Andronache îi deschide poarta lui Valerii Moraru: "Am consultat legea, am văzut că poate oferi prime jucătorilor"
27.09.2014, 15:13"Din păcate, legea nu permite acordarea de prime în societăţile aflate în reorganizare", a afirmat patronul Rapidului, afaceristul Valerii Moraru, înaintea derby-ului cu Dinamo.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Vestea nu a picat deloc bine jucătorilor, în contul cărora a intrat vineri o parte dintr-un salariu, plătit din banii existenţi în contul clubului. Fotbalişti care sperau ca măcar la astfel de meciuri să primească o recompensă.
În ciuda promisiunii făcute miercuri, dinspre patronul clubului nu au intrat cei 250.000 de lei promişi, astfel că plăţile s-au făcut din banii existenţi în cont, fără ca suma necesară să fie acoperită în totalitate. Totuşi, vestea bună este că legea îi permite lui Moraru să acorde prime, aşa cum şi dinamoviştii, aflaţi de asemenea în insolvenţă, au stipulate în contracte prime pentru victorii în deplasare sau la meciuri importante.
După calificarea Rapidului în dauna Botoşaniului în "optimile" Cupei României (citeşte DETALII AICI), acţionarul principal Valerii Moraru evitase să răspundă întrebării ziariştilor, dacă "jucătorii vor lua primă după acest meci". "Cu siguranţă îşi primesc un salariu", a fost replica celui care deţine circa 95 la sută din acţiunile Rapidului.
"M-aş bucura enorm ca domnul Moraru să plătească jucătorilor o primă în cazul unui rezultat pozitiv. Am consultat legea şi am constatat că domnul Moraru poate acorda prime jucătorilor", a afirmat Cristina Andronache, administratorul judiciar al Rapidului.
Deciziile de vineri ale instanţei în cazul Rapidului
Altfel, la înfăţişarea de la tribunal, vineri, când s-a analizat stadiul planului de reorganizare a clubului, au existat mai multe solicitări de plată, depuse de Viorel Moldovan, Alexandru Tăbârcă, Lung, Iacob, Coman, Drăghia, Mişa, Voicu, Zotta dar şi una, a lui Octavian Abrudan, acesta din urmă fiind singura care cerea falimentul "pentru că nu i s-au plătit 43.000 de euro" (citește DETALII AICI). Constatând că între Valerii Moraru şi Abrudan există negocieri pentru stingerea litigiului, instanţa a amânat decizia pentru luna ianuarie a anului 2015.
O altă dispută existentă între cele două tabere de la Rapid, legată de cine conduce clubul, a fost tranşată de instanţă: "fiecare persoană din organigrama clubului îşi exercită atribuţiile sub supravegherea administratorului judiciar". Patronul clubului afirmase în urmă cu circa o lună că "administratorul special Dragoş Frăţilă este conducătorul executiv al Rapidului, cu putere mai mare decât doamna Andronache".
Etichete: rapid , rapid dinamo , prime , andronache , valerii moraru , moraru
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...