Foto Ziua Z. Pe 31 mai aflăm dacă fotbalul românesc intră sau nu în faliment
17.05.2017, 17:08UPDATE 17:05: Pe 31 mai vom afla verdictul final. În cazul în care se menține sentința de la prima instanță în care FRF și LPF trebuie să achite 240 de milioane de euro, situația fotbalului românesc ar deveni fără ieșire.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
UPDATE 17:00: Declarația lui Mircea Sandu în fața instanței: "Am fost crescut într-o familie modestă, dar cu respect și disciplină. Am fost fotbalist de la 17 la 34 de ani în Liga 1. Am jucat peste 400 de meciuri în prima ligă. Am fost vicepreședinte al clubului Sportul Studențesc. Începând cu 1992 am făcut parte din FIFA. Din 2007 am fost membru în Comitetul Executiv al UEFA. Am avut recunoaștere la nivel mondial pentru fotbalul românesc. Nu cred că vreun membru al CEx a vrut răul unui club din România. Față de tot ce am făcut pentru această țară, mi se pare de neimaginat să fiu acuzat. N-m făcut nicio ilegalitate în 24 de ani. Sunt curat, la fel ca și ceilalți membri. Sper să găsiți soluția legală să vă pronunțați asupra acestui caz"
UPDATE 16:55 - Declaraţia lui Dumitru Dragomir în faţa instanţei: "Mititelu a fost victima propriului jurist. Dumitru Dragomir nu are nicio tangenţă cu acest proces. N-aveam intenţie să fac abuz. Juristul mi-a explicat că Mititelu a semnat o hârtie şi că respectă comisiile jurisdicţionale şi TAS. Contractul între jucător şi club e tabu. Nu FRF sau LPF stabileşte dacă pleacă sau nu. Dacă Universitatea Craiova plătea jucătorii, nu putea niciunul să plece. Nu există nicio fraudă în acest proces. El a fost sfătuit prost. Domnul jurist Moise a fost persona non-grata. I-am dat două săptămâni să-şi retragă plângerile şi Mititelu am crezut că s-a dus la TAS. Eu am fost cu gura mare, dar nu am încălcat legea. Eu am ţinut 2 ani de zile pe banii mei Universitatea Craiova. De ce să mă duc la puşcărie? Toată lumea mă acuză de fel şi fel de tâmpenii, dar sunt total nevinovat".
UPDATE 15:30 - La fel ca la termenul precedent, Adrian Mititelu a susţinut că a investit banii familiei sale în Universitatea şi că, din acest motiv, copiii săi au avut foarte mult de suferit.
"Am investit banii familiei în acest club, dar m-am trezit fără nimic, dintr-o dată. Copiii mei au suferit foarte mult. Am iubit foarte mult clubul, am avut 100 de juniori pe care mi i-a luat CS U. Am avut un proiect ca Hagi, dar am fost raşi de pe faţa pământului. Am fost ca în 1948, când Carmen Bucureşti a fost înlocuită de altă echipă.
Mi-au făcut dosar penal, m-au supus unui şantaj. Am făcut şi eu greşeli, pentru că m-am luat cu ei în gură. În 6 ani, am îmbătrânit cu 20.
Am primit o adresă că am fost exclus, n-am fost înştiinţat înainte. Mă aflu într-o situaţie incredibil de grea. Mă bâlbâi pentru că am intrat în tensiune. Eu cum pot să-mi recuperez societatea?", a spus Mititelu.
UPDATE 15:05 - Consilierul lui Adrian Mititelu, Mircea Moise, a cerut instanţei majorarea pedepsei pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.
UPDATE 12:50 - Râsete în sală, în momentul în care avocatul lui Mircea Sandu a întrebat: "De ce să-l sancţionăm, pentru că a exercitat timp de 24 de ani dezvoltarea fotbalului românesc?".
UPDATE 11:20 - În aceste momente are loc pledoaria avocatului lui Mircea Sandu. Legat de prejudiciul cerut de procurori, avocatul fostului preşedinte FRF susţine că fotbalul românesc nu valorează mai mult de 50 de milioane de euro.
UPDATE 10:55 - Avocatul lui Dumitru Dragomir cere achitarea clientului său, pentru că membrii Comitetului Executiv nu erau subordonaţii săi în momentul în care s-a supus la vot dezafilierea Universităţii. De asemenea, susţine că nu există un prejudiciu cert în privinţa jucătorilor de fotbal.
UPDATE 10:40 - Procurorul cere pedeapsa maximă pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir (14 ani, după vechiul cod) şi susţine că statul a pierdut 3 milioane de euro, după ce jucătorii Universităţii Craiova au plecat liberi de contract după dezafilierea echipei.
Astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti, are loc ultimul termen din procesul privind dezafilierea Universităţii Craiova. Înainte ca judecătorii să ia o decizie, Adrian Mititelu, fostul preşedinte FRF, Mircea Sandu, şi fostul preşedinte LPF, Dumitru Dragomir, vor susţine o ultimă pledoarie.
La fel ca la precedentul termen, la judecată este prezent şi Nicolo Napoli, un semn că în cazul în care instanţa va da un verdict favorabil lui Mititelu şi FC Universitatea va fi repusă în drepturi, italianul dat afară cu poliţia de la CSM Poli Iaşi va fi antrenorul echipei.
De asemenea, alături de Mititelu sunt prezenţi şi 20 de fani ai FC Universităţii, veniţi să-l susţină pe fostul patron al oltenilor.
Galerie Foto
Pe 13 iunie anul trecut, Tribunalul Bucureşti a decis ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să fie condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare în cazul dezafilierii Universităţii Craiova, o sentinţă la care atât DNA, cât şi foştii oficiali FRF şi LPF au făcut apel.
Procurorii DNA ceruseră pedeapsa maximă - 10 ani - pentru cei doi foşti şefi de la FRF şi LPF. Conform sentinţei, instanţa obligă inculpaţii (Mircea Sandu, FRF, Dumitru Dragomir şi LPF) să achite către partea civilă (SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA) 1.084.592.000 de lei (peste 240 de milioane de euro), plus dobânda legală din momentul în care sentinţa va rămâne definitivă. De asemenea, cei menţionaţi mai sus vor trebui să achite către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - ANAF - 10.527.634 lei, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii. FRF şi LPF au mai primit şi amenzi penale de câte 370.000 de lei fiecare.
Nouă dintre cei 12 membri ai Comitetului Executiv care au votat dezafilierea Universităţii Craiova au fost achitaţi de către Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au considerat că aceştia au încălcat statutul FRF, dar nu şi legea.
Etichete: dezafiliere craiova , mircea sandu , dumitru dragomir , adrian mititelu , curtea de apel , proces dezafiliere craiova
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...