Marian Iancu, noi critici pentru Rapid
articol scris de Digi Sport23.02.2023, 15:40
Fostul patron al echipei Poli Timișoara, Marian Iancu, a avut mai multe declarații în presă prin care i-a criticat pe rapidiști.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Dan Șucu i-a răspuns acestuia, iar de aici s-a iscat o dispută între cei doi.
Marian Iancu nu crede în forța Rapidului de a se lupta pentru câștigarea campionatului
Acum, Iancu are din nou critici pentru giuleșteni, pe care nu îi vede capabili să se lupte pentru titlu în Liga 1.
"Rapid, din nefericire, are cel mai slab lot (n.r. din play-off). Nu are un lot construit cu o fundație puternică. Nu poate să mă facă pe mine să cred, măcar să cred, că s-ar putea înscrie printre cei pe care îi văd câștigând campionatul.
Nici nu știu dacă va reuși măcar să joace în cupele europene. E prea puțin, în anul centenarului, să spui că obiectivul a fost să joci în play-off…", a spus Marian Iancu, pentru Prosport.
Iancu i-a reproșat deja lui Șucu faptul că nu a investit suficienți bani în anul centenarului Rapidului. În plus, Dan Șucu este acuzat că stilul "corporatist" în care administrează situația de la Rapid ignoră aspirațiile fanilor.
Rapid a făcut un singur transfer în această iarnă pentru echipa de seniori (atacantul nigerian Funsho Bamgboye), dar a decis să investească în jucători tineri. Rapid a anunțat șapte transferuri, jucători cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.
Marian Iancu a profitat de acest anunț pentru a-l ironiza din nou pe Dan Șucu.
"Din punctul meu de vedere, lotul Rapidului e consumat la maxim, nu are nicio rezervă neexploatată meci de meci, atinge maximum meci de meci, mai ales la meciurile de acasă, sunt turați, sunt forjați la maxim. Nu pot mai mult, e totul limitat. Nu au bancă de rezervă. Mutu ce să facăAm văzut că s-au apucat să facă transferuri.
Au făcut transferuri pentru obiectivul din 2043, e bine. E bine și lucrul ăsta, măcar știi că în 2043 ai un obiectiv. Asta dacă nu îi vinde. Că exista treaba asta, când apar tineri de valoare sunt și vânduți imediat. Rapid e condusă corporatist din punct de vedere financiar.
În anul Centenarului, nici nu știu care e obiectivul, să joci în play-off cred că e prea puțin, să joci în cupele europene cred că e prea mult față de investițiile care s-au făcut. Ori dacă tu clamezi că la anul sau peste doi ani vrei să iei campionatul și tu nu te-ai apucat să îți construiești de acum un lot, care să joace împreună o anumită perioadă de timp, ca să poți să te duci spre obiectiv.
Te uiți în fața ta și vezi ceilalți competitori, care an de an investesc și an de an își completează lotul de jucători. Dacă tu nu vezi decalajul tău, câți timpi morți ai în urmă, atunci ai o problemă", a spus Iancu.
Marian Iancu a fost eliberat în iunie 2022
Marian Iancu, fostul patron al celor de la Poli Timișoara a fost eliberat condiționat la finalul lunii iunie 2022, după ce a ispășit opt ani de închisoare din cei 12 primiți în total.
În urma deciziei Judecătoriei sectorului 4, Iancu a părăsit arestul.
”În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – petent Iancu Alexandru Marian împotriva sentinţei penale nr. 1026 din data de 11.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10415/4/2022.
Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Iancu Alexandru Marian.
Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 270/2022 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 92/2022. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în soluționarea cazului.
Cu Iancu finanțator, Poli Timișoara a fost printre echipele de top din România, înainte să fie retrogradată în Liga 2, iar în Europa a jucat în grupele UEFA Europa League, după ce în preliminariile UEFA Champions League a produs o surpriză imensă prin eliminarea celor de la Șahtior, în urmă cu 11 ani.
Cine este Marian Iancu și de ce a fost condamnat
Omul de afaceri a fost trimis în judecată în 2006, la un an după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit că Marian Iancu şi alte opt persoane ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,356 miliarde de lei. Ulterior, DIICOT a confirmat că prin firmele lui Iancu au fost derulate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale.
Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, Marian Iancu a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici.
În spatele gratiilor au ajuns şi fratele său, Octavian Iancu, dar şi fostul său asociat, Constantin Mărgărit, care au primit câte 10 ani de închisoare.
Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.
Totodată, judecătorii au decis ca autorităţile să caute bunurile pe care fraţii Iancu le deţin în Elveţia, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.
Etichete: marian iancu , superliga româniei
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...