"Iarna nu-i ca vara" şi când vine vorba despre sport. Cum putem face mişcare şi în sezonul rece
06.11.2018, 09:00Articol susţinut de Rexona
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
"Iarna nu-i ca vara" este o vorbă care a intrat în folclorul românesc şi care se pretează chiar şi atunci când vine vorba despre practicarea sportului. Dacă vara cele mai populare activităţi sportive sunt cele legate de înot, iarna oferă şi ea destule oportunităţi de a face mişcare.
Iarna este anotimpul în care suntem predispuşi să intrăm într-o stare sedentară, să cădem în depresie sau să ne îngrăşăm. Nu hibernăm, dar parcă evitarea pe cât posibil a efortului devine mult prea importantă. Să nu transpirăm, să nu obosim, să nu răcim... De fapt, este indicat să facem mişcare, chiar şi atunci când ne confruntăm cu temperaturi scăzute.
Sportul este una dintre cele mai eficiente activităţi pentru a ne menţine corpul sănătos. Deşi suntem conştienţi de acest lucru, nu reuşim mereu să ne "punem în mişcare" şi preferăm un stil de viaţă sedentar. Iar iarna, când temperaturile de afară sunt scăzute, suntem predispuşi să rămânem în faţa televizorului sau a laptopului.
Ceea ce nu ştim însă e faptul că practicarea unui sport iarna poate fi mai eficientă decât dacă facem acest lucru vara. Iată 4 sporturi ce pot fi practicate iarna, cu beneficii dovedite.
1. Patinajul
Este unul dintre cele mai solicitante sporturi. Ca şi înotul, patinajul solicită întregul corp, iar beneficiile sunt multiple. Acesta ajută la dobândirea abilităților de coordonare, îmbunătăţind flexibilitatea şi echilibrul. De asemenea, va creşte rezistenţa corpului din toate punctele de vedere, şi va întări musculatura picioarelor, a spatelui, abdomenului, dar şi a posteriorului. Mai mult decât atât, patinajul are şi rol antidepresiv prin prisma faptului că se practică pe ritmuri de muzică.
2. Drumeţiile montane
Acesta este înlocuitorul perfect pentru plimbările romantice, la ceas de seară, din timpul verii. Aerul curat, precum şi traseele montane ce ne solicită întreg corpul, ne oferă un tonus optim. Poate fi practicat de toate persoanele, nu ţine cont de vârstă, iar peisajele cu munţii acoperiţi cu zăpadă sunt de-a dreptul fascinante. Aceste drumeţii au efecte benefice asupra psihicului şi circulaţiei sangvine, sporind gradul de oxigenare al sângelui. Ce mai aștepți pentru a accepta provocarea celor 5000 de pași pe zi, la munte?
3. Mersul la sală şi alergarea pe bandă
Joggingul reprezintă una dintre cele mai uzuale modalităţi de a face mişcare. Dacă pe timp de vară puteam face cu uşurinţă această activitate în parcuri, iarna nu mai este atât de simplu. Însă, ca să nu renunţăm la acest obicei, avem posibilitatea de a merge la sală şi de a alerga pe bandă. Totuşi, cei care nu au probleme legate de temperaturile scăzute, pot alerga pe zăpadă. Este bine de ştiut faptul că acest tip de jogging creşte gradul de concentrare şi de coordonare a mişcărilor.
4. Schi
Împătimiţii acestui sport nu ratează nicio iarnă pentru a se bucura la maximum de pasiunea lor. Deşi tehnologia a avansat şi se poate schia şi vară, pe iarbă artificială, nimic nu se compară cu senzaţiile trăite pe pârtie, iarna. Acesta este un sport ce solicită o mulţime de grupe de muşchi (dorsali, ai picioarelor, coapselor şi braţelor), accelerează metabolismul, creşte imunitatea şi ne păzeşte de depresie. De asemenea, orele petrecute pe schiuri vor îmbunătăţi şi gradul de oxigenare al întregului corp. Mai mult, din cauza temperaturilor scăzute şi a diferenţelor de altitudine, corpul consumă de două ori mai multe calorii pentru a se încălzi.
Articol susţinut de Rexona
Etichete: simona halep , schi , patinaj , #5000depasipezi , rexona , 5000 de pași pe zi , campanie pro-mișcare , drumetii montane , mersul la sala
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...