Vrăbioru a murit tot la Spitalul Floreasca, în urmă cu 17 ani. Tragediile din fotbal
07.05.2016, 01:01În minutul 70 al meciului care se juca pe stadionul Giuleşti între Rapid şi Astra, Ploieşti pe vremea aceea, jucătorul oapeţilor Ştefan Vrăbioru s-a prăbuşit din senin pe gazon. A fost dus la spital cu o salvare care nu avea niciun fel de dotare pentru intervenţiile medicale de urgenţă. A fost transportat tot la Spitalul Floreasca, iar după câteva zeci de minute a fost declarat mort. Intervenţia celor doi medici pe gazon îl readuseseră în simţiri pe Vrăbioru, transportul său pe targă spre maşină nelăsând să se întrevadă tragedia care urma. Verdictul a fost hemoragie internă.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
La vremea respectivă s-a speculat că totul s-ar fi produs în urma unei ciocniri cu rapidistul Mugur Bolohan, dar ulterior s-a văzut pe imaginile tv că Vrăbioru s-a prăbuşit din senin. După acel caz, în fotbalul românesc a devenit obligatoriu ca echipa gazdă să asigure la meciurile din Liga 1 o ambulanţă dotată pentru intervenţiile de urgenţă.
Coincidenţă neagră, căderea lui Ekeng s-a produs în acelaşi minut, 70, ca şi în cazul Vrăbioru. Din păcate, chiar dacă nu sunt foarte dese, tragediile produse în fotbalul românesc sunt prea multe atunci când începem să le enumerăm.
Din păcate cu atât mai mult pentru dinamovişti, este pentru a doua oară când clubul trece printr-o asemenea tragedie. Prima s-a întâmplat cu Cătălin Hîldan, produsă în urmă cu 16 ani, pe vremea când fotbalistul avea 24 de ani. Căpitanul dinamoviştilor a murit în timpul unui meci amical între echipa sa şi Şantierul Naval Olteniţa. Hîldan s-a prăbuşit pe teren fără să fie lovit de un adversar, iar medicii de la spitalul din Olteniţa nu au putut să mai facă nimic. Cauza morţii a fost un accident vascular cerebral.
În august 2012, Chinonso Ihelwere Henry, de la Delta Tulcea s-a prăbuşit pe teren la meciul amical disputat cu Baloteşti.
Portarul Alexandru Iatan, în vârstă de 19 ani, a decedat pe 2 septembrie 2009, în timpul unui antrenament cu echipa Dunărea Giurgiu, unde fusese împrumutat de la Astra Ploieşti. Cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, cu edem pulmonar. Primise o minge în piept, apoi s-a ridicat şi a mai stat în poartă câteva zeci de secunde.
Chiar dacă renunţase la fotbal, decesul lui Mihai Baicu, pe 6 iulie 2009, a produs stupoare. Mihai a murit la doar 33 de ani în timpul unei partide de fotbal disputate pe un teren sintetic din apropierea Stadionului Steaua. Fostul atacant a bifat 112 partide în primul eşalon de la noi şi a reuşit să înscrie 17 goluri. Decesul s-a produs în urma unui stop cardiac.
Alte tragedii produse pe terenul de fotbal:
Cristian Neamţu (Universitatea Craiova), 22 ani, 2002
Echipa craiovenilor se afla într-un turneu de pregătire în Cipru, când la un antrenament Marius Şuleap l-a lovit din greşeală pe portarul Neamţu cu genunchiul în cap. Impactul i-a fost fatal tânărului goal-keeper craiovean, care a murit după o săptămână de comă. Cauza decesului a fost hemoragie cerebrală.
Marc-Viven Foe (Camerun), 28 ani, 2003
Jucătorul a căzut pe teren în timpul meciului contra Columbiei de la Cupa Confederaţiilor. Nu a fost lovit de nimeni când s-a prăbuşit pe gazon. Camerunezul avea probleme cu inima şi suferea de hipertrofie cardiac.
Miklos Feher (Benfica), 24 ani, 2004
Într-un meci împotriva echipei Vitoria, jucătorul Benficăi a suferit un atac de cord şi nu a mai putut fi resuscitat.
Antonio Puerta (Sevilla), 22 ani, 2007
Tânărul jucător al câştigătoarei Cupei UEFA a suferit un atac de cord în timpul unui meci împotriva echipei Getafe. Deşi a părăsit terenul în picioare, Puerta (foto stânga) a fost doborât de cinci stopuri cardiace şi a murit câteva zile mai târziu în spital.
Etichete: ekeng dinamo , ekeng , tragedie ekeng , dinamo ekeng tragedie
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...