Final de sezon impresionant pentru Ana Bogdan! Românca este în semifinale la Limoges
articol scris de Digi Sport17.12.2021, 17:04
Ana Bogdan (29 ani, 119 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului WTA 125 de la Limoges (Franţa), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, după ce a învins-o vineri pe franţuzoaica Jessika Ponchet, în două seturi, cu 7-5, 7-5.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Ana Bogdan , cap de serie numărul opt, a obţinut victoria după o oră şi 46 de minute. Românca a avut un început dificil, a fost condusă cu 4-0 şi 5-1, dar a revenit spectaculos, câştigând şase game-uri la rând şi setul inaugural cu 7-5.
Galerie Foto
Ana Bogdan, în semifinalele turneului WTA de la Limoges. Sportiva din România și-a asigurat un cec de 4.838 de euro
Ana a continuat evoluţia bună şi în actul secund, în care a avut 4-1, dar a fost egalată, 4-4. În cele din urmă, Ana Bogdan a înclinat balanţa, câştigând cu 7-5 şi setul al doilea cu Ponchet (25 ani, 201 WTA).
Ana Bogdan o învinsese pe Ponchet şi în prima lor confruntare, în 2019, la Concord, cu 6-1, 6-3, în optimile de finală.
Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 4.838 de euro şi 57 de puncte WTA, urmând să joace în penultimul act contra învingătoarei dintre belgianca Greet Minnen (a patra favorită) şi rusoaica Varvara Graceva (a cincea favorită), informează Agerpres.
Ana Bogdan s-a gândit să renunțe la tenis. Ulterior, a adunat o sumă impresionantă
Sportiva din Sinaia a oferit un interviu în care a vorbit despre situațiile limită prin care a trecut înainte de a câștiga sume importante din tenis.
În 2018, Ana Bogdan s-a aflat pe locul 59 mondial, cel mai bun din carieră. Ulterior, sportiva a traversat momente grele și s-a gândit să renunțe la tenis.
"Am stat o perioadă la București, am lucrat cu câțiva antrenori de tenis și de pregătire fizică, alături de ei am ajuns până pe locul 59 mondial, după care a urmat o perioadă mai dificila pentru mine din cauza unei accidentări la cot, o ruptură de ligament, care m-a ținut departe de teren câteva luni bune.
Au fost ani în care am învățat foarte multe, în care am întâlnit fel de fel de persoane, unele care au trecut prin viața mea pentru ca eu să învăț niște lecții, iar altele care m-au ajutat să mă ridic, să ies dintr-o depresie, să scap de atacurile de panică, să cresc spiritual, profesional..", a declarat Ana Bogdan pentru The Woman.
"Părinții mei nu mai aveau cum să mă susțină financiar să merg la turnee. Au mai fost momentele în care treceam dintr-o accidentare în alta și credeam că nu voi mai reuși vreodată să revin. A fost momentul în care timp de 6 luni nu am reușit să câștig niciun meci și am picat de pe locul 59 până pe 150 și ceva.
A mai fost perioada în care mă mutasem la București și nu aveam cum să plec la Australian Open să joc în calificări, pentru că nu aveam cu ce să îmi plătesc biletele de avion! Într-un final m-am împrumutat de la niște prieteni și așa am reușit să plec, am câștigat calificările, am jucat pe tabloul principal iar de acolo cu banii pe care i-am câștigat, am început să mă susțin singură”, a mai afirmat Ana Bogdan.
Acest episod a avut loc în anul 2017, atunci când Ana Bogdan a câștigat toate cele 3 partide din calificările Australian Open și a încasat 37.000 de dolari. În acest moment, sportiva a acumulat din premii câștigate din tenis suma de 1,88 milioane de dolari.
Sportiva din Sinaia a recunoscut că a traversat o perioadă dificilă din punct de vedere mental la începutul acestui an.
"Ultimul moment în care am vrut să iau o pauză de la tenis, nu să mă las, a fost cel din februarie din acest an, în care nu mă mai regăseam nicicum pe teren, nu mai simțeam bucurie, plăcerea de a juca, parcă nu mai trăiam, eram foarte tristă pe teren.
Atunci a fost momentul în care am decis să iau o pauză, indiferent cât era de lungă, până când am simțit că mi-e dor de tenis și că vreau să mă reîntorc pe teren”, a mai spus Ana Bogdan.
Etichete: ana bogdan , ana bogdan semifinale , ana bogdan limoges
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...