Ana-Maria Popescu: ”Nu se termină totul cu un titlu olimpic, sunt şi alte medalii de câştigat”
23.12.2016, 15:13Liderul echipei feminine de spadă a României, medaliată cu aur la JO 2016, şi-a fixat noi obiective pentru anii următori, dar cea mai mare dorinţă a sa este să urce pe podiumul mondial cu noua echipă care se încheagă în jurul ei.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
''Până acum, 2016 este cel mai bun an, dar aşa cum am declarat în fiecare an şi acum îmi permit să declar că ce e mai bun urmează să vină. Aşa îmi doresc. Anul viitor avem Campionate Europene, Campionate Mondiale, etape de Cupă Mondială, să fim sănătoase şi să ne putem antrena, pentru că nu se termină totul cu un titlu olimpic, din punctul meu de vedere. Sunt şi alte medalii care aşteaptă să fie câştigate şi de ce nu să le câştigăm tot noi'', a declarat Ana-Maria Popescu (fostă Brânză), cu prilejul festivităţii de la Ministerul Apărării Naţionale la care au fost premiaţi cei mai buni sportivi ai CSA Steaua.
Ana-Maria Popescu, după o scurtă pauză, a participat la Doha la ultima etapă de Cupă Mondială din 2016, pentru a lua pulsul noii generaţii din lumea spadei internaţionale: ''După o lună de pauză, o lună în care am reuşit să mă refac în urma micilor accidentări pe care le-am avut, m-am pregătit la 50-60% şi consider că m-am descurcat onorabil la Doha. Am văzut care îmi este nivelul, cine s-a mai retras, cine a mai venit nou, care sunt junioarele de perspectivă din alte ţări, pentru că noi trebuie să ne pregătim până să emitem pretenţii''.
Marea provocare a vicecampioanei olimpice de la Beijing este să urce pe podium cu actuala echipă formată din sportive tinere şi fără experienţă: ''Eu sunt convinsă şi conştientă că putem să creştem o nouă echipă care să ajungă pe podiumurile mondiale. Cea mai mare ambiţie a mea este ca în viitorul nu foarte îndepărtat să urc pe podiumul mondial cu actuala echipă, cu colege care sunt mai mici ca mine cu 10 ani în momentul de faţă şi fără experienţă. Ele trebuie să înveţe de la antrenori, să-i asculte şi să muncească. Sunt convinsă că dacă sunt acolo şi doresc, vor putea. Şi noi am fost nişte copile care au dorit să ajungă campioane olimpice şi uite, după mult timp, după lacrimi şi greutăţi, a venit şi acest titlu''.
Mihai Drăgulescu, locul patru la JO 2016 (sărituri), dublu vicecampion european la sărituri şi sol, a apreciat că acest an a fost bogat în rezultate şi vrea să continue pe aceeaşi linie şi în 2017, an marcat de găzduirea Campionatelor Europene de seniori la Cluj-Napoca: ''A fost un an foarte bun, având în vedere că am făcut parte dintre sportivii premiaţi azi, consider că au fost rezultate bune. Eu mă bucur per total cum mi-a mers anul acesta, am dat tot ce am avut mai bun din mine şi rezultatele au venit, nu a fost un an sărăcăcios în medalii. Am venit cu două medalii de argint de la Europene, iar la Olimpiadă am fost la egalitate pe locul trei, dar la gimnastică nu sunt egalităţi. Mă bucur că sunt sănătos, că am motivaţia şi dorinţa de a continua. Sper ca la anul să obţin medalii la CE şi CM. Abia aştept să concurez la Cluj, sper să fie sala plină ochi. Îmi doresc să-i fac pe români mândri şi să ne putem lăuda cu aceste medalii la CE. Ne dorim atât eu cât şi colegii mei să nu dezamăgim şi să-i bucurăm pe românii care vin să ne vadă şi pe cei ce se uită la televizor, să-i facem fericiţi''.
Canotoarea Roxana Cogianu, medaliată cu bronz olimpic cu barca de 8 rame plus cârmaci, va lua o pauză prelungită şi va reveni în toamna anului 2017 la pregătire.
''Sunt încă în pauză şi anul care va veni voi fi în pauză. Am pierdut deja două luni de pregătire şi dacă mă răzgândesc voi începe din toamnă, pentru că nu vreau să încep cu pierderi de antrenamente. În această perioadă mă voi odihni, voi face nişte tratamente, pentru că am nişte probleme de sănătate şi voi lucra în cadrul armatei, pentru că sunt angajată aici. Când voi reveni o voi lua treptat, cu gândurile de a câştiga medalia cea mai strălucitoare la Europene, aşa cum am obişnuit noi barca de 8+1 să venim mereu acasă, cu o medalie cât mai bună la Mondiale, şi următorii ani tot aşa până la Olimpiadă, unde ne dorim o medalie mai frumoasă decât cea de bronz. Nu am mai luat medalii de aur la Beijing, Londra, iar cu bronzul nostru se pun noi speranţe în canotajul românesc şi vrem să-l transformăm în aur'', a declarat Roxana Cogianu, spune Agerpres.
Etichete: jocurile olimpice , spada , scrima , aur , medalie , ana maria popescu , branza
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...