WTA îşi schimbă categoriile turneelor: le adoptă pe cele din circuitul ATP
articol scris de Digi Sport02.12.2020, 15:34
Asociaţia tenisului feminin (WTA) îşi va redenumi categoriile de turnee începând din 2021, pentru a le alinia cu cele din circuitul masculin ATP, un semnal al viitoarei colaborări între cele două organizaţii, după un sezon afectat grav de pandemia de coronavirus.
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
- Digi Sport va transmite până în 2023 câte 50 de turnee pe an din circuitul WTA
Decizia luată de WTA, începând cu 2021: noile categorii ale turneelor
Criza sanitară mondială a decimat calendarul tenisului în 2020 şi a generat apeluri în vederea unei fuziuni a organelor de conducere, o sugestie bine primită atât de WTA cât şi de ATP.
WTA Tour are în prezent cinci categorii - Premier Mandatory, Premier 5, Internaţional şi 125K, în timp ce categoriile ATP sunt Masters 1000, ATP 500 şi ATP 250.
Începând din sezonul 2021, turneele din primele două niveluri ale circuitului WTA, Premier Mandatory şi Premier 5, se vor desfăşura în cadrul categoriei WTA 1000, cele de categoria Premier vor deveni turnee WTA 500, cele din nivelul Internaţional vor fi redenumite WTA 250, iar cele de categoria 125 K vor fi cunoscute drept turnee WTA 125.
"Un sistem numeric permite înţelegerea imediată a nivelului unui turneu, oferind fanilor o modalitate simplă de a înţelege şi de a participa la circuit şi la turnee", a declarat preşedinta WTA, Micky Lawler.
"Pe lângă faptul că oferă simplitate şi înţelegere imediată, acest lucru permite alinierea la nomenclatorul turneelor ATP, astfel încât tenisul profesionist să fie consecvent şi să aibă acelaşi sistem de denumire a turneelor", a adăugat conducătoarea circuitului feminin.
Premiile şi punctele primite în circuitul WTA nu vor fi schimbate
Premiile în bani şi punctele oferite la categoriile WTA redenumite nu vor fi schimbate însă, pentru a se alinia la cele din circuitul ATP. Cele două circuite au un sistem diferit de clasare, în timp ce unele reguli, inclusiv antrenamentul pe teren, sunt de asemenea diferite.
Cu toate acesta, o fuziune ar putea simplifica contractele de televizare şi acordurile de sponsorizare, în condiţiile în care fanii tenisului sunt nevoiţi să apeleze în prezent la platforme diferite de televiziune cu plată pentru a viziona meciurile.
"Anul 2020 a deschis o oportunitate unică pentru o sinergie mai mare între toate organele de conducere ale tenisului", a mai spus Micky Lowler, adăugând că este mândră de munca WTA alături de ATP, declarându-se totodată nerăbdătoare să continue colaborarea pentru a contribui la consolidarea acestui sport.
Etichete: atp , wta , turnee wta
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...