Galerie Foto Arcul de Triumf, arena care încinge spiritele. "2021 trebuie să îndeplinească o dorință!" Cât a costat stadionul
articol scris de Digi Sport21.12.2020, 11:09
Președintele FRR, Alin Petrache, și-a reexprimat speranța că MTS va respecta protocolul semnat cu federația și va reda în folosință arena Arcul de Triumf forului de lângă Mânăstirea Cașin.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Fostul căpitan al naționalei exclude varianta ca modernul stadion de lângă Parcul Herăstrău să fie folosit și de echipele de fotbal și susține că leagănul rugbiului românesc trebuie să fie utilizat doar de practicanții sportului oval. Asta nu exclude ca arena să fie folosită de selecționatele care vor veni la Campionatul European din vara anului viitor.
- Cost construcţie: 36.92 milioane euro
- La încpetul lunii decembrie a avut loc recepţia Stadionului Arcul de Triumf, a doua arenă finalizată dintre cele trei pe care România s-a angajat să le construiască în vederea organizării EURO 2020 la Bucureşti.
Galerie Foto
Pe parcursul acestui an, mai multe formații din fotbalul românesc, printre care FCSB, Dinamo și Rapid, și-au manifestat intenția de a juca pe Arcul de Triumf, arenă construită pentru Campionatul European de Fotbal, amânat pentru anul viitor.
Arcul de Triumf | Argumentele lui Alin Petrache
Alin Petrache a prezentat mai multe argumente în susținerea dorinței sale
"2021 trebuie să îndeplinească o dorinţă, atât a mea, dar şi a întregii suflări rugbystice din România, referitoare la Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf. El trebuie să revină la scopul său dat de înaintaşii noştri încă din 1913 - acela de a servi mişcarea rugbystică din ţara noastră. Templul Rugbyului Românesc trebuie să revină în grija federaţiei, astfel încât pregătirea pentru calificarea la Cupa Mondială să nu aibă de suferit.
Trebuie să revină pentru ca viitorii 'Stejari' să se formeze, ca şi cei dinaintea lor, acolo unde le este locul, într-un adevărat cămin, care de această dată le permite să se pregătească la standarde internaţionale compatibile cu obiectivele setate. Asta mai ales în contextul în care ne-am depus candidatura pentru organizarea World Rugby U20 Championship, competiţie de înalt nivel care cere o baza sportivă pe măsură ca loc de desfăşurare.
Trebuie să revină pentru ca partidele echipelor naţionale să aibă un spaţiu dedicat lor, mereu acelaşi, care respectă condiţiile impuse de organizatori. Trebuie să revină pentru ca suporterii să se reinstaleze acasă, după ce au susţinut cu răbdare eforturile de aproape zece ani ale Federaţiei Române de Rugby pentru implementarea proiectului de modernizare. Trebuie să revină ca un omagiu adus trecutului său şi ca un vot de încredere pentru viitorul care i se aşterne înainte", a declarat Alin Petrache, potrivit Agerpres.
Până în prezent, reprezentanții MTS nu au dat un mesaj clar cum că arena va reveni rugbyului.
Prezent la ceremonia de recepție a stadionului, Nicușor Dan, primarul Capitalei, a lăsat să se înțeleagă că stadionul va fi utilizat după Euro doar de reprezentanții sportului cu balonul oval.
"Mă bucur să fiu prezent la inaugurarea unui nou stadion pentru București. Nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se califică. Acest stadion, deși contruit ca fiind unul de antrenament pentru Euro 2020, va fi de fapt templul rugby-ului românesc", a declarat primarul Nicușor Dan.
Stadionul Arcul de Triumf, detaliile proiectului
Arena a fost finalizată în aproximativ 17 luni, înainte de termenul contractual stabilit pentru aprilie 2021. Valoarea investiţiei, care se remarcă drept un Centru Sportiv de Excelenţă, este de aproximativ 28,5 milioane de euro.
Acest complex include cel mai modern centru pentru recuperarea sportivilor şi va asigura şi spaţii de cazare şi cantonament. Complexul include piscină, sală de crioterapie, saună, sală de gimnastică medicală specifică activităţii de recuperare sportivă.
- Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro
- Capacitate: 8.207 locuri
- Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc - Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
- Post de control anti-doping și spații administrative
- Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.
Etichete: arcul de triumf , frr , alin petrache
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...