Un halterofil de la Jocurile Olimpice a fumat marijuana special pentru a fi prins dopat! Cum a explicat decizia
articol scris de Digi Sport01.08.2021, 08:40
Presiunea continuă să-și spună cuvântul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar după ce Simone Biles s-a retras de la mai multe probe din această cauză, a venit și rândul unui halterofil să recunoască faptul că are probleme psihologice.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Este vorba de Arley Mendez, un halterofil în vârstă de 27 de ani care a reprezentat Chile la cel mai prestigios eveniment sportiv.
Arley Mendez a recunoscut că a fumat marijuana pentru a fi prins dopat
Mendez a participat la proba de haltere, categoria 81 kilograme, însă a terminat pe ultimul loc după ce nu a reușit să ridice această greutate. Vizibil frustrat de faptul că nu a izbutit să facă o impresie bună pentru țara sa, sportivul a "vărsat tot" și a recunoscut că este depresiv, motiv pentru care a fumat intenționat marijuana, pentru a fi prins dopat.
"Într-o anume săptămână eram în Cali și aveam depresie, așa că am fumat marijuana. Ce atlet face asta cu 48 de ore înainte să fie testat? Treaba asta am făcut-o inteționat, ca să mă duc naibii. Am avut un 2017 foarte bun, apoi anul viitor au început problemele. Dar am continuat, și mi-am distrus piciorul printr-o fractură de stres. Am hernie de disc. Sunt terminat.
Mă retrag, nu mai vreau să ridic greutăți. Mă voi dedica altor lucruri. Sportul îmi face rău, sufăr mult și mă doare, depresii... Nu mai pot să rezist. Sper că mă înțelegeți. Am vrut să mă retrag acum mult timp, dar știți prea bine ce se întâmplă: am o familie și trebuie să o hrănesc", a mărturisit Mendez.
Arley Mendez a fost testat pozitiv la marijuana, însă a făcut apel
În iunie, Mendez a fost informat că a fost depistat pozitiv la marijuana și că nu va mai putea participa la Jocurile Olimpice, însă sportivul a făcut apel și a reușit până la urmă să meargă la Tokyo.
Povestea sa de viață este impresionantă. La 19 ani, acesta a plecat din Cuba pentru a scăpa de regimul de acolo. Ajuns în Chile, a câștigat o competiție de haltere, însă a părăsit apoi echipa din care făcea parte, motiv pentru care antrenorul său i-a luat pașaportul. Astfel, Mendez a trebuit să muncească ilegal, câștigând aproximativ 300 de dolari în sălile de forță.
Etichete: jocurile olimpice , olimpiadă , arley mendez
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...