România, obiective mărețe în următorii 5 ani: calificări pe linie la turneele finale, FRF TV și Muzeul Fotbalului
27.02.2015, 13:58Federaţia Română de Fotbal şi-a stabilit obiective îndrăznețe în "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020", iar ținta principală o reprezintă calificarea echipei naţionale la următoarele 3 ediţii ale turneelor finale: CE 2016, CM 2018 şi CE 2020.
Premier League: Nottingham - Tottenham, joi, 17:00, DGS 1
Premier League: Liverpool - Leicester, joi, 22:00, DGS 1
Pentru perioada 2015-2020, FRF a elaborat un plan strategic cu obiective precise şi detaliate pe care promite să le aplice pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Documentul ar urma să fie prezentat membrilor afiliaţi în următoarea şedinţă a Adunării Generale a FRF, din 30 martie.
Planul realizat de FRF este structurat în jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintită: calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, creşterea substanţială a numărului de practicanţi şi de persoane implicate în fenomenul fotbalistic, dezvoltarea fotbalului feminin şi a futsalului (creşterea performanţei echipelor naţionale), construirea unei culturi organizaţionale care să devină suport pentru performanţa sportivă şi creşterea atractivităţii şi a vizibilităţii jocului de fotbal.
Conducerea federaţiei consideră că obiectivele stabilite sunt realiste. "În acest document strategic ne-am fixat obiective ambiţioase, dar realiste. Nu este uşor să ne asumăm că Echipa Naţională va atinge obiectivul pe care ni l-am propus (calificarea consecutivă la cele trei turnee finale până în 2020) sau că vom schimba faţa fotbalului juvenil din România. Cum nu ne va fi uşor să facem din Federaţia Română de Fotbal una dintre cele mai moderne organizaţii de profil din Europa.", se arată în documentul amintit.
Federaţia a realizat un plan de acţiuni printre care şi înfiinţarea Şcolii de Management Sportiv, care este considerată a fi o posibilitate de îndreptare a situaţiei financiare a cluburilor de fotbal.
De asemenea, conducerea forului suprem din fotbalul românesc intenţionează să introducă un set de reguli privind organizarea internă a cluburilor, să acorde sprijin pentru creşterea vizibilităţii competiţiilor de seniori şi juniori, inclusiv pentru obţinerea de fonduri din drepturile tv şi comerciale pentru echipele din Liga a 2-a şi Liga a 3-a, mărirea numărului de echipe din Liga a 3-a prin creşterea numărului de serii de la 6 la 8, conform principiului regionalizării teritorial-administrative.
Cei mai buni tehnicieni din România vor fi reuniţi într-un "corp de elită" al antrenorilor, cei care se vor face remarcaţi urmând a satisface stagii de pregătire la cele mai importante cluburi din Europa.
Federaţia Română de Fotbal urmăreşte şi înfiinţarea Centrului Naţional de Formare şi Cercetare în Domeniul Fotbalului, care va reuni Şcoala de management sportiv, Şcoala Federală de Antrenori, Centrul de Cercetare în medicina sportivă, Centrul de cercetare al istoriei Fotbalului, Centrul de formare profesională şi evaluare de competenţe.
"Premiile fotbalului românesc", muzeu și FRF TV
Printre planurile Federaţiei se regăseşte şi înfiinţarea Asociaţiilor Regionale de Fotbal, pentru a veni în întâmpinarea procesului de regionalizare teritorial administrativă al României. Aceste noi entităţi vor avea rol coordonator pe plan regional.
FRF pregătește și un eveniment anual denumit "Premiile fotbalului românesc". Țintește și dezvoltarea canalului oficial de Youtube şi a anunțat va lansa FRF TV, un canal online similar celui iniţiat de UEFA sau Federaţia Germană de Fotbal.
Forul condus de Răzvan Burleanu intenţionează de asemenea să înfiinţeze un Muzeu al Fotbalului Românesc. "Pentru că România este una dintre ţările care prin prisma performanţelor obţinute a reuşit să îşi construiască o adevărată istorie a fotbalului, FRF va înfiinţa în următorii ani Muzeul Fotbalului Românesc, cu mediu virtual integrat şi bibliotecă", se mai arată în "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020".
În realizarea acestui plan FRF a colaborat cu Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), care a realizat o cercetare pe un eşantion reprezentativ, privind imaginea fotbalului românesc în rândul populaţiei.
PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport
Etichete: euro 2020 , euro 2016 , cm 2018 , romania calificare , frf obiective , frf tv
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Apar noi date în cazul polițiștilor răniți grav în urma unui accident provocat de un tânăr în...