News Alert Federaţia Internaţională de Haltere a revenit cu precizări în cazul lui Sîncrăian
13.10.2016, 18:07UPDATE 18:00 - Federaţia Internaţională de Haltere a revenit şi a anunţat că încă nu a luat o decizie în privinţa lui Gabriel Sîncrăian, deşi susţine în continuare că românul a fost depostat pozitiv la testosteron.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
În acelaşi timp, IWF a precizat că nu va mai face alte comentarii până când cazul nu va fi închis.
Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat, joi, că patru halterofili, între care şi Gabriel Sîncrăian, au încălcat regulile antidoping la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, astfel că au fost descalificaţi, iar rezultele lor anulate.
Cei patru sportivi la care IWF face referire sunt: Tomasz Zielinski (Polonia, testat pozitiv la norandrosteron), Izzat Artykov (Kîrgîstan, la stimulant pe bază de stricnină), Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia) şi Gabriel Sîncrăian, ambii la testosteron.
”Aceşti sportivi au comis o încălcare a regulilor antidoping la Jocurile Olimpice, astfel că au fost descalificaţi, iar rezultatele lor anulate”, a anunţat, joi, forul mondial, care a adăugat că nu va face alte comentarii pe această temă până la închiderea oficială a acestor cazuri.
În aceste condiţii, medalia de bronz câştigată de sportivul de 28 de ani la Rio, la categoria 85 kg, îi va fi retrasă.
Sîncrăian (28 de ani) a urcat pe podium la Rio după ce a ridicat 173 de kilograme la stilul smuls și 217 kiliograme la stilul aruncat. Interesant e că a intrat la aruncat la 204 kilograme, astfel că reuşita sa la 217 a fost cu adevărat una extraordinară şi neaşteptată. A terminat în spatele iranianului Kianoush Rostami și a chinezului Tian Tao.
Sportivul originar din Cluj-Napoca a participat pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după ce a fost şi la ediția de la Londra, din 2012.
În 2016 a devenit campion european la stilul smuls categoria 85 de kilograme, după ce a ridicat 169 de kilograme. A cucerit argintul la stilul aruncat (202 kg) și la total (371 kg). Mai are un bronz în 2012, la Europenele de la Antalya.
Gabriel Sîncrăian a fost suspendat provizoriu la începutul acestei luni, după ce a picat un test doping în luna august.
Nu este prima dată când Sîncrăian este depistat pozitiv la un control antidoping. În 2013 a fost suspendat pentru doi ani pentru că a folosit stanozolol. Acum, el riscă suspendarea pe viaţă din activitatea sportivă.
În urma retragerii bronzului lui Sîncrăian, România rămâne cu doar 4 medalii la JO de la Rio - una de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin - Horia Tecău şi Florin Mergea) şi două de bronz (canotaj, 8+1 feminin şi lupte libere - Albert Saritov, 97 kg).
42.000 de euro a primit Sîncrăian pentru bronzul cucerit la Rio. După decizia federaţiei internaţionale, sportivul va trebui să înapoieze banii.
Etichete: dopaj , rio 2016 , jocurile olimpice 2016 , jo 2016 , gabriel sincraian
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...