Niciun remarcat! Analiza om cu om a tricolorilor, în eşecul categoric cu Polonia
12.11.2016, 01:14România riscă să-şi compromită şansele de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a pierdut categoric pe teren propriu în faţa Poloniei, scor 0-3. După patru etape disputate în grupa E, "tricolorii" rămân cu doar 5 puncte şi sunt pe locul 4, în urma polonezilor, a Muntenegrului şi a viitoarei adversare, Danemarca.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Partida împotriva lui Lewandowski&Co. a confirmat limitele elevilor lui Christoph Daum, care nu au reuşit să se ridice la înălţimea unui adversar evident superior din punct de vedere valoric.
"Nu cred că e momentul să dăm vina pe un singur om. Cred că nimeni nu a făcut ceva bine în seara asta", a fost concluzia lui Vlad Chiricheş. Este, probabil, cea mai bună radiografie a prestaţiei României în partida cu Polonia.
Analiza prestaţiei României, om cu om
Ciprian Tătăruşanu - Portarul Fiorentinei a apărat ce era de apărat, însă ar fi putut face mai mult la golul de 2-0, şutul lui Lewandowski nefiind imparabil.
Romario Benzar - Doar o umbră a fundaşului lateral care a impresionat în scurtul mandat al lui Christoph Daum. Nu a contat aproape deloc în atac, iar în apărare a fost vulnerabil.
Vlad Chiricheş - Aflat la primul meci pentru naţională după Euro, fundaşul lui Napoli nu a comis erori importante, a avut o evoluţie decentă, ratând o ocazie mare, la o centrare foarte bună a lui Stanciu, în prima repriză.
Dragoş Grigore - Veriga slabă a apărării României în meciul cu Polonia. Păcălit uşor la primul gol, nesigur în multe momente ale jocului, a încheiat o seară pe care ar trebui să o uite cât mai repede producând penalty-ul din care Lewandowski a închis tabela.
Alin Toşca - Titularizat surprinzător în banda stângă a defensivei, stelistul a fost foarte şters. A contat probabil şi faptul că la echipa de club joacă în special ca fundaş central.
Ovidiu Hoban - Evoluţie slabă a mijlocaşului de la Hapeol Beer'Sheva. Lent, static, incapabil să ţină ritmul cu adversarii, a scăpat inexplicabil fără cartonaş galben, fiind în cele din urmă înlocuit la pauză cu Andrei Prepeliţă.
Adi Popa - O altă mare dezamăgire a serii. Stelistul nu a adus nimic în jocul României, iar meciul său s-a încheiat tot după o repriză. În debutul părţii a doua, locul său a fost luat de Florin Andone.
Răzvan Marin - S-a zbătut mult, a încercat să aducă un plus în atac, dar nu a repetat evoluţiile bune din primele prezenţe la naţională. A fost singurul care a încercat să tragă de la distanţă, dar reuşitele nu au apărut.
Nicolae Stanciu - Departe de aşteptările puse în el de staff-ul naţionalei şi de suporteri. Neinspirat în multe momente, a fost înlocuit pe final de Claudiu Keşeru.
Alex Chipciu - La fel de şters ca și cel care îi este coleg la Anderlecht. A încercat să facă diferenţa prin câteva curse care îi sunt caracterstice, dar a fost mereu blocat, iar acţiunile sale au rămas fără finalitate.
Bogdan Stancu - A început meciul ca vârf, l-a terminat ceva mai retras, după intrarea lui Keşeru. Însă indiferent de postul pe care a evoluat, nimic de semnalat în prestaţia sa.
Andrei Prepeliţă - Intrat în locul lui Hoban, a reprezentat un plus pentru echipa României, însă nici el nu a reuşit să ofere echilibrul necesar la mijlocul terenului. A pasat la cea mai importantă ocazie a "tricolorilor" în repriza a doua - şutul blocat al lui Florin Andone.
Florin Andone - Atacantul lui Deportivo La Coruna putea egala în repriza a doua, dar şutul său la colţul scurt a fost respins de Fabianski. În rest, s-a mai remarcat printr-o intrare dură asupra lui Lewandowski, în urma căreia a primit un carttonaş galben.
Claudiu Keşeru - A jucat prea puţin pentru a putea avea vreun impact asupra meciului.
Clasament grupa E
Etichete: romania , polonia , cm 2018 , preliminarii cm 2018 , cupa mondiala 2018
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O înregistrare video care pretinde că arată capturarea de către ruşi a unui australian care lupta...