Retrogradarea nu e o variantă. ”Echipele aflate în insolvenţă vor fi depunctate”
24.02.2015, 15:23Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că nu se putea introduce în manualul de licenţiere pentru Liga I retrogradarea ca sancţiune pentru cluburile intrate în insolvenţă din cauza numărului mare al acestora.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
"E o situaţie care te îngrijorează, care nu ajută deloc dezvoltării fotbalului românesc. Dar în acelaşi timp e o situaţie de fapt şi trebuie să găseşti soluţii pe termen scurt, mediu şi lung. Pe termen scurt, soluţia este modificarea manualului de licenţiere. Pe de o parte nu se mai retrogradează, dar introducem conceptul de fair-play financiar, astfel încât de acum înainte toate cluburile care intră în insolvenţă vor fi depunctate. Ştiu că există voci care solicită retrogradarea, dar gândiţi-vă ce ar fi însemnat să introducem acest sistem de retrogradare, cu câte echipe ne-am fi desfăşurat activitatea la nivelul Ligii I. Prin urmare rămânem deschişi dialogului, să găsim cea mai bună variantă pentru reglementarea fenomenului. Ceea ce ne dorim toţi este ca angajaţii să-şi primească banii la timp", a afirmat Burleanu.
Managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în Liga I nu este o competiţie corectă şi a precizat că grupările aflate în insolvenţă, Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, Dinamo, CFR Cluj şi Petrolul, ar trebui să se reorganizeze în eşaloanele inferioare. "Cluburile se plâng că nu au bani, dar au făcut câte 10-15 transferuri. Zici că nu sunt bani, dar vin jucători cu statute importante din Spania sau alte ţări. Dar asta e, o să ne batem (n.r. - pentru salvarea de la retrogradare) şi o să vedem ce o să obţinem. Dar LPF şi FRF trebuie să fie atente la lucrurile astea pentru că în joc este competiţie care trebuie să fie curată, puternică şi fair-play. În Europa, când intri în insolvenţă te duci în Divizia B. Te reorganizezi în Liga a II-a în funcţie de gravitatea situaţie. Şi Glasgow Rangers s-a dus în liga a IV-a. Dacă te reorganizezi, mergi în liga a V-a, de ce să nu mergi? Ne e ruşine? Nu trebuie să ne fie ruşine, e criză, asta e realitatea. Dar dacă e criză în fotbal, atunci să fie salarii mici. Băgăm jucători români şi tineri, o luăm de la zero", a spus Hagi.
Întrebat dacă grupările din Liga I aflate în insolvenţă ar trebui retrogradate de FRF, Hagi a răspuns: "Nu ştiu. Nu trebuie să ne aliniem la regulamentele FIFA şi UEFA? Nu suntem înscrişi acolo, nu ele ne conduc şi ne girează? Competiţia trebuie să fie fair-play, să fie curată. În Europa prima regulă pentru cluburile care intră în insolvenţă, şi cred că cei de la FRF ştiu şi ei acest lucru, este să se ducă în B. Eu dacă intru mâine în insolvenţă trebuie să mă duc în B, în C. Pentru că asta trebuie să fac. Dacă mă reorganizez, cum să plătesc salarii de 10.000? Nu ne cade bine nici nouă când vedem că se aduc jucători din Spania pe salarii mari. Înseamnă că în România sunt bani, stăm super. Financiar nu stăm bine, dar aducem jucători care costă, care au fost la Real Madrid".
Hagi, care este şi finanţatorul grupării FC Viitorul, a menţionat că nu acuză cluburile aflate în insolvenţă, ci conducerea FRF care permite celor în insolvenţă să participe la competiţie.
Etichete: gheorghe hagi , retrogradare , presedintele frf , razvan burleanu , echipe in insolventa
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O înregistrare video care pretinde că arată capturarea de către ruşi a unui australian care lupta...