Exclusiv "Să dea o lege să ne forţeze!" Primarul Chiajnei, apel către prim-ministru şi preşedintele Iohannis
07.01.2019, 12:33Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, a spus, în cadrul unei intervenții la Digi Sport Matinal, că se impune o lege care să oblige Consiliile Locale să dea bani pentru sport. În acest moment, este la latitudinea autorităţilor locale dacă se direcţionează sau nu bani către sport.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
"Doamna prim-ministru şi chiar şi preşedintele statului să ne forţeze printr-o lege să dăm bani la sport. La Olimpiadă nu am făcut nimic. Ce facem, ne antrenăm pe saltea? La înot ne antrenăm pe saltea?", a spus Mircea Minea la Digisport.
Leagea Sportului a fost modificată și promulgată în 2018, iar printre prevederi se află și cea conform căreia se înlătură pragul de 5%, care limita finanţările primite din partea autorităţilor locale.
"Nu mai este 5 la sută şi este la latitudinea Consiliilor Locale. A ieşit un lucru bun. Pentru asta trebuie să îi mulţumesc lui Ponta că ne-a lăsat să putem să dăm salarii. Îi mulţumesc şi lui Gabi Szabo care era ministru la sport. Altcuiva nu am cui să îi mulţumesc pentru sport", a mai spus Minea.
Pragul de 5% care limita finanțările primite din partea autorităților locale a fost înlăturat. Comunicatul FRF
Legea Sportului a fost modificată, în 2018, iar printre noile prevederi se află şi înlăturarea pragului de 5% care limita finanţările primite din partea autorităţilor locale.
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului a fost promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis.
"Federația Română de Fotbal a început încă din 2015 demersurile de modificare a Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, în sensul de a crea noi mecanisme de finanțare a sportului. În principal, FRF a solicitat clarificarea modului în care autoritățile locale pot finanța sportul și cuantumul în care o pot face. O serie de proiecte de dezvoltare sportivă au fost suspendate sau chiar anulate din cauza ambiguității legislației și acest lucru a fost reclamat și de către autorități și de către beneficiari – cluburile sportive.
Întrucât numeroase cluburi au comunicat în mod oficial că impunerea unui prag de 5% limitează în fapt finanțările primite din partea autorităților locale, existând situații în care cluburile primesc mai puțin bani, și în vederea respectării principiului autonomiei locale, în noua Ordonanță pragul de 5% a fost înlăturat, pentru a încuraja autoritățile locale să sprijine cât mai mult sportul.
O altă modificare importantă o reprezintă extinderea aplicabilității contractului de activitate sportivă pentru o mai largă categorie de participanți. Astfel, conform regulamentelor și statutelor federațiilor sportive naționale, alte persoane care contribuie la realizarea activității sportive vor beneficia de posibilitatea încheierii acestui tip de contract specific.
Alte modificări vizează autorizarea sportivilor de performanță de către federația sportivă națională, în baza unui ordin emis de MTS, posibilitatea finanțării asociațiilor sportive școlare și universitare sau salarizarea personalului din structurile publice", transmitea la acel moment Federaţia Română de Fotbal.
Etichete: mircea minea , klaus iohannis , legea sportului , viorica dancila
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...