Cine e Ana Konjuh, adversara Simonei Halep de la Roland Garros: 4 operații până la 21 de ani și un ”miracol” care a motivat-o
articol scris de Digi Sport20.05.2022, 17:15
Simona Halep (19 WTA) va debuta la Roland Garros 2022 împotriva croatei Ana Konjuh (66 WTA), o sportivă de 24 de ani din Croația.
Nations League: Grecia - Anglia, joi, 21:45, DGS 1
Elite League U20: România - Portugalia, joi, 19:00, DGS 1
Prima adversară a Simonei Halep de la Paris are o poveste aparte și e dovada că datorită motivației și perseverenței pot fi depășite oricare obstacole ar apărea pe parcurs.
Galerie Foto
Cine e Ana Konjuh, adversara Simonei Halep de la Roland Garros
Croata a arătat încă din perioada junioratului că are un potențial enorm, datorită titlurilor obținute la Australian Open și la US Open, care au dus-o pe primul loc în clasamentul mondial, iar după trecerea la senioare a confirmat așteptările, reușind să ajungă în sferturi la Flushing Meadows, în 2016, și în Top 20 WTA.
Totuși, ulterior au apărut problemele medicale, la cot, din cauza cărora a trebuit să facă nu mai puțin de patru operații până la 21 de ani.
Sportiva s-a confruntat cu acele probleme încă din copilărie, însă a continuat să joace, ceea ce nu a făcut decât să-i afecteze sănătatea.
Ana Konjuh a reușit să revină după operații și în 2021 a avut o ascensiune spectaculoasă, revenind în Top 100 mondial, deși în noiembrie 2019 era pe locul 1270, iar un an mai târziu pe 538.
- Un titlu WTA are în palmares Ana Konjuh, Nottingham 2015, după o finală cu Monica Niculescu
- 20 este cel mai bun loc ocupat de croată în ierarhia WTA, în iulie 2017
- Sfert de finală la US Open, în 2016, este cel mai bun rezultat obținut de Ana Konjuh la un turneu de Grand Slam
- Un meci direct a existat în circuit între Simona Halep și Ana Konjuh, 6-4, 7-6 (4) pentru româncă la Sankt-Petersburg 2017
”Miracolul” care a făcut-o să meargă mai departe
Experiențele Anei Konjuh și decăderea din Top 20 WTA până în afara primelor 1000 de jucătoare ale lumii, cauzată de lunga pauză luată pentru a se opera și a se recupera, nu au descurajat-o pe croată, care a recunoscut că un ”miracol” a motivat-o mereu: modul în care sora sa a trecut peste o inflamație a creierului, deși medicii nu-i dădeau șanse mari de reușită.
”Îmi amintesc că jucăm cu dureri în zona cotului încă de la 12 ani. În general luam analgezice și puteam juca. Un medic mi-a sugerat o intervenție chirurgicală. După ce am terminat cu cariera la juniori, a trebuit să opresc puțin trecerea către tenisul profesionist pentru a mă reface.
Trei ani și jumătate a mers bine, deși mai apăreau diverse probleme care mă țineau pe loc, o hernie de disc, o gleznă răsucită. Dar acestea nu erau nici pe departe probleme, dacă mă gândesc la problemele cu care s-a confruntat sora mea, care a avut o inflamație a creierului despre care medicii nu erau siguri dacă va trece, dar, printr-un miracol, a trecut.
În această perioadă dificilă, tenisul m-a salvat și menținut pe linia de plutire”, a povestit Ana Konjuh, pentru Treizecizero, în 2021.
Etichete: roland garros , ana konjuh
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri, ca fiica lui Ioan Crişan, ucis cu peste trei...