În urmă cu 4 ani, Burleanu îi mulțumea, acum îl acuză la braț cu Lupescu. Replica pentru președintele FRF
19.03.2018, 18:32Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a făcut o nouă serie de acuzații la adresa lui Ionuț Lupescu, pricipalul său contracandidat la alegerile pentru următorul mandat la șefia forului de la Casa Fotbalului, care vor avea loc pe 18 aprilie. Acum, a primit și o replică din partea unuia dintre cei implicați în "episodul 5" al "serialului" realizat de șeful FRF. Cristi Iancu, fostul director de marketing de la Dinamo, deține compania SEG (Sport Evolution Group) și a formulat o serie de răspunsuri pentru Răzvan Burleanu, potrivit ProSport, care citează Mediafax.
Supercupa Spaniei: Athletic Bilbao - Barcelona, miercuri, 21:00, DGS 1
Cupa Ligii Angliei: Tottenham - Liverpool, miercuri, 22:00, DGS 2
În urmă cu aproape 4 ani, Burleanu îi adresa lui Iancu o scrisoare oficială de mulțumire, după ce firma SEG participase la organizarea cu succes finalei Cupei României, desfășurată pe 23 mai 2014 (ediție câștigată de Astra Giurgiu în fața Stelei, scor 4-2 la loviturile de departajare, după 0-0 la capătul a 90, respectiv 120 de minute).
Scrisoarea de mulțumire a lui Burleanu, din 2014
Galerie Foto
Acum, Cristi Iancu a fost acuzat de Burleanu, printre altele, că, în februarie 2006, ar fi plecat împreună cu Ionuț Lupescu în vacanță în Elveția și că FRF ar fi plătit cazarea și transportul pentru Iancu. Tot în acel an, FRF semnase un contract de externalizare a activităților de marketing, sponsorizări și publicitate cu firma AlLRO CONSULTANŢĂ SRL, al cărei fondator, administrator și unic asociat este Simona Antoaneta Iancu, soția prietenului lui Lupescu, Cristi Iancu, cel care avea să intre în firmă în vara lui 2006, pentru ca pe finalul anului, în luna decembrie, numele companiei să se schimbe în Sport Evolution Group.
Întrebările lui Burleanu la adresa lui Lupescu
1) Care au fost criteriile pentru care unei firme cu 3 angajați și fără obiect de activitate în publicitate sau marketing, deținută de soția prietenului dumneavoastră, i-au fost externalizate marketingul și publicitatea FRF? Ce alte companii au venit cu oferte pentru această externalizare?
2) Care sunt criteriile pentru care SEG a devenit furnizor FRF pentru servicii de la catering la sonorizare, de la bilete la abonamente de internet și telefonie, de la consultanță publicații la izolare fonică?
3) Sumele plătite de FRF către SEG pentru “consultanță publicații” se referă la aceleași publicații ale FRF pe care dumneavoastră le facturați pentru FRF prin firmele dumneavoastră, ale surorii și soției?
4) De ce a plătit FRF în februarie 2006, din banii membrilor săi, excursia în Elveția pentru Cristi Iancu, cel care nu era angajat și nici partener FRF?
Răspunsurile lui Cristi Iancu:
Despre comisionul 15%: "Nu ştiu să se fi mărit comisionul, era vorba de marketingul administraţiei până să vină Lupescu, era ceva făcut pe genunchi, aşa ceva, o învălmăşeală. Din contră, a fost o reducere a comisionului la 15 la sută, fiindcă înainte era de 20, 25 la sută".
Prietenia cu Lupescu: "Eu nu prea mă întâlneam cu echipa. Contactele cu Ionuţ erau la diverse evenimente, unde erau partenerii clubului, erau mese festive, sponsori, acţiuni de marketing. Ionuţ era lider, era căpitan. Erau relaţii amiabile, de respect, dar nu de prietenie. Eu cu Ionuţ ne-am împrietenit după ce am lucrat împreună în acest parteneriat FRF- Alro-Seg, dar faptul că am schimbat numele firmei nu cred că are vreo importanţă. Eu, Cristi Iancu, am experienţă din 1996-1997 şi până în 2000 am fost la Rapid , apoi la Dinamo până în 2005, unde am făcut şi mangement, nu doar marketing.
Lupescu m-a sunat, mi-a zis <<am înţeles că ai plecat de la Dinamo>>. Am răspuns că <<da>>. Când am plecat de la Dinamo, am vrut să-mi văd de drumul meu. I-am spus că-i mulţumesc pentru aprecieri, dar eu nu mai vin ca angajat, mi-am dezvoltat o afacere şi <<dacă vrei vorbim>>. I-am explicat avantajele externalizării acestui segment: scapă de o grămadă de cheltuieli, cu personalul, cu partea de office management, cu tot ce înseamnă un departament. Sunt costuri foarte mari...
În afara de contractul cadru de externalizare, noi am mai gestionat şi nişte evenimente. Meciuri ale naţionalei, când se juca obsesiv la Constanţa. Am adus preşedinţi de companii şi nu puteam să-i înghesui pe toţi într-un colţ, într-un bufet. Normal că apărea un cort, apărea sponzorizare, video, băuturi alcoolice, non alcoolice, mâncare! Aşa e simplu să scoţi să spui: <<ia uite ce s-a făcut în 2006 - 2014!>>. Cum a zis şi el: centenarul FRF... A fost ca un congres, ca un concert, cu delegaţi de la toate cluburile puternice din lume, cu preşedintele FIFA, UEFA. A fost vorba despre transport, cazare, masă, program artistic...".
Biletul de 1.600 de euro în Elveţia: "Am fost cu Ionuţ la un workshop pe probleme de marketing. Toate aceste acţiuni sunt decontate de UEFA, deci ei te invită, poate a plătit federaţia... nu ştiu, dar 1.600 de euro? Nu merg cu Private Jet. Deci, am fost invitaţi de UEFA, ei plătesc tot".
Firma de angajaţi şi cifra de afaceri: "Faptul că FRF încă lucrează cu mine... Trageţi voi concluzia! Am avut contracte şi cu Federaţia Română de Handbal, am organizat şi finala Ligii, finala Cupei. Nu am venit de pe stradă! Sunt cluburi de baschet, de handbal sau altele de fotbal cu care lucrez. Cifra scade şi fiindcă scade <<produsul>> fotbal. Nu mai sunt audienţe, performanţă, stadioane, identitate, echipe de tradiţie. De aceea scade cifra de afaceri, nu fiindcă nu mai sunt multe contracte cu FRF".
Licitaţie: "Eu am propus partea de externalizare şi să fie cu procente la vedere. Au fost reprezentanţii ai celor mai mari firme de management sportiv din Europa, dar care au alte metode de lucru, şi încă o firmă din România. Deci, a fost licitaţie!"
Alte activităţi derulate cu FRF: "Se mai zicea că nu am dat nimic Federaţiei, că mi-am păstrat 75 la sută din contracte, dar chiar nu ştiu despre ce vorbeşte. Publicitate pe site-ul frf.ro nu a existat, iar bannerele sunt pentru parteneri, sunt prinse în contracte. Eu am contracte şi acum cu FRF, la solicitarea lor".
Până în prezent, în afară de Răzvan Burleanu și de Ionuț Lupescu, şi-au mai anunţat intenţia de a candida la alegerile FRF foştii fotbalişti Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.
Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Fotbal a fost convocată de Comitetul Executiv pentru data de 18 aprilie 2018, ora 11:00. 257 de membri afiliaţi au drept de vot la alegerile pentru şefia FRF din 18 aprilie.
Răzvan Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu.
Etichete: burleanu lupescu , acuzatii burleanu , raspuns burleanu , burleanu lupescu cristi iancu , cristi iancu seg , cristi iancu razvan burleanu , burleanu cristi iancu , cristi iancu burleanu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
În cadrul unei conferințe de presă, Donald Trump a lansat ideea că Statele Unite ale Americii ar...