Scandal de proporții: nu se amână nimic, în ciuda pandemiei de COVID-19. ”Programul nu se schimbă”/ ”Virusul se va răspândi!”
11.03.2020, 21:39Pandemia de COVID-19, anunțată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe 11 martie, are efecte puternice și în sport. Toate competițiile importante din Europa au avut de suferit din cauza coronavirusului. Unele meciuri au fost anulate, altele s-au jucat cu porțile închise, iar turnee de anvergură sunt în pericol să nu se dispute.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Contrar curentului general, Confederația Africană de Fotbal (CAF) a decis să mențină intact programul tuturor competițiilor continentale. La sfârșitul lui martie, se vor juca 48 de meciuri în preliminariile Cupei Africii.
De asemenea, între 4 și 25 aprilie, în Camerun va avea loc Campionatul Africii pe Națiuni (CHAN).
Multe țări africane au probleme
”Conform OMS, niciun stat din Africa nu a fost declarat unul de risc pentru coronavirus. Așadar, păstrăm programul stabilit pentru toate competițiile”, se arată într-un comunicat emis de CAF.
Totuși, mai multe țări africane au luat măsuri de prevenție pentru a evita o epidemie de COVID-19. Kenya a decis ca sportivii locali să nu mai părăsească țara până la începutul lui aprilie, ceea ce face problematică deplasarea echipei naționale în Comoros, la sfârșitul lui martie.
Algeria a anunțat că restul sezonului din liga națională se va juca fără spectatori, în timp ce Federația din Rwanda a hotărât să interzică strângerile de mână între sportivi.
”Jucătorii din Europa ar putea să răspândească virusul în Africa!”
Gambia, a cărei echipă națională are mulți jucători care evoluează în Italia, consideră ”nedrept” să evolueze în calificări fără cei mai buni fotbaliști ai săi.
”Între 200 și 400 de jucători din zone de risc ale Europei vor călători în Africa pentru partidele din calificări. Ar putea să răspândească virusul și s-ar întâmpla asta pentru că cei de la CAF nu amână meciurile. Sunt surprins de decizia lor”, a declarat selecționerul Gambiei, belgianul Tom Saintfiet.
În Africa, 12 țări au raportat cazuri de coronavirus până astăzi. Egipt, cu 60 de cazuri confirmate, este cea mai afectată dintre toate. Algeria, al doilea cel mai afectat stat de pe continent, are 20 de cazuri, în timp ce Africa de Sud a confirmat 13.
Etichete: kenya , cupa africii , algeria , egipt , caf , gambia , coronavirus , covid-19 , pandemie
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...