Sorin Grindeanu cere o nouă lege a sportului
20.03.2017, 17:36Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, la Guvern, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, că îşi doreşte ca ministrul Marius Dunca să ”vină în cel mai scurt timp cu un nou cadru legal legat de sport”, iar preşedintelui COSR, Mihai Covaliu, i-a spus că îşi doreşte performanţă din partea sportivilor români la următoarele Jocuri Olimpice.
SuperLiga: FCSB - Unirea Slobozia, duminică, 18:15, DGS 1
SuperLiga: Petrolul - Dinamo, duminică, 20:45, DGS 1
”Domnului Dunca îi transmit să se uite cu atenţie la aceste ambasadoare şi aceşti ambasadori ai sportului românesc, care reprezintă cu mândrie ţara noastră. Trebuie să-i răsplătim pentru anii de muncă. De asemenea, i-am transmis domnului Dunca că îmi doresc ca în cel mai scurt timp să vină cu un nou cadru legal legat de sport, cu Legea sportului şi norme de aplicare a acestei legi”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu la evenimentul „Program de tabere ARC 2017 pentru românii de pretutindeni”, organizat de către Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni la care au participat mai mulţi sportivi de performanţă.
De asemenea, Grindeanu i s-a adresat şi preşedintelui COSR, Mihai Covaliu, căruia i-a spus că îşi doreşte performanţă din partea sportivilor la următoarele Jocuri Olimpici.
”Îmi doresc, domnule Covaliu, ca la următoarea olimpiadă să fim acolo unde am fost la Los Angeles. Greu, ştiu, ştiu condiţiile de atunci, dar sunt sportivi aici în sală care ne-au făcut cinste atunci, ne-am aflat pe locul doi, apoi ne-am menţinut un număr bun de ediţii în primele zece ţări sportive. Din păcate, la ultimele olimpiade nu am mai fost aşa performanţi – nu din cauza nepărat a sportivilor, ci din cauza bazei, care s-a restrâns foarte mult, iar lucrurile astea trebuie să se schimbe. Împreună cu MTS aveţi toată deschiderea mea, a Guvernului, astfel încât să repornim aceste lucruri pe o bază sănătoasă”, a arătat prim-ministrul .
Grindeanu a menţionat că peste 2000 de etnici români - copii, tineri, studenţi sau profesori - vor participa la programul ARC din acest an şi vor avea ocazia ”să vadă România prin ochii şi prin sufletul marilor sportivi”.
”Anul acesta, toţi aceşti etnici români vor vedea pentru prima oară România, vor lua contact direct cu tradiţia, civilizaţia şi cultura ţării noastre şi vor avea ocazia să interacţionerze cu românii. Vreau să transmit un gând special pentru românii din Voivodina, Valea Timocului, pentru cei din Cernăuţi şi Odesa sau din Bulgaria, Albania, Macedonia, Croaţia sau Ungaria. Trăiesc departe de ţară, dar distanţa nu ar trebui să ne despartă”, a spus şeful Executivului.
Potrivit proiectului, participanţii la program vor avea şi întâlniri interactive cu sportivii români de valoare, dar şi cu elevi olimpici din România, cu accent pe evoluţia către performanţă.
”Avem datoria să ne implicăm mai mult în viaţa acestor comunităţi de români, pentru că între noi este o legătură puternică, iar aceasta e dată de sentimentul apartenenţei la aceeaşi patrie. Ca român am datoria să fac tot ceea ce trebuie pentru ca acest sentiment să nu se piardă. Vă asigur că acest lucru reprezintă o prioritate pentru Guvernul pe care îl conduc”, a arătat Grindeanu.
Întrebat dacă va merge în vizită în taberele românilor din Diaspora, prim-ministrul a spus că urmează să vadă.
”O să vedem, deocamdată s-a lansat acest program. Nu e premieră. Mă bucur că azi au venit sportivii şi ei alături de noi. E important să promovăm valorile româneşti şi e o modalitate, nu singura”, a spus premierul.
De asemenea, ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, implicată în desfăşurarea acestor tabere, a apreciat programul ca fiind unul ”extraordinar”.
”Ne aflăm aici în baza unui parteneriat extraordinar, mari sportivi ai României au acceptat să ne acorde auspiciile, au acceptat să transmită copiilor născuţi în diaspora ceva din valorile, din spiritul de competiţie, să transmită acel moment unic când pentru dumneavoastră şi pentru noi s-a cântat imnul României la cele mai înalte cote ale profesionalismului. Ne vom bucura că tinerii din diaspora vor putea să vă cunoască, că vor putea să fie alături de dumneavoastră şi că în felul acesta identitatea şi cunoaşterea ţării unde s-au născut părinţii lor va avea o dimensiune extraordinară. Astăzi semnăm parteneriatul cu Ministerul Tinerutului şi Sportului şi totodată lansăm înscrierea pentru seriile din iunie-august”, a declarat Andreea Păstîrnac.
La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a afirmat că prin intermediul programului de tabere ARC se doreşte oferirea copiilor din diaspora posibilitatea de a cunoaşte România aşa cum este ea.
”O ţară frumoasă, o ţară cu campioni, cu eroi care ne-au demonstrat că nimic nu e imposibil şi că putem fi primii în lume. (...) Românii au nevoie de modele, nu ne mai regăsim în nimic în momentul de faţă, dar avem nişte campioni care ne-au redat demnitatea de a fi români şi este datoria şi obligaţia noastră de a-i promova şi ei să vină să ne spună ce înseamnă sacrificiul de a fi sportiv de performanţă”, a spus Marius Dunca.
Programul ARC 2017, aflat la a noua ediţie consecutivă, se va desfăşura în perioada iunie-august, timp de şapte zile, în 11 serii, la centrele de agrement Oglinzi - judeţul Neamţ şi Sulina - judeţul Tulcea.
Ediţia de iarnă se va desfăşura în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie 2017.
sursa: News.ro
Etichete:
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
A murit Gabriel Cotabiță, unul dintre cei mai îndrăgiți artiși pop din țara noastră. Cântărețul s-a...