Cahill, detalii despre modul în care lucrează cu Halep: ”Dacă o simt setată, îi dau puține informații despre adversară”
05.09.2017, 15:34Darren Cahill a vorbit într-un interviu acordat fostului antrenor al lui Roger Federer, Paul Annacone, la Tennis Channel, despre strategiile pe care le-a aplicat în colaborările sale cu Lleyton Hewit, Andre Agassi și Simona Halep.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
După ce i-a dus până pe primul loc al clasamentului ATP pe australian și american, Cahill încearcă să facă același lucru și cu românca, pe care o pregătește de aproximativ doi ani.
Antrenorul australian a făcut o parelelă între modul în care lucrează cu Halep și filosofiile pe care le aplica în cazul lui Hewitt sau Agassi.
”Încerc să menţin totul la un nivel simplu. Plec de la premisa că atunci când intri pe teren pentru o sesiune de antrenament să încerci să realizezi doar câteva lucruri, să nu complici. Căci dacă reuşeşti să îmbunătăţeşti unul sau două aspecte ale jocului tău, astfel ca atunci părăseşti terenul să simţi că ai progresat în acele zone, vei putea spune după 3 sau 6 luni: 'cât de mult am avansat în acele privinţe'. Adică, antrenamentul trebuie să fie specific şi ţintit asupra scopurilor pe care le doreşti”, a declarat Cahill, conform tenisite.info.
”După cum ştii, antrenoratul este o activitate dinamică. Poţi să ai planurile puse la punct legat de ce doreşti să lucrezi, dar realizezi că în general datele problemei se schimbă şi trebuie să te adaptezi ca antrenor, ca să fii sigur că ţinteşti lucrurile ce trebuiesc ţintite, astfel încât să ai o eficienţă maximă. Aşa că lucrurile acestea nu s-au schimbat, indiferent dacă i-am antrenat pe Lleyton, Andre sau Simona. A fost cam la fel”, a adăugat Darren Cahill, care, apoi, a explicat că, în ziua unui meci, totul depinde de starea în care se află Simona Halep.
”Toată munca importantă este făcută în timpul sesiunilor de antrenament. În ziua meciului păstrez totul foarte simplu. O întreb pe Simona – pe care o antrenez acum – diverse lucruri. Dacă ea e dornică să afle informaţii, mă întreabă. Dacă o simt setată şi gata de joc, îi dau mai puţine informaţii. E mai mult o chestiune subiectivă. În schimb, la sesiunile de antrenament dau multe informaţii, căci acolo se poate face diferenţa”, a precizat Cahill.
De asemenea, australianul a vorbit și despre diferențele dintre Lleyton Hewitt și Andre Agassi, jucători care încă dețin recordurile de cel mai tânăr, respectiv cel mai bătrân lider mondial din istoria Erei Open.
”Am început cu Andre atunci când era deja o legendă şi am încercat să scot la iveală tot ce avea mai bun în el. Am asigurat o comunicare mai bună cu fizioterapeul Gil Reyes, căci una e să ai grijă de un corp al unui jucător de 34 de ani şi alta de cel al unuia de 18. Lleyton intra pe teren şi nu avea nicio oprelişte. Asta a fost cu totul diferit. Apoi, Lleyton nu era prea interesat de tactică, de atuutile tehnice al adeversarului. În schimb, Andre era interesat de tot, îi plăcea să disece jocul adversarului în cele mai mici amănunte”, a mai spus Darren Cahill, care a dezvăluit că s-a apucat de antrenorat după ce Lleyton Hewitt i-a solicitat ajutorul.
PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT
Etichete: simona halep , roger federer , lleyton hewitt , andre agassi , paul annacone , darren cahill
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...