Galerie Foto Cine a dat primul eseu pe Stadionul Tineretului Arcul de Triumf, arena de 37 de milioane de euro
13.05.2020, 10:49Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, abia așteaptă inaugurarea arenei din centrul Bucureștiului, iar gândul său zboară direct la meciurile de calificare ale ”stejarilor” pentru Cupa Mondială din 2023.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
De la Cupa Mondială din 2019, desfăşurată în Japonia, România a fost exclusă din cauza folosirii unor rugbyşti care nu aveau drept de joc.
Mai are de așteptat câteva luni până-și va vedea visul cu ochii: ”stejarii” să evolueze din nou pe Stadionul Arcul de Triumf, arenă cu 8.207 locuri, acolo unde şi FCSB a negociat să joace.
”Nu am cuvinte să descriu ce am în suflet atunci când calc pe acest stadion... Nu am apucat să joc niciodată aici, pe stadionul nostru. Cred că în 2010, la meciul cu Uruguay, am strâns maximum 6.200 spectatori. Proiectul nostru de suflet, cu care am pornit in 2010-2011 prinde contur, mai este un pic și îl finalizăm.
Sperăm ca în noiembrie să jucăm cele trei meciuri test aici. La primul meci de pe acest stadion nu îmi vor da lacrimile doar mie, toți oamenii care vor fi pe arenă aceasta vor simți purul patriotism și sufletul de rugbyst”, a afirmat Alin Petrache, președintele Federației Română de Rugby.
Alin Petrache a povestit și istoria arenei de lângă Arcul de Triumf
”Stadionul acesta face parte din familia mea, rugbyul este viața mea și ceea ce am reușit să ridicăm aici, pe locul în care rugbyul a luat naștere și unde e plin de istorie este incredibil. Primii tineri care au studiat în Franța au venit la începutul lui 1900 pe acest teren și au adus rugbyul în România.
'La Şosea' se numea acest teren unde ei au început să plimbe mingea. Aici va fi unul dintre cele mai frumoase stadioane de rugby din Europa!”, a mai spus Alin Petrache.
Stadion Tineretului Arcul de Triumf, detaliile proiectului
- Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro
- Capacitate: 8.207 locuri
- Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc - Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
- Post de control anti-doping și spații administrative
- Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.
Galerie Foto
Alin Petrache a "dat" primul eseu pe Stadionul Arcul de Triumf
Fostul internațional le-a luat-o înainte jucătorilor și a simulat pe terenul încă acoperit cu nisip primele reușite ale României. Totul cu gândul la Cupa Mondială din 2023.
Oficialii FRR speră ca noua arenă să asigure o parte importantă din buget federaţiei.
”Lumea evoluează, iar țara noastră trebuie să țină pasul cu tot ce înseamnă dezvoltare sportivă. Cine nu reușește, regresează, iar noi în sportul românesc asta facem.
Ne trebuie astfel de infrastructură pentru a ne putea dezvolta. Stadionul înseamnă venituri pentru Federația Română de Rugby, business din sport, și, cel mai important, poți pune la bătaie pentru naționalele tale o arenă ultra modernă, cu toate facilitățile”.
Sezonul actual al campionatului naţional de rugby se va încheia pe teren
Șeful FRR abia așteaptă ridicarea restricțiilor impuse de Pandemia de Coronavirus și reluarea activității. De altfel, el a și elaborat un plan de revenire la normalitate în sportul cu balonul oval.
”Noi am pus la punct un ghid de reintrare în activitate, etapizat, am respectat tot ce înseamnă cerințe ale autorităților, fără să punem mâna colectiv pe balon. Întâi pe grupuri de câte 3 jucători, apoi de câte 5, de câte 7, fiecare cu balonul lui. Undeva în septembrie vrem să reluăm campionatul intern, am amânat finalitatea tuturor competițiilor pentru că avem timp să încheiem anul acesta returul, iar apoi vom porni alt campionat.
Am ținut legătura în toată această perioadă cu jucătorii naționalei, ei sunt debusolați, au trecut 2 luni de când stau în izolare și nu e deloc un lucru ușor pentru un sportiv profesionist, obișnuit cu un anumit stil și ritm de viață.
Ei au continuat pregătirea individuală, fiecare cum a putut, unii în apartament, alții la casă. Abia așteaptă cu toții să reia activitatea în mod normal” , a mai spus fostul şef al COSR.
Etichete: alin petrache , stadionul arcul de triumf , cost stadion arcul de triumf , presedinte frr
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...