Replica Simonei Pop: "Cuvintele mi-au fost răstălmăcite de unguri"
02.09.2016, 19:02UPDATE (19:00): Simona Pop a vorbit despre articolul apărut în presa maghiară. Campioana olimpică a negat informaţia potrivit căreia ar intenţiona să-şi ia cetăţenie maghiară după ce se va retrage din activitate. "Cuvintele mi-au fost răstălmăcite de unguri, nu intenţionez vreodată să-mi iau cetăţenie maghiară!" a declarat pentru ProSport campioana olimpică de la Rio.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Scrimera Simona Pop, componentă a echipei de spadă care a cucerit titlul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi portdrapelul României la ceremonia de închidere a JO 2016, a decis să aplice în viitor pentru cetăţenia maghiară.
Născută în Satu Mare, sportiva a cochetat şi în trecut cu ideea, însă acum a recunoscut că va dori cetăţenia, luând în calcul, posibil, să se stabilească în ţara vecină. De altfel, Simona cunoaşte limba maghiară la perfecţie, în copilărie ea comunicând aproape exclusiv astfel.
“După ce mă voi retrage din sport şi voi părăsi armata, cel mai probabil voi aplica pentru cetăţenie”, a declarat Simona Pop pentru agenţia de ştiri din ţara vecină, MTI.
În vârstă de 27 de ani, Simona Pop este de câţiva ani una dintre componentele de bază ale echipei de spadă. Ea are în palmares două titluri europene cu echipa, în 2014, la Strasbourg, şi în 2015, la Montreux, plus încă două medalii continentale, argint cu echipa în 2013, la Zagreb, şi bronz la individual, în 2015, la Montreaux, la care se adaugă două medalii mondiale, argint în 2015, la Moscova, şi bronz în 2013, la Budapesta.
Felicitată de Viktor Orban
După medalia de aur obţinută la Rio, Simona a postat pe o reţea de socializare un mesaj de mulţumire pentru toţi cunoscuţii, atât în română, cât şi în maghiară. Iniţiativa sa a avut ecou la cel mai înalt nivel, chiar dacă Pop a dorit doar să le trimită un gând bun prietenilor şi apropiaţilor.
Astfel, prim-ministrul Ungariei, Vikto Orban, a apreciat gestul sportivei noastre şi i-a trimis un mesaj de felicitare pentru medalia obţinută.
Apreciind că scrisoarea înseamnă o mare onoare, Pop a declarat pentru sursa citată anterior că tatăl ei a fost etnic maghiar, iar familia ei vorbea ungurește când ea era copil.
Sportiva a adăugat că în urmă cu câțiva ani a semnat cu CSA Steaua, clubul Armatei, astfel că ea nu a putut aplica pentru obținerea cetățeniei maghiare.
Etichete: spada , spada rio , romania simona pop , simona pop romania
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...