De ce imigranții din Suedia sunt mai afectați de coronavirus decât restul populației: ”Infecția a avut impact diferit!”
15.04.2020, 19:03Suedia a avut o strategie diferită de majoritatea țărilor pe timp de pandemie COVID-19. Țara nordică nu a luat măsuri dure de izolare, așa cum au procedat majoritatea statelor europene, chiar dacă pe 15 aprilie avea 11.927 de cazuri de coronavirus și 1.203 decese, dintre care 170 în ultimele 24 de ore.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Suburbiile din Suedia au mai multe cazuri de coronavirus decât media țării
Una dintre victimele noului coronavirus în Suedia a fost Josef Gourie, unul dintre ”giganții epocii de aur a fotbalului sirian”, așa cum îl descrie publicația TRT World. Fostul portar sirian a murit la 64 de ani la un spital din nordul orașului Stockholm, unde fusese internat timp de cinci zile.
”Încă e greu de crezut că cineva atât de puternic ca el a putut să moară așa”, a spus fiica sa, Mirrey (31 de ani). Familia fostului sportiv decedat locuiește în Spanga, o suburbie din nordul capitalei Suedia.
Zona este una dintre cele mai afectate de COVID-19. Potrivit datelor existente, în Spanga există 47 de cazuri la 10.000 de locuitori, mult peste media orașului Stockholm, de 13 infectări la același număr de cetățeni.
Publicația citată scrie că minoritățile etnice din Suedia sunt cele mai afectate de virus. Potrivit aceleiași surse, medicii de la spitalul St. Goran, unde a murit Josef Gourie, vorbeau despre mai mulți pacienți cu coronavirus proveniți din suburbiile nordice.
”Infecția a avut impact diferit asupra grupurilor socio-economice!”
Nuri Kino, un jurnalist suedez cu origini asiriene, spune că această comunitate a pierdut cel puțin 46 de oameni din cauza COVID-19, la o populație totală de 150.000 de oameni. ”Am doi unchi, un văr și o mătușă în spital. Cinci dintre prietenii mei și-au pierdut persoane dragi”, a spus Kino.
”Există diferențe între modul în care comunitățile de imigranți și cele suedeze socializează. De exemplu, pot fi cel puțin 500 de oameni la o nuntă sau la o înmormântare. De asemenea, avem biserici cu 800 sau mai mulți participanți, asociații și cluburi unde sute de oameni se întâlnesc zilnic.
Strategia suedeză pentru coronavirus nu este probabil ajustată pentru acest tip de comportament”, a explicat jurnalistul.
Opinia sa este împărtășită și de Carina King, medic epidemiolog, care susține că ”infecția a avut un impact diferit asupra grupurilor socio-economice”.
Mai mulți cercetători și experți au criticat Suedia pentru lipsa măsurilor solide în lupta cu COVID-19 și le-au cerut politicienilor de la Stockholm să impună restricții mai dure. În Suedia, școlile rămân deschise și viața continuă aproape normal, scrie Forbes.
Etichete: suedia , stockholm , imigranti , coronavirus , josef gourie , spanga , suedia covid-19
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...