Anunțul companiei care a livrat suplimentul care i-a adus Simonei Halep suspendarea de 4 ani pentru dopaj
articol scris de Digi Sport28.09.2023, 12:19
Lumea sportului a fost surprinsă în momentul în care Simona Halep (32 de ani) a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, efectuat după turneul US Open din 2022. Ulterior, jucătoarea din România a primit o pedeapsă de 4 ani.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Această hotărâre poate fi atacată la TAS de către Simona Halep.
"Nu există dubii! "
Kostas Koveos, acționar și director financiar al companiei candiene Quantum Nutrition, care le-a livrat celor din staff-ul Simonei Halep suplimentul Keto MCT, a rupt tăcerea. Acesta consideră că ITIA a luat decizia corectă și că hotărârea forului internațional nu poate fi contestată.
"Ați văzut dosarul de la tribunal. Ați văzut acolo că nu sunt alte lucruri privind compania noastră. Orice altceva în afară de ceea ce este în dosar sunt păreri.
Dacă ITIA a luat o decizie finală înseamnă că aia e decizia finală. Nu există dubii! Dacă ne-am apuca să contestăm deciziile ITIA vă puteți imagina ce s-ar întâmpla cu toate celelalte cazuri de dopaj din istorie? Ar exploda toate.
Practic, ajungem să punem la îndoială credibilitatea ITIA. Dacă fiecare s-ar testa în propriul laborator privat ajungi să obții rezultatul pe care ți-l dorești, nu?!” a declarat Kostas Koevos, potrivit GSP.ro.
Simona Halep cere despăgubiri uriașe de la compania care a produs suplimentul contaminat
Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a luat suplimente alimentare contaminate, dar a determinat că volumul ingerat de jucătoare nu putea da ca rezultat concentraţia de roxadustat identificată în mostra pozitivă.
Simona Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.
Sportiva a confirmat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Mai mult de atât, fostul lider WTA a dat în judecată compania Schinoussa Superfood, care a produs suplimentul contaminat (n.r. Keto MCT), a anunțat avocatul Simonei, Bogdan Stoica.
"Am dat în judecată compania canadiană, cred că în urmă cu o lună și ceva. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri și nu are implicații în dosarul sportiv", a declarat Bogdan Stoica, pentru euronews.ro.
Avocatul Simonei nu a dorit să dezvăluie la cât se ridică pretențiile financiare ale Simonei Halep de la compania din Canada, însă ProSport scrie că este vorba despre peste 10 milioane de dolari.
Înainte de a fi suspendată pentru dopaj, Simona Halep încasa 4 milioane de dolari anual doar din sponsorizări. Pe lângă această sumă, premiile pe care "Simo" le câștiga la turneele de tenis erau de ordinul milioanelor de dolari.
În anul 2020, Simona Halep a fost a 4-a cel mai bine plătită jucătoare din circuitul WTA, conform Forbes. Ea a avut încasări de 10,9 milioane de dolari în decurs de un an: 6,9 milioane $ din premii și 4 milioane $ din sponsorizări.
Simona Halep a câștigat 40,2 de milioane de dolari doar din premiile la turnee în întreaga carieră și se află pe locul 3 în topul all-time, după surorile Serena și Venus Williams.
Etichete: tenis , simona halep , dopaj
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...