: ”Îl așteptăm pe teren”
articol scris de Digi Sport28.03.2022, 19:40
Gică Hagi (57 de ani), prezent în weekend la meciul Rangers Legend - Rangers World, scor 2-3, a revenit în țară și a avut un mesaj de încurajare pentru arbitrul Ovidiu Hațegan (41 de ani), după ce a suferit un infarct miocardic acut.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
După ce medicii din Arad și-au dat seama de gravitatea situației în care se afla arbitrul, au decis să-l transporte de urgență la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, unde a intrat direct în operația în care i s-a montat un stent.
Gică Hagi: ”E riscul meseriei, o facem de drag, de pasiune”
Gică Hagi a aflat despre nefericitul eveniment prin care a trecut Ovidiu Hațegan și îi dorește lui Ovidiu Hațegan să revină cât mai repede pe terenul de fotbal.
”Am citit, din păcate, dar important e că e bine. Sunt hopuri în viaţă. Îi doresc sănătate şi să fie puternic. Îl aşteptăm iar pe teren. E riscul meseriei, o facem de drag, de pasiune. Nu ştim ce se întâmplă mâine. Sunt alte lucruri şi mai grave. Îi doresc din toată inima sănătate multă”, a declarat Gică Hagi, la revenirea în țară, din Scoția.
Anunțul medicilor despre starea de sănătate a lui Ovidiu Hațegan: ”Continuăm să îi facem investigații suplimentare”
Luca Constantin Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, anunță că Ovidiu Hațegan este bine acum, dar va fi supus în continuare unor investigații amănunțite.
”Domnul Hațegan a ajuns în cursul nopții de urgență, adus cu ambulanța de la Arad într-o stare gravă. Suntem singurul institut din vest-ul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale. A fost introdus de urgență în sală, am constatat că are o arteră înfundată și, în concluzie, i s-a pus un stent.
Starea lui este stabilă, continuăm să îi facem investigații suplimentare și în acest fel vom ști și ce se va întâmpla în continuare cu cariera dânsului. Este stabil, comunică, e conștient, e foarte bine. Îndrăznesc să spun că ar fi apt să se plimbe și să stea de vorbă cu noi aici. Cam asta.
Referitor la gravitate, sigur că un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la 10%. Nu cred că se pune problema de complicații majore, iar în ceea ce privește cariera sportivă, nu ne putem pronunța în acest moment. Depinde de cum vor evolua lucrurile în continuare și de opțiunea lui”, a declarat managerul spitalului din Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă.
Marele noroc al lui Haţegan a fost că i s-a făcut rău acasă şi s-a putut duce de urgenţă la spital, unde a fost operat
"Nu-l mai facem de nou, dar important este să se însănătoşească şi să ne putem folosi de el în continuare în fotbal", a declarat, jumătate în glumă, jumătate serios, Cristian Balaj, fost arbitru internaţional, acum preşedintele celor de la CFR Cluj.
"Putea sa fie undeva printr-un un avion şi lucrurile s-ar fi complicat. A avut inspiraţia să meargă la un consult. O şansă mare pentru că acum cardiologia e un domeniu care a avansat foarte mult. Am încredere că el va reveni pe teren. I-am scris din dorința de a-l încuraja. Arbitrajul e un domeniu care consumă foarte mult.
Ovidiu a prins şi testarea Yo-Yo, care se făcea cu Ambulanţă la stadion, mă bucur că şi-au dat seama că nu este în regulă şi a fost scoasă", a explicat Cristi Balaj la ProX.
- Testul Yo-Yo verifica rezistența în regim de viteză a arbitrilor de centru și consta în realizarea de curse de 20 de metri, dus-întors, în zece secunde, cu zece secunde pauză. Această cursă se repeta de 45 de ori! Testul Yo-Yo trebuia dat exclusiv pe iarbă sau pe teren sintetic pentru că solicita la maximum articulațiile. FRF îl implementase în fotbalul românesc în ianuarie 2014. Atunci, asistenţii dădeau testul ARIET.
Ovidiu Haţegan a terminat medicina
"Am terminat Medicina și sunt lector la Universitatea de vest ’Vasile Goldiș’ din Arad. Predau anatomia în engleză la studenții din anul doi de studiu.
Am făcut șase ani de medicină plus patru ani pentru Doctorat", declara Haţegan în 2015, atunci când a fost promovat în Categoria Elite a arbitrajului FIFA.
Ovidiu Haţegan a fost operat duminică seară, la inimă
Ovidiu Hațegan a ajuns de urgență la spital, duminică seara, şi a fost operat la Timişoara.
”Ajuns pe masa de operație, unde intervenția chirurgicală a fost realizată cu succes, Hațegan se află internat în acest moment la Institutul de Cardiologie ”Pădurea Verde” din Timișoara.
În timpul antrenamentului a simțit o durere în piept. Cum este medic de profesie, și-a dat seama de simptome și a urcat în mașină, mergând singur la spital. A ajuns în cele din urmă la Pădurea Verde, la Timișoara, și în urma unui EKG i s-a spus că are ceva venă înfundată. I-a fost montat un stent”, a declarat un apropiat al lui Ovidiu Hațegan, pentru Special Arad.
Arbitrul din România a condus ultima oară la centru partida din optimile Europa League dintre Lyon și FC Porto, scor 1-1 (2-1 la general).
"El a prins o parte a perioadei de jigniri, când era concurs între conducătorii de cluburi cine va face cele mai spumoase declaraţii pentru a-şi pregăti meciurile următoare. Toate aceste lucruri s-au adunat, stres ...
Mă bucur că a descoperit la timp, Îmi pare rău că riscă să nu prindă următorul Mondial, dar mai este mult până la turneul final, este iarna viitoare şi are timp să se refacă. Pentru mine rămăne la fel de valoros. Sunt convins că va depăşi acest moment.
Arbitrii fac vizita medicală. Sunt anumite boli care sunt greu de descoperit, în special cele la nivelul inimii", a mai spus Balaj.
Etichete: gica hagi , ovidiu hategan , infarct miocardic acut , operatie ovidiu hategan
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...