Mirele, nu mai trebuie să aștepți doi ani! Junior Morais poate evolua pentru naționala României
20.12.2019, 15:24Junior Morais (33 de ani) a anunțat cu satisfacție faptul că a devenit cetățean român cu acte în regulă. Fundașul brazilian, legitimat în prezent la Gaziantep, a postat pe Instagram o fotografie în care prezintă cu mândrie noul pașaport.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Astfel, din acest moment, Morais devine eligibil pentru echipa națională a României, mai ales că și el își dorește asta.
”Haide, România!”, ”Merci!” sunt primele reacții ale lui Morais, după ce a devenit cetățean român.
Mirel Rădoi a spus că vrea jucători naturalizați la națională, înainte ca Morais să anunțe că a primit cetățenia
Morais a venit în Liga 1 în februarie 2011, atunci când a fost adus de Astra, care juca atunci la Ploieşti, de la gruparea portugheză Freamunde. A mai jucat și la FCSB, și după 8 ani petrecuți în țara noastră s-a transferat astă-vară la Gaziantep, în Turcia.
”Eu am depus actele şi trebuie să aştept, as juca cu cea mai mare plăcere la naţionala României. Am şapte ani în România, am o familie, copil, am dreptul la cetăţenie", declara Morais, la începtul lui 2018.
Vestea anunțată de Morais este bună și pentru Mirel Rădoi, cel care a spus recent că ar vrea să se bazeze pe jucători naturalizați la prima reprezentativă, dacă nu ar dura foarte mult, aproape doi ani, procesul de obținere a cetățeniei.
”Din punctul meu de vedere, dacă nu avem o arie de selecție și găsim soluții de jucători pe posturi pe care suferim, de ce nu? Da, Cardoso este unul dintre preferații mei. Dar, dacă procesul durează doi ani, atunci e puțin mai greu”, a spus Rădoi, la Digi Sport.
Junior Morais nu ar fi primul naturalizat care ar juca pentru România, în ultimii 30 de ani. Predecesorul a fost Max Nicu
Max Nicu (36 de ani) a fost o apariție fulgerătoare în fotbalul românesc, strângând trei evoluții în prima reprezentativă în 2009 și îmbrâcând apoi tricoul Universității Cluj, în 2014. Remarcat de selecționer și de oficialii FRF datorită prestațiilor din Bundesliga, jucătorul cu părinți români a primit cetățenia în 2009, dar nu a jucat decât 3 partide sub tricolor, fără a impresiona.
Nicu a povestit, acum doi ani, pentru site-ul fedederației germane experiența din România. Nu s-a ferit să-l atace pe fostul său antrenor de la U Cluj, Mihai Teja, dar nici să dezvăluie ce se întâmpla la națională.
"Nu sunt dezamăgit că mi-am luat cetăţenia şi am jucat doar 3 meciuri, sunt foarte recunoscător pentru asta. Este o mare onoare să devii un jucător de echipa naţionala. În retrospectivă, a fost vina mea că nu am jucat mai multe meciuri internaţionale.
Punctul culminant a fost meciul cu Franța din 2009, când am jucat cu stadionul plin. Ce start au avut! Am fi avut nevoie de o mașină să-i prindem. Erau jucători ca Henry, Anelka sau Diarra. Și acum mai am multe fotografii acasă" povestește fostul internațional român într-un interviu acordat pentru site-ul Federației Germane de Fotbal.
Max Nicu: ”Nu m-am simțit integrat. Mi se spunea ’germanul’! Eram mereu la timp la masă și la antrenament. Alții beau bere”
Mijlocașul a recunoscut însă că a întâmpinat dificultăți în scurta perioadă petrecută la prima reprezentativă. "Am avut probleme cu mentalitatea de acolo. În acel moment, vedete precum Adrian Mutu evoluau la echipa naţională. Erau jucători care au avut succes la nivel internaţional cu cluburile lor. Nu m-am simţit atât de integrat. Eram numit "germanul" pentru că eram mereu la timp la masă şi eram profesionist. Alţii beau bere şi vin după antrenament".
În sezonul 2013-2014, Nicu a revenit în România, pentru a pune umărul la salvarea Universității Cluj. A jucat doar 8 meciuri pentru "Șepcile roșii", unde a marcat două goluri și a dat două pase decisive.
Etichete: mirel radoi , junior morais , junior morais cetatenie , junior morais gaziantep
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...