”Sunt disperat”. Un patron din SuperLiga își strigă nemulțumirea: ”Va fi foarte complicat în 2025”
articol scris de Digi Sport22.12.2024, 16:17
Valeriu Iftime (64 de ani), finanțatorul celor de la FC Botoșani, și-a spus nemulțumirea vizavi de modernizarea stadionului pe care evoluează echipa sa în prezent.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Proiectul este deja realizat, însă lucrările la noul stadion de la Botoșani încă întârzie.
Galerie Foto
Valeriu Iftime, despre noul stadion de la Botoșani: ”Sunt disperat”
Nemulțumit că lucrările pentru un nou stadion încă nu se derulează, Valeriu Iftime și-a spus oful. Omul de afaceri a precizat de ce încă se întârzie cu modernizarea arenei.
Noua arenă a celor de la Botoșani ar urma să aibă aproximativ 10.000 de locuri.
”Dragii mei iubitori de fotbal și nu numai. Suntem la stadion. Un stadion care are mai mult de 50 de ani. Mă întreabă foarte mulți. Și nu doar din Botoșani, ci și din țară. Ce se întâmplă cu stadionul din Botoșani?
Mulți ne critică pentru că se accidentează în vestiare, mulți spun că nu sunt tribunele cum trebuie, că gazonul nu e de cea mai bună calitate. Am să vă spun o scurtă poveste și vă rog să mă înțelegeți că nu mai suntem în campanie și nu am de ce să atac niște oameni.
Acum 13 ani am făcut primul studiu de fezabilitate pentru modernizarea stadionului. Ideea era să folosim nocturna și să jucăm pe acest teren atât timp cât se fac lucrările. S-a făcut un fel de stadion englezesc, cu tribune acoperite.
În zona spre Calea Națională cu un bloc pentru diverse servicii, muzee, restaurante și bineînțeles o mare parcare. De atunci au trecut 13 ani. Acel SF a fost foarte bine primit. De atunci am muncit ca Primăria să facă un SF pentru a demara lucrările la acest stadion.
Primăria n-a reușit. În anul 2012 și 2022 se face un DALI, o documentație, anul trecut o duce la CNI cu doamna Federovici, cu domnul Budăi, cu două valize de documente, că așa arată stadionul viitor. Dragii mei, nu mi l-au arătat niciodată.
Această documentație am văzut-o eu la București. Era campanie, că facem stadion, ne vede lumea, bun. Această documentație a dormit la CNI într-un sertar. Tot eu l-am scos cu ajutorul unui domn și a ajuns la Ministerul Dezvoltării.
De o lună și jumătate, Ministerul Dezvoltării l-a pus într-o discuție imediată și a făcut mici observații legate de documentație, ca aceasta să ia apoi parcursul următor. O ședință interministerială să poată trece într-un plan să fie aprobată pentru finațare. O lună și jumătate.
Într-o lună și jumătate nu au răspuns la aceste întrebări nici acum. Îmi pare tare rău să o spun. Sunt disperat. Adică, am făcut niște eforturi colosale ca să ținem echipa asta. Echipa are nevoie de oameni, de iubitori, dar are nevoie de un stadion modern. Și nu doar echipa, ci orașul.
Valeriu Iftime: ”Fac tot ce pot ca fotbalul să trăiască”
Am ratat și 2024 pentru a trece la finanțare stadionul din Botoșani. Va fi foarte complicat în 2025 și știam treaba asta, pentru că 2025 este un an cu mari provocări financiare. Dar dacă domnul prima nu înțelege că nu e stadionul meu, ci e al vostru, al orașului, al tuturor, e foarte greu.
Îi spun încă o dată: Cosmine, dacă nici în ianuarie 2025 nu reușim să depunem documentația asta, nu știu unde ajungem. Eu vreau să țin fotbalul în Botoșani, ca această echipă iubită să rămână.
Fac tot ce pot ca fotbalul să trăiască, numai că fotbalul are nevoie de o arenă nouă, frumoasă, cochetă cum e în Anglia, să vină aici 10.000 de oameni, să cânte duminica, să arătăm că suntem un oraș frumos. Sper să avem un an nou bun și cu fotbal”, a spus Valeriu Iftime, prin intermediul unui clip video postat pe TikTok.
Costurile totale ale proiectului sunt preconizate să se ridice la 160 de milioane de lei, în jur de 32 de milioane de euro.
Etichete: valeriu iftime , valeriu iftime botosani , stadion botosani
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...