Halep şi Cahill continuă colaborarea şi în 2017, independent de rezultatul de la Turneul Campioanelor
25.10.2016, 23:16Simona Halep şi Darren Cahill vor continua colaborarea şi în 2017, independent de rezultatul de la Turneul Campionilor. Cei doi se înţeleg perfect şi au planuri mari pentru noul an, când obiectivul principal va fi câştigarea în premieră a unui turneu de Grand Slam.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
"Felicitări Simona Halep şi Darren Cahill pentru un foarte bun US Open. Mai mult ca sigur că veţi avea ocazia să câştigaţi turnee de Grand Slam", a scris Nick Bollettieri pe twitter, după sfertul cu Serena Williams din acest an, de la Flushing Meadows. Colaborarea dintre australian şi Simona merge perfect, iar aceasta va fi extinsă şi pentru 2017, anunţă theage.com.au.
De la începutul acestui an, Darren Cahill a devenit antrenor cu normă întreagă al Simonei Halep, australianul având o relație excelentă cu a patra
jucătoare a lumii. Lucru deloc uşor, având în vedere că Simona este destul de complicată şi este uneori dificil să gestionezi unele momente (cel puţin asta au explicat unii foşti antrenori). Cahill reuşeşte însă să treacă de orice graniţă, iar legătura dintre ei pare una extrem de solidă. De altfel, în turneele în care tehnicianul de la Antipozi nu a fost alături de Simona, acest lucru s-a simţit din plin. Darren nu doar că i-a îmbunătăţit unele aspecte ale jocului, dar interpretează perfect rolul de pedagog, sportiva noastră câştigând enorm în plan mental: şi-a regăsit serenitatea în joc, discursul australianului fiind unul care o calmează aproape întotdeauna.
De altfel, într-un interviu acordat încă din primăvară, Cahill a explicat ce s-a schimbat în jocul Simonei odată cu noua colaborare.
“Totul pornește de la încredere. Victoriile au ajutat-o mult. Până la urmă, e și treaba antrenorului să-l facă pe jucător să se relaxeze, să gândească pozitiv. Și aici am noroc, Simona e în proporție de 98% o astfel de persoană”, a spus tehnicianul australian. El a recunoscut însă faptul că nu tot timpul relația e una plăcută: ”Antrenorul trebuie să transmită și mesaje mai puțin convenabile. După turneul de la Roma, am stat de vorbă și i-am spus unele lucruri mai dure. Antrenorul poate să nu aibă dreptate, vede lucrurile din afara terenului. Dar Simona înțelege foarte bine, e un talent extraordinar și o persoană minunată", mai mărturisea Cahill.
După ce a cântărit bine avantajele şi dezavantajele colaborării cu Darren, Simona a decis ca, independent de ce se întâmplă la Singapore, la Turneul
Campioanelor, să continue cu acesta şi în 2017. Decizia nu este una surprinzătoare, în condiţiile în care ambele părţi au discutat recent de cât de bună este relaţia. "Pot să spun că am schimbat un pic jocul meu, am îmbunătățit multe aspecte. Am un serviciu mai puternic acum. Dar e nevoie de timp pentru a fi mai puternică la toate capitolele. A fost o perioadă bună și mă bucur că l-am cunoscut pe Darren", explica de curând marea noastră campioană, care joi, în direct la Digi Sport luptă pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor (împotriva sportivei din Slovacia, Dominika Cibulkova).
"Devoratoare" de antrenori
În ultimii ani Simona şi-a făcut un renume din faptul că nu a avut foarte multă răbdare cu cei care au pregătit-o. Românca e în continuare jucătoarea din Top 10 care a schimbat cei mai mulţi antrenori în ultimele trei sezoane: din 2013, anul în care a început ascensiunea în circuitul WTA, constănţeanca a avut 7 antrenori, lucru care nu s-a mai întâmplat cu nicio altă jucătoare din fruntea clasamentului. La începutul anului 2013, românca a debutat în sezon alături de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea, cel care a acuzat-o că a renunţat la serviciile sale printr-un sms.
La jumătatea respectivului sezon, Simona a început o colaborare care a durat până la finalul lui 2013, cu Adrian Marcu. Belgianul Wim Fissette, angajat în februarie 2014, a dus-o pe Halep în finala de la Roland
Garros, în semifinala de la Wimbledon, dar şi în ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore.
La sfârşitul anului 2014, pe care l-a terminat pe locul 3 WTA, cel mai bun al unei românce din istorie, Simona a anunţat că se desparte de Wim şi porneşte la drum alături de Victor Ioniţă şi Thomas Hogstedt. În februarie 2015 a mai rămas un singur antrenor în staff-ul româncei, Victor Ioniţă.
Ulterior, în 2015, graţie unuia dintre sponsori, Simona l-a cunoscut pe Cahill, iar chimia dintre ei a fost una foarte bună. De la începutul anului în curs australianul a devenit antrenor cu normă întreagă.
În decursul timpului, Darren Cahill a mai colaborat cu jucători precum Andy Murray şi Fernando Verdasco. În circuitul feminin, acesta a pregătit o altă tenismenă din România, pe Sorana Cârstea, şi le-a îndrumat şi pe Ana Ivanovic şi Daniela Hantuchova.
Australianul face parte din categoria antrenorilor scumpi din tenisul mondial şi este plătit de Halep cu un salariu cuprins între 700.000 şi un milion de euro. Sursa citată nu menţionează nimic despre detaliile contractuale ale noului angajament.
"Darren încearcă să o împingă pe Simona spre un tenis mai ofensiv, pentru că ea este capabilă să evolueze foarte bine. Este nevoie doar de timp pentru a consolida aceste tactici ale lui Darren"
Virginia Ruzici, managerul Simonei
Ediţia din acest an a Turneului Campioanelor este transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport între 23 şi 30 octombrie. Toate meciurile Simonei Halep sunt LIVE TEXT & VIDEO pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.
Din 2017 vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.
Etichete: cahill , halep cahill , cahill halep , colaborare halep cahill , halep si cahill continua colaborarea
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...