Cum au reacţionat sportivii olandezi refugiaţi la o mănăstire, după ce Guvernul le-a dat planurile peste cap
16.03.2020, 14:16Cei mai buni înotători olandezi, în frunte cu Ranomi Kromowidjojo, triplă campioană olimpică, şi Femke Heemskerk, campioană olimpică, s-au refugiat sâmbătă la o mănăstire din micul oraş Drachten, în tentativa de a-şi continua pregătirile pentru JO 2020 într-o piscină închisă publicului, dar guvernul olandez a interzis iniţiativa în ziua următoare.
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Coronavirus | Sportivii caută metode pentru a continua antrenamentele
Înotătorii încearcă să se menţină în formă, departe de piscinele care în majoritatea Europei au fost închise ca măsură preventivă în lupta contra răspândirii coronavirusului. Guvernul olandez a decis, duminică, închiderea şcolilor, cafenelelor, restaurantelor şi cluburilor sportive de pe tot teritoriul ţării, scrie Agerpres.
În imposibilitatea de a se antrena la cluburile sportive sau centre de înaltă performanţă, directorul tehnic al federaţiei olandeze de nataţie a decis să retragă lotul olimpic de nataţie la o veche mănăstire din oraşul Drachten, care are o piscină publică ce a fost închisă.
Astfel înotătorii olandezi au ajuns sâmbătă la Drachten, dar stagiul lor de pregătire a fost întrerupt după doar o zi.
''Cei mai buni înotători ai noştri au dorit să continue pregătirea pentru viitoarele competiţii, dar nu vrem ca acest lucru să devină un pericol pentru ei. De aceea, am luat tot felul de măsuri pentru a limita posibilele riscuri pentru sportivi, familiile şi prietenii lor'', a declarat Andre Cats, director tehnic al federaţiei olandeze.
Coronavirus | Guvernul olandez a suspendat orice modalitate de pregătire
Mauritz Hendriks, responsabilul sportului olandez de un deceniu, a hotărât însă duminică să suspende orice antrenament timp de două săptămâni: ''Am luat această decizie de a închide toate centrele de antrenament din Olanda, unde se pregătesc cei mai buni sportivi. Este un lucru foarte riguros şi foarte dureros''.
Kromowidjojo a comentat pe reţelele de socializare că înţelege măsura, dar regretă că nu poate concura în aprilie, din cauza suspendării concursurilor: ''Până la urmă cine ar trebui să decidă cine ar trebui şi cine nu ar trebui să trăiască? Bunicul sau bunica mea cu pneumonie? Sau tatăl meu care are nevoie de o operaţie la ochi? Sau fratele meu care a avut un accident de maşină?''
Hendriks a propus ca problema pregătirii sportivilor pentru JO să fie tratată cu mare seriozitate de CIO: ''Acest lucru nu trebuie făcut izolat, pentru altfel că vom avea condiţii inegale în timpul competiţiilor. Situaţia trebuie să fie identică pentru toţi sportivii din lume. Acesta trebuie să fie principalul nostru efort din următoarele săptămâni''.
Etichete: olanda , coronavirus , covid-19 , ranomi kromowidjojo , femke heemskerk
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...