Reacţia Roxanei Scarlat după atacul Anei Maria Brânză. "O susţinem! Ana a avut ce-i trebuie, dar cei mici nu au"
articol scris de Digi Sport28.07.2021, 15:52
Roxana Scarlat (46 de ani) s-a aflat printre cei care au întâmpinat-o pe Ana Maria Brânză Popescu la revenirea de la Olimpiada de la Tokyo, acolo unde a cucerit medalia de argint.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
La o zi distanţă de momentul în care l-a ignorat pe ministru şi a evitat să dea mâna cu el la coborârea din avion, iar în speach-ul ţinut, Brânză a atacat clasa politică pentru lipsa investiţiilor, Roxana Sclarlat, secretar general al Federaţiei de Scrimă, a declarat că susţine revendicările sportivei de 37 de ani care a ieşit campioană olimpică la Rio, cu echipa, la spadă.
- Spre deosebire de alte dăţi, când cei care conduceau sportul românesc nu aveau treabă cu fenomenul, Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, chiar a concurat la nivelul cel mai înalt şi a ieşit campion paralimpic la Londra 2012.
Roxana Scarlat susţine, oficial, cererile Anei Maria Brânză. O sală nouă şi bani pentru juniori pentru a nu-i mai pune pe părinţi să plătească deplasările
"Fără părinți, nu putem duce copiii la competiţii internaționale. Avem nevoie de bani, de săli, de antrenori. Susținem oficial ceea ce a spus Ana Maria. Este adevărat că noi, ca Federație, nu avem suficiente resurse financiare pentru a investi și la categorii mici de vârstă, unde e necesar să aibă un calendar international complet. E sport de luptă, este foarte important să întâlnești adversari în competițiile importante, să știi unde ești și ce mai ai de pregătit. Pentru ca la Euro și la Mondiale să poți lupta pentru medalii.
- Fosta scrimeră Roxana Scarlat este medaliată cu argint la Olimpiada de la Atlanta 1996, în proba pe echipe. Tot în proba pe echipe este cvadruplă vicecampioană mondială şi europeană, iar la simplu a luat locul 2 la individual compus, în 1997.
Ca senior, Ana a avut ce trebuie, dar cei mici, speranțele, cadeții, juniorii nu au suficiente competiții. Costă mult. De ani de zile ne bazam pe părinți. Ca Federație, cu sponsori, părinți și MTS reușim să participam la Europene sau Mondiale, unde sportivii anul acesta au fost pe podium. La cadeți am obținut chiar titlul mondial sabie masculin individual.
Ana este exemplu pentru copii. A doua zi după medalia de argint, la un eveniment organizat la Arcul de Triumf a venit o fetiță de 5 ani, care vrea să fie Ana Maria. Sălile sunt pline de copii. Avem nevoie de o nouă sală. Nu e suficientă Floreasca. Avem nevoie de antrenori. Aceștia își dedică toață săptămâna meseriei. Sâmbăta și duminica sunt alături de sportivi la competiții, cantonamente. Veghează sportivii tot timpul. Acești oameni trebuie motivați financiar. Fac un lucru deosebit. Modelează copii, îi educă până la titlurile de campioni.
Provocarea noastră, ca Federație, e să degrevăm părinții, pentru că asceştia susțin participarea cadeților în competiții internaționale. La Mondiale și la Europene noi îi putem susține doar pe cei mai buni, restul prin sponsorizări găsite de părinți.
Susținem toate punctele de vedere exprimate de Ana, oficial. Avem nevoie de un buget mai mare pentru a investi în calendarul internaţional al copiilor care vin din urmă. Daca ar fi susținuți constant, la Olimpiadele viitoare avem șanse la medalii. La sabie masculin, unde suntem campioni europeni de tineret, alaturi de Iulian Teodosiu, sunt șansa noastră pentru Paris", a declarat Roxana Scarlat, secretar de stat la Federaţia de Scrimă, la Radio Gold FM.
Ana Maria Brânză, declaraţie manifest la revenirea de la Tokyo
"De o lună de zile şi la duş am intrat cu masca asta. Mă bucur că, după 13 ani, am văzut mai puţine titluri cu 'Brânză a pierdut aurul'. Aţi înţeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice se câştigă, indiferent care ar fi el. Te-ai calificat acolo, este un loc câştigat.
Să ştiţi că şi colegii mei muncesc. Am citit toate comentariile şi am rămas cu acelaşi gust ca după Rio, în 2016. Şi nu e OK, oameni buni. Pentru că, indiferent că ne întoarcem de acolo cu sau fără medalie, munca e la fel. Şi a noastră, şi a antrenorilor.
Am în spate 4 oameni, atâta am avut la Jocuri. Am avut ca sparring partneri sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. (...) Am trecut prin atâtea şi am demonstrat că se poate. Nu contează culoarea medaliei.
Pentru că am zis că mi-am demonstrat mie că vreau să ajung la Tokyo dintr-un egoism pur, mai pur ca ăsta nu cred că există. Nu am mai vrut, de data asta, să mai aştept validarea nimănui, am vrut să văd dacă sunt în stare să o fac pentru mine.
Şi dacă eu am reuşit, fiecare copil care merge într-o sală de sport trebuie să înţeleagă că are o şansă. Şi e de datoria noastră să îi susţinem mai ales când sunt jos", a spus Ana Maria Popescu la revenirea de la Tokyo.
Ana Maria Brânză l-a atacat pe ministrul Tineretului şi Sportului şi cere o nouă sală de sport
"Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă cei 4, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau.
Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii", a spus Ana Maria Popescu.
Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva din România a pierdut dramatic finala contra chinezoaincei Sun Yiwen, 10-11, prin ''tuşa de aur''.
Declarația surprinzătoare a ministrului Eduard Novak
După ce Ana Maria Popescu s-a plâns de condițiile de pregătire înainte de Jocurile Olimpice, iar apoi a obținut o medalie de argint, ministrul Eduard Novak a făcut o declarație ciudată.
"După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.
Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica", a fost declarația lui Eduard Novak.
Etichete: ana maria branza , eduard novak , federatia de scrima , roxana scarlat
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...