Foto Japonia, exemplu pentru români! Un stadion a fost gata înainte de termen deşi construcţia a început cu 14 luni mai târziu
20.11.2019, 20:10Japonezii dovedesc încă o dată că se poate - deşi au început construcţia unui stadion cu 14 luni întârziere, arena este gata cu o lună înainte de termen. Consiliul Sportului din Japonia a anunţat că a încheiat lucrările la Stadionul Naţional, principala arenă de la Jocurile Olimpice din 2020.
SuperLiga: FCSB - Unirea Slobozia, duminică, 18:15, DGS 1
SuperLiga: Petrolul - Dinamo, duminică, 20:45, DGS 1
Arena este una din cele mai scumpe construite vreodată - a costat peste un miliard de euro. Proiectul a fost pus în aplicare în decembrie 2016, cu 14 luni mai târziu decât era planificat deoarece design-ul original nu a fost aprobat în urma protestelor publice faţă de costurile extravagante.
Arena cu o capacitate de 60 de mii de locuri are un acoperiş complet acoperit de vegetaţie pentru a se integra în peisaj. Inaugurarea va avea loc pe 21 decembrie, iar primul eveniment care va fi găzduit de Stadionul Naţional va fi finala Cupei Împăratului la fotbal, programată pe 1 ianuarie.
Olimpiada de Vară se va desfăşura apoi vara viitoare, între 24 iulie şi 9 august, urmată de Jocurile Paralimpice între 25 august şi 6 septembrie.
Stadionul Naţional este una din cele 8 arene sportive care vor găzdui evenimente olimpice care sunt încheiate sau programate să fie gata înainte de termen.
Stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf ar fi trebuit finalizate înainte de Euro 2020
România a primit organizarea a patru meciuri de la Euro 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA a solicitat celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
La Stadionul Steaua (capacitate de 31.254 de locuri) s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95 la sută. Se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate; stadiul acestora este de circa 85 la sută.
Au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de aprox. 25%) şi montarea confecţiei metalice a acoperişului.
La Rapid (capacitate de 14.050 de locuri) au început lucrările la partea de infrastructură, iar stadiul acestora este: spărtură realizată în proporţie de 100 %, betonul de egalizare în proporţie de 70 la sută, hidroizolaţie la nivelul fundaţiilor în proporţie de 70 la sută, fundaţii în proporţie de 7 la sută.
La Arcul de Triumf (capacitate de 8.207 de locuri ), lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 90 la sută, lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate – 45 la sută, iar lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii – 25 la sută.
Bucureştiul va găzdui trei partide din grupa C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca minimum două partide la Bucureşti.
Etichete:
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Un jurnalist al ziarului german Bild, specializat în analiză militară, a sugerat că noua rachetă...