Raluca Olaru: „Sigur că mi-ar fi plăcut să avem o echipă mai mare, să fim mai mulţi de la tenis la Tokyo”
articol scris de Digi Sport21.07.2021, 14:43
Raluca Olaru (32 de ani, locul 40 WTA dublu) va participa în proba de dublu la tenis la Jocurile Olimpice de la Tokyo alături de Monica Niculescu (33 de ani, locul 58 WTA dublu).
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Cele două sportive au jucat ultima dată la Praga 2020, unde au ajuns până în finală. În afara lor, doar Mihaela Buzărnescu mai participă, dintre români, în competiţia de tenis de la Olimpiadă.
- Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Ana Bogdan puteau participa la Jocurile Olimpice, dar ar refuzat participarea, invocând accidentări. Dintre ele, Simona şi Sorana chiar nu participă în această perioadă la competiţii, spre deosebire de celelalte trei.
Raluca Olaru participă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice
Cea mai bine clasată jucătoare la dublu din România se află la a doua apariție la Olimpiadă, după ce în 2016 a jucat tot în proba de dublu alături de Andreea Mitu şi s-au oprit în turul secund.
- Monica Niculescu este noul căpitan al echipei României la Billie Jean King Cup, fosta FED Cup.
Într-un interviu pentru Agerpres, Raluca Olaru a declarat că speră să aibă un parcurs cât mai lung la Tokyo.
Întrebată despre ce așteptări are de la aceste Jocuri Olimpice, tenismena a declarat că „în general obiectivele mele nu sunt legate atât de mult de rezultat sau de un loc în clasament, ci mai degrabă sunt legate de nivelul jocului meu, de depăşirea limitelor, de progres, de îmbunătăţire constantă. Şi normal, la fel de important este să mă bucur de turneele la care particip, de jocul meu, de munca depusă şi aşa mai departe.
Şi atunci, ca să răspund la întrebare, obiectivul meu la Tokyo este să mă bucur că sunt acolo, pentru că este un lucru pe care mi l-am dorit încă de când am fost la Rio de Janeiro. După ce am fost acolo, mi-am spus că voi face tot posibilul să revin la Jocuri. Şi mă bucur că am reuşit chestia asta, şi acum, uite, voi juca din nou la competiţia supremă".
Raluca Olaru: „Sigur că mi-ar fi plăcut ca noi să avem o echipă mai mare, să fim mai mulţi de la tenis la Tokyo”
După ce tenismenii din România s-au retras pe rând din competiția de la Tokyo, Raluca Olaru a fost întrebată despre presiunea pe care o resimte din cauza acestui fapt „Sigur că mi-ar fi plăcut ca noi să avem o echipă mai mare, să fim mai mulţi de la tenis la Tokyo, însă în acelaşi timp sunt sigură că fiecare dintre sportivii care nu au putut veni la Tokyo au avut un motiv foarte bine întemeiat. Până la urmă nu este rolul meu să judec pe nimeni, toţi sportivii români au adus rezultate formidabile României de-a lungul anilor prin performanţele lor”.
Relația dintre Raluca şi Monica este foarte strânsă mai ales după ce anul trecut româncele au ajuns până în finala turneului de la Praga „...Noi ne cunoaştem foarte bine pentru că de-a lungul timpului ne-am pregătit destul de mult împreună”.
Jocurile fără spectatori, cea mai dură restricție pentru Raluca Olaru
Românca nu are vreo problemă specială cu restricțiile impuse de organizatori, însă cea mai dură dintre ele o consideră pe cea legată de lipsa spectatorilor din tribune. „Dintre toate restricţiile, faptul că se va juca fără spectatori mi se pare cel mai trist. Nu se poate compara o competiţie fără spectatori cu una cu spectatori. Chiar şi câţiva dacă ar fi intrat ar fi fost bine, contează pentru atmosfera generală a competiţiei. E trist, dar repet, nu avem ce să facem, asta este situaţia”, a punctat tenismena.
Tenisul românesc va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de 3 sportive în două probe: Raluca Olaru, Monica Niculescu (dublu feminin) şi Mihaela Buzărnescu (simplu).
Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.
Etichete: monica niculescu , raluca olaru , romani jo tokyo 2020
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...