Cum arată lumea fără sport!? Manifestul comentatorilor Digi Sport. "Timpul pare că s-a oprit în loc"
articol scris de Octavian Vasilescu21.03.2020, 10:54
Pandemia de COVID-19 a stopat cele mai importante competiții sportive, iar autoritățile din toate statele încearcă să oprească răspândirea noului virus.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Nu știm exact cât va dura această carantină, dar știm că Euro 2020 a devenit Euro 2021, Roland Garros a fost amânat, iar cursele din Formula 1 încep să fie anulate.
COVID-19 | Cum arată lumea fără sport. Ce spun comentatorii Digi Sport
Cum arată lumea fără sport? Nu este deloc frumoasă, acest lucru este evident. O spun şi comentatorii Digi Sport.
George Dobre: "Desigur, mai tristă! Cred că tocmai în aceste momente vedem cât de important este sportul în viețile noastre. Până la urmă, atunci când ești pasionat de sport, ceasul tău biologic este reglat și de evenimentele în care sunt implicate sau implicați echipele preferate sau sportivii pe care îi admiri.
Însă aș cita din Sinișa Mihailovici, antrenorul care trece printr-o mare încercare încă dinainte de apariția acestei epidemii: 'Gândiți-vă cât de frumos va fi după!' Să fim responsabili, să ne protejăm și să îi protejăm pe ceilalți! Alte generații au trecut peste încercări mai grele".
Costi Prună: "Tristă și mai săracă. Sportul este o bucurie universală, care unește oamenii și scoate in evidență spiritul competitiv al populației. Acum ne dăm seama ce greu este sa ieșim din zona de confort, sa ne adaptăm la un alt stil de viață.
Trebuie sa rămânem optimiști, calmi, să respectăm regulile (ca și în sport) și ne vom revedea cu siguranță în săli și pe terenurile de sport".
COVID-19 | "Lumea fără sport arată exact ca lumea fără oameni"
Dan Ștefănescu: "O lume fără sport era de neimaginat în urmă cu două săptămâni. După o săptămână fără sport, mi se pare că totul s-a întâmplat într-o altă viață și nimic din ceea ce credeam că e normal nu mai are sens. Va fi greu, mai ales că operăm pe bază de estimări, că nu știm nimic sigur, dar încercăm să ne legăm de orice ne oferă o mică speranță. Un început de mai, un bilanț mai mic, orice veste despre orice fel de tratament.
E greu, dar trebuie să mergem mai departe, deși suntem nevoiți să stăm în casă. Până la urmă, salvarea va veni tot de la sport. În momentul în care vor fi reluate competițiile, chiar și cu porțile închise, atunci vom ști că totul va reveni la normal".
Andrei Niculescu: "Lumea fără sport arată exact ca lumea fără oameni. Pentru că sportul e în fiecare dintre noi. Viața fără sport e ceva ce n-am fi crezut posibil, e ca un magazin de jucării fără jucării. Dar sportul se va întoarce în viețile noastre tocmai pentru că sportul ne-a oferit întotdeauna exemplul de cum pot fi depășite greutățile, chiar și atunci sau mai ales atunci când pare aproape imposibil".
COVID-19 în lumea sportului | Citește și
- "Situaţia e groasă, vedem dacă titlul se acordă sau nu!" Ce spune patronul Craiovei despre reluarea Ligii 1
- Momentul care a permis virusului COVID-19 să se răspândească la mii de oameni. Verdictul unui medic italian
- Cum arată viața fotbaliștilor români în timpul pandemiei de COVID-19: exerciții, filme și multă incertitudine
COVID-19 | "E ca și când ieși la plimbare cu lesa în mână, dar tu nu ți-ai luat câinele"
Ionuț Angheluță: "Fără sport, timpul pare că s-a oprit în loc. Sportul înseamnă mișcare, competitivitate, stârnește în noi sentimente amestecate de bucurie, tristețe sau frustrare, ne oferă motive să socializam și să polemizăm. Parcă plutim într-un vid nesfârșit în care zilele trec pe lângă noi fără să ne atingă, fără să ne miște în vreun fel".
Andrei Tivilichi: "Omenirea trăiește vremuri greu de înțeles și de suportat. Când viețile ne sunt inundate zilnic de știri și statistici apocaliptice, poate părea deplasat să te mai gândești la o minge, la o rachetă de tenis sau la un coș de baschet. Dar eu iubesc sportul, iar ca mine sunt milioane și milioane de oameni. Tuturor ne lipsește în această perioadă.
E nevoie de un efort colectiv, planetar pentru a readuce normalitatea în viețile noastre. Când asta se va întampla, sportul ne va face din nou să vibrăm".
Paul Andrei: "Lumea fără sport? E ceva fără de care poți trăi foarte bine, dar nimic nu poate înlocui trăirea, senzațiile și adrenalina create de un succes al favoriților. E ca și când ieși la plimbare cu lesa în mână, dar tu nu ți-ai luat câinele. Te învârți prin casă, te joci cu pisica, te uiți la un film, dar totuși în sufletul tău simți că lipsește ceva. S-au dus momentele de nerăbdare dinainte de începerea meciului așteptat.
Mai ales noi, jurnaliștii sportivi, simțim și mai apăsată această 'pierdere', sportul e modul de viață, e lucrul pentru care trăim și din care trăim. Fără sport, viața e pustiu :)".
COVID-19 | "Cea mai bună parte e că știm că e doar o pauză. Nu se termină nimic aici"
Dragoș Caretaș: "Cum să fie? Mai tristă. Mai săracă, și la propriu, și la figurat. O industrie de multe sute de miliarde de euro trasă pe dreapta, ca multe altele în criza asta. Dar, pe de altă parte, lumea asta fără sport ne dă prilejul să fim mai atenți la lucruri pentru care înainte ne plângeam că nu avem timp: să citim mai mult, să vedem mai multe filme, să stăm mai mult cu familia.
Iar partea cea mai bună e că știm că e doar o pauză. Că nu se termină nimic aici. Că va mai dura o lună, două sau trei până când vom reveni pe stadioane și în săli. Așa că ne permitem să și glumim și pauza asta forțată a fost prilejul unora dintre cele mai bune glume din ultima vreme".
Ion Cațichi: "Vreau să consider actuala lipsă a sportului drept o pauză. Și, ca orice pauză, un moment de odihnă și de regăsire a resurselor interioare care să ne susțină în următoarea parte a meciului nostru, al iubitorilor de sport. Un moment în care să ne odihnim pasiunile generate de competițiile preferate. Dar și un moment în care să reflectăm mai mult la celelalte aspecte ale vieții, de dincolo de arenele sportive. Și, odată ce meciul va reîncepe, să ne bucurăm de pasiunea din arene, de evoluția favoriților.
Dar să nu uitam că, după fluierul final, începe meciul vieții noastre. Să cerem de la noi, așa cum cerem de la sportivi, aceeași determinare, aceeași ambiție, același spirit de fair-play, aceeași respectare a regulilor".
COVID-19 | "Viața fără emoția golului și energia uluitoare a tribunei e săracă"
Severin Călinescu: "Viața fără emoția golului și energia uluitoare a tribunei e săracă, în mod sigur, de neimaginat. Dar cum aproape că devenisem prea obosiți de expresia sport și sănătate, iată că acum ne dăm seama că, într-adevar, una fără alta nu există. Vom trece peste toate, suntem puternici, emoția și vuietul vor reveni. Stați în casă, cu putere și încredere".
Florin Ion: "În secolul 21, ideea de lume fără sport pare un nonsens! Și nu mă refer doar la sportul văzut pe TV. În plină criză globală, aflăm din când în când, din programele de știri, despre 'nebunii' care încalcă dogmele și părăsesc siguranța căminului pentru a face mișcare. Pentru că nu pot trăi fără mișcare! Nici pentru un comentator nu se poate concepe o viață fără sport! Ideea este puțin forțată...
În astfel de momente, sportul trece în plan secund, primordiale devin soluțiile pentru rezolvarea crizei. Ne aflăm într-o situație ce era imposibil de anticipat în urmă cu jumătate de an. Dar suntem obligați să acționăm, să cautăm variante alternative. Cel mai probabil, sporturile cu motor se vor relua prin lunile iunie sau iulie. Acesta e motivul pentru care ne-am orientat către cursele clasice din MotoGP. În următoarele săptămâni, week-end de week-end, Digi Sport va prezenta câteva dintre cele mai spectaculoase momente din istoria sportului cu motor pe două roți".
Coronavirus în lumea sportului | Citește și
- VIDEO Ibrahimovic strânge bani pentru spitale în modul caracteristic: "Dacă nu vine virusul la Zlatan, va merge Zlatan după virus"
- Gest superb al lui Chelsea. A pus hotelul de la stadion la dispoziţia Serviciului Naţional de Sănătate
- Fanii îşi pot primi banii înapoi pe bilete, după amânarea Euro cu un an. Anunţul UEFA
Etichete: george dobre , dan stefanescu , andrei niculescu , ionut angheluta , florin ion grila de start , comentatori digi sport , andrei tivilichi , coronavirus , costi pruna , pandemiei coronavirus
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...