tiriac-popovici
Țiriac a rămas ”mască”! Ce l-a rugat Popovici la evenimentul la care a primit două mașini: ”Nu vă supărați” / ”Cum adică?”
david-popovici2
Foto David Popovici, la volanul unei mașini de PATRU ori mai scumpă decât cele primite de la Ion Țiriac
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (1.09.2023)
Ce a spus Albion Rrahmani, înainte de Kosovo - România
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Foto ”Să arătăm lumii cine suntem”. Camelia Potec, despre obiectivul României la Jocurile Olimpice. Pe cine mizează

articol scris de Digi Sport
21.07.2024, 14:54

Delegația sportivilor români, care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie -11 august), a plecat duminică, 21 iulie 2024, spre capitala Franței.

colaj delegatia romania jo
Delegația României a plecat la Jocurile Olimpice / Foto: colaj Digi Sport
  • Nations League: Kazahstan - Norvegia, vineri, 17:00, DGS 1

  • Nations League: Franța - Italia, vineri, 21:45, DGS 1

Camelia Potec are așteptări mari de la David Popovici. ”Obiectivul e câștigarea unei medalii”

Galerie Foto

România va intra în concurs cu 107 sportivi, iar 82 dintre aceștia au făcut azi deplasarea.

Camelia Potec (42 de ani), preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), dar și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a spus că obiectivul la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris este cucerirea unei medalii, perfect realizabil în contextul în care înotătorul David Popovici, dublu campion european, poate urca pe podium atât la 100 metri liber, cât şi la 200 m liber.

”Obiectivul este câştigarea unei medalii şi este realizabil. Noi întotdeauna am pus obiective care erau realizabile şi erau normale, să zic aşa. Eu cred că acum, bineînţeles, depinde şi de valoarea sportivilor, dar despre asta vorbim atunci când spunem de sport de performanţă, de progres.


Am avut finală acum două ediţii de Jocuri Olimpice, am avut la ultima ediţie un loc patru şi trei finale. Este normal să ne dorim mai mult şi există şi potenţial în cazul lui lui David (nr. - David Popovici). Acum, bineînţeles, există potenţial la ambele probe, dar ştim cu toţii că Jocurile Olimpice sunt diferite faţă de alte competiţii şi acum nu ştim nici ceilalţi sportivi la ce nivel se află.

Important este să fie măcar o medalie. David o să înceapă cu proba de 200 m liber. Este prima probă la care el participă şi eu cred că în ambele probe are şanse. Acum depinde foarte mult şi de adversari şi de forma lor'', a spus Camelia Potec, înainte de îmbarcare, la Salonul Oficial al Aeroportul Henri Coandă.

”Nu am fost dezamăgitîă”

Calificarea olimpică la înot s-a făcut pe baza baremurilor, foarte ridicate, şi doar David Popovici (100 şi 200 m liber) şi Vlad Stancu (800 şi 1500 m liber) le-au realizat, în timp ce Rebecca Aimee Diaconescu (200 m liber), vicecampioană europeană de juniori, a primit un loc cotă de universalitate din partea Federaţiei Internaţionale de Nataţie (World Aquatics).

”La noi a fost destul de simplu, pentru că am avut nişte timpi clari pe care sportivii noştri trebuiau să-i înregistreze la competiţiile care erau aprobate de World Aquatics. Am avut competiţii şi în România, şi anul acesta, şi anul anul trecut, competiţii acreditate de World Aquatics ca fiind competiţie de calificare pentru Jocurile Olimpice.

Chiar la competiţia de anul trecut s-a calificat David Popovici şi speram ca şi anul acesta să mai avem la campionatele noastre naţionale un sportiv calificat şi iată putem spune că au fost foarte aproape atât Denis Popescu, cât şi Aissia Prisecariu. Au mai fost şi alte competiţii la care noi am participat cu sportivi în vederea calificării pentru JO, dar din păcate au fost doar doi, cum spuneam, David Popovici şi Vlad Stancu.

Nu am fost dezamăgită, timpii au fost foarte puternici, sportivii noştri au fost foarte aproape la o zecime şi la jumătate de secundă, chiar mai puţin de jumătate de secundă acum la ultima competiţie, în cazul Aissiei, la 200 m spate, deci au fost foarte aproape. Denis a şi suferit o accidentare, şi pentru că s-a terminat procesul de calificare, are nevoie de o operaţie, dar din punctul nostru de vedere sportivii au dat tot ce au putut, au fost acolo, sunt tineri, avem şi o generaţie tânără care dă speranţe pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.

Important este ca ei să fie sănătoşi şi iată că în cazul lui Denis îi oferim toată toată susţinerea, iar el îşi doreşte să se întoarcă în bazin în luna septembrie-octombrie după recuperarea în urma operaţiei şi să înceapă pregătirea pentru următoarele competiţii şi bineînţeles pentru următorul ciclu olimpic. Toate competiţiile duc în în direcţia Jocurilor Olimpice din 2028, deci nu avem ce să le reproşăm.

Timpii pe care trebuiau să-i înoate, sunt nişte timpi foarte greu de îndeplinit. Ca urmare, sunt foarte multe ţări care care vin tot aşa cu doi-trei sportivi şi foarte multe ţări care merg doar pe bază de de invitaţie, aşa cum am primit şi noi în cadrul fetelor”, a mai spus Potec.

”E nevoie ca ei să se vadă şi să se cunoască unul pe celălalt”

Ştafeta de 4x100 m băieţi, cu David Popovici, George-Adrian Raţiu, Alexandru-Richard Szilagyi, Patrick-Sebastian Dinu, în componenţă, a ocupat locul cinci la Europenele de la Belgrad şi ar fi putut prinde calificarea olimpică.

”Băieţii, aproape toţi din ştafetă, au înotat bine, a fost şi o verigă mai puţin în formă să spun aşa. Au fost acolo pe locul cinci la la Europene. Eu credeam şi speram că aveau potenţial de medalie, dar din păcate n-a ieşit. Oricum au muncit foarte mult şi progresul a fost foarte mare pentru pentru toţi cei care s-au calificat la această ştafetă.

Din păcate, n-a fost să fie, a fost şi complicat pentru că doi dintre sportivi s-au antrenat în Statele Unite, s-au întâlnit foarte rar şi e foarte greu să faci o echipă atunci când colegii nu prea se văd sau nu prea înoată împreună sau nu prea reuşesc să fie o echipă aşa cum ar trebui la ştafete, ca la sporturile de echipă.

E nevoie ca ei să se vadă şi să se cunoască unul pe celălalt pentru a face o echipă bună şi performantă în competiţie”, a adăugat Potec.

În acest an se împlinesc 20 de ani de la ultimele medalii cucerite de înotul românesc la Jocurile Olimpice, prin Camelia Potec (aur la 200 m liber) şi Răzvan Ionuţ Florea (bronz la 200 m spate), ambele la JO 2004, de la Atena.

”Trebuie să arătăm lumii cine suntem”

Potec, deşi are experienţa unei medalii olimpice de aur, a spus că evită să-i dea sfaturi lui David Popovici: ”Eu nu-mi permit în momentul de faţă să dau sfaturi, pentru că sunt mai puţin de două săptămâni până la începerea Jocurilor Olimpice.

David, în momentul de faţă, n-are nevoie de sfaturi, are nevoie de  linişte, are nevoie să îşi atingă forma sportivă şi bineînţeles că, în ceea ce priveşte experienţa unui sportiv la Jocurile Olimpice, aici sunt foarte liniştită, pentru că David are deja experienţa participării la la Jocurile Olimpice, a fost la la Tokyo şi cu siguranţă că abordarea pe care o va avea va fi una profesionistă. Va fi una în care se va duce acolo cu un obiectiv clar, iar potenţialul pe care îl are de a înota foarte repede este unul extrem  de mare”.

Camelia Potec a estimat că România poate avea o clasare mai bună de locul 46, obţinut în clasamentul pe naţiuni la JO 2020, iar prognoza de 5-7 medalii a COSR este cea mai realistă:

”Da, eu cred că vom fi pe un loc mai mai bun. Am văzut că şi colegii mei de la alte sporturi sunt optimişti şi au încredere foarte mare în sportivii lor calificaţi. Acum, bineînţeles, ne dorim ca toţi sportivii care s-au calificat, şi am spus de la început că numărul sportivilor va depăşi suta de calificaţi, să se acomodeze, toată lumea să fie într-o formă bună şi să reuşească să îşi depăşească obiectivele propuse.

Eu fac parte din COSR şi absolut toţi cei care suntem în Comitetul Executiv ne-am spus părerea şi am fost de acord în unanimitate cu obiectivul de 5-7 medalii. Iulie o să fie luna în care trebuie să arătăm lumii cine suntem şi sperăm să fim acolo printre cei mai buni”, a încheiat Potec.

Etichete: camelia potec , romania jocurile olimpice , bernadette szocs , david popovici


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
VIDEO Problema de clasa a IV-a care îi încuie pe toți. Nicușor Dan a acceptat să o rezolve în direct la Digi24
VIDEO Problema de clasa a IV-a care îi încuie pe toți. Nicușor Dan a acceptat să o rezolve în direct la Digi24

VIDEO Problema de clasa a IV-a care îi încuie pe toți. Nicușor Dan a acceptat să o rezolve în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
dinamo
MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Patrick Olsen a semnat cu Dinamo

MERCATO 2024 | Fereastra de transferuri din vara acestui an a fost una electrizantă.

Ion Țiriac și-a donat averea de 2,1 miliarde de dolari: ”Am dat tot! Am fost atât de bogat încât nu aveam ce să fac cu banii”
profimedia-0875828462
Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală: ”Pune ceva pe tine!” / ”Poți să ieși așa pe stradă?”
Screenshot 2024-09-05 100119
Istorie! Cea mai slabă națională din lume a reușit ”minunea”, după 20 de ani și 140 de meciuri. Performanță unică
Screenshot 2024-09-05 235656
MM Stoica a auzit ordinul lui Becali după transferul lui Bîrligea și ”a luat foc”: ”Vrei să strici echipa?” Reacția patronului
mm-stoica-gigi-becali
Recomandările redacției
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (1.09.2023)
Ce a spus Albion Rrahmani, înainte de Kosovo - România

Ar fi lovitura de grație: Erling Haaland, la Real Madrid pentru 175.000.000€!
Manchester United v Manchester City - Premier League
Nu s-a terminat! Barcelona nu a renunțat la transferul lui Nico Williams
FC Barcelona v Athletic Club - LaLiga EA Sports, Spain - 24 Aug 2024
Real Madrid, fără dubii după ce Ronaldo a atins o bornă istorică în fotbal! Ce cuvinte au folosit ”Galacticii”
Real Madrid v Liverpool - UEFA Champions League Final
Citește și
Video Au apărut imaginile! Ion Țiriac: ”Este prima dată când mi-am pierdut cumpătul! Ca un disperat”
un
A fost 10 ani lângă Bernadette Szocs și a rupt tăcerea
395311190_3482895248597686_2530944469040904841_n
Fiica lui Reese Witherspoon și schimbarea care a a făcut-o să nu mai fie "geamăna" mamei sale. Chiar și așa, nu scapă de comparații
Fiica lui Reese Witherspoon și schimbarea care a a făcut-o să nu mai fie "geamăna" mamei sale. Chiar și așa, nu scapă de comparații
Mirel Rădoi își negociază revenirea în Superliga! Fostul selecționer este aproape de un nou angajament
Mirel Rădoi își negociază revenirea în Superliga! Fostul selecționer este aproape de un nou angajament
Prima reacție a lui Gigi Becali după ce transferul lui Sekou Sidibe la FCSB a picat pe ultima sută de metri
Prima reacție a lui Gigi Becali după ce transferul lui Sekou Sidibe la FCSB a picat pe ultima sută de metri
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil și se distrează în Bahamas
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil și se distrează în Bahamas
Beyonce și-a arătat formele voluptoase și picioarele lungi, într-o rochie decoltată și extrem de scurtă
Beyonce și-a arătat formele voluptoase și picioarele lungi, într-o rochie decoltată și extrem de scurtă
Efectul Lucescu: Kosovo – România, diseară, evidențiază marile noastre câștiguri datorită unui antrenor legendar
Efectul Lucescu: Kosovo – România, diseară, evidențiază marile noastre câștiguri datorită unui antrenor legendar
Cât costă un divorț? Ce acte depui și când îl poți obține? Când te poți recăsători?
Cât costă un divorț? Ce acte depui și când îl poți obține? Când te poți recăsători?
La ce pensie a ajuns Mitică Dragomir după recalculare. A primit o sumă foarte mare în plus
La ce pensie a ajuns Mitică Dragomir după recalculare. A primit o sumă foarte mare în plus
Simona Halep, atacată de o jucătoare de tenis din România: ”Nu e curată”
Simona Halep, atacată de o jucătoare de tenis din România: ”Nu e curată”
Foto ”Nu întrebați cât costă, o să cădeți din picioare”. Țiriac i-a dat vestea lui Popovici și e gata să plătească o sumă imensă
tiriac-popovici (1)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce și-a arătat formele voluptoase și picioarele lungi, într-o rochie decoltată și extrem de scurtă
Beyonce și-a arătat formele voluptoase și picioarele lungi, într-o rochie decoltată și extrem de scurtă
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul", avertizează un medic
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia