Top 10 cele mai proaste transferuri ale anului în Anglia
10.05.2013, 15:46Una dintre cele mai reușite afaceri din domeniul transferurilor de jucători petrecute vara trecută în campionatul Angliei a fost reprezentată de trecerea lui Robin van Persie de la Arsenal la Manchester United.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Olandezul a costat 22 de milioane de lire sterline clubul condus de Alex Ferguson, dar randamentul său a fost unul pe măsură, acesta marcând aproape meci de meci pentru echipa de pe Old Trafford.
Nu toate transferurile pe bani mulți au fost însă la fel rentabile. Mai mulți fotbaliști au fost aduși pe post de mari speranțe la anumite cluburile lor actuale, dar evoluțiile lor au lăsat de dorit. Iată cum arată un Top 10 al celor mai nereușite transferuri din vara trecută.
1. Christopher Samba (12,5 milioane lire)
Fundașul congolez a fost luat de cei de la QPR de la Anji Mahacikala în ultimul moment, într-o acțiune disperată a englezilor de a-și acoperi găurile din central defensivei. Eforturile au fost însă în zadar, deoarece echipa pregătită de Harry Redknapp este retrogradată matematic în Championship, iar fotbalistul, chiar dacă n-a greșit atât de mult cât alți colegi de-ai săi, a avut evoluții mai slabe decât pe vremea când juca la Blackburn.
2. Javi Garcia (16,5 milioane lire)
Adus de la Benfica la Manchester City, Javi Garcia n-a izbutit să-l înlocuiască pe Nigel de Jong. Garcia a bifat 22 de apariții pentru echipa lui City, reușind doar două goluri în acest sezon. Raportat la prețul de achiziție, eșecul este limpede.
3. Joe Allen (15 milioane lire)
Dincolo de sezonul contradictoriu, care a culminat cu ratarea cupelor europene de către cei de la Liverpool, Brendan Rodgers n-a fost inspirit atunci când a decis să-l ia pe Joe Allen de la Swansea. Clubul său a plătit 15 milioane de lire sterline pentru un fotbalist care s-a arătat aproape complet ieșit din formă, fiind considerat una dintre marile dezamăgiri ale actualei ediții din Premier League.
4. Marko Marin (6 millioane lire)
Transferat anul trecut de la Werder Bremen, germanul de 23 de ani nu a reușit să se impună la echipa antrenată de Rafa Benitez. E drept, are și concurență pe măsură în față: Oscar, Hazard și Juan Mata, care vor continua în bloc și în cursul sezonului următor.
5. Emmanuel Adebayor (5 milioane lire)
Poate cel mai suprinzător rateu, mai ales că fostbalistul togolez a evoluat și acum doi ani la Tottenham, sub formă de împrumut de la Manchester City. Cum prestațiile sale au fost foarte bune, londonezii au decis să-l ia definitiv. Zis și făcut, numai că asta a coincis cu scăderea bruscă a randamentului pe care îl dădea jucătorul, care acum a reușit doar trei goluri, față de cele 17 din experiența anterioară la Tottenham.
6. Danny Graham (5 milioane lire)
Venit în ianuarie de la Swansea la Sunderland, Graham de abia a marcat primul său gol pentru echipa antrenată de italianul Di Canio, deși a evoluat în 12 partide.
7. Esteban Granero (9 milioane lire)
Spaniolul a venit la QPR aureolat de faptul că provenea de la celebra Real Madrid. Mijlocașul a fost însă un alt eșec răsunător al campaniei de transferuri a celor de la QPR, care au băgat nu mai puțin de 60 de milioane de lire în vara trecută, ca acum să retrogradeze de pe ultimul loc! Doar un gol în 23 de partide pentru iberic.
8. Alou Diarra (2 milioane lire)
Transferat în vara trecută de West Ham de la Marseille, francezul a făcut o primă parte de campionat dezastruoasă, drept pentru care ianuarie a fost împrumutat în Hexagon, evoluând acum pentru cei de la Rennes.
9. Scott Sinclair (6 milioane lire)
Eșec total pentru fotbalistul care acum câțiva ani impresiona la Chelsea. Adus la Manchester City de la Swansea, fotbalistul de numai 24 de ani n-a reușit nimic într-un an de zile. A bifat doar 11 meciuri pentru trupa lui Mancini, fiind titular doar de două ori, când a sfârșit schimbat de fiecare dată. Zero goluri.
10. Maicon (3 milioane lire)
Brazilianul de 31 de ani a fost unul dintre preferații lui Roberto Mancini pe vremea când acesta o pregătea pe Inter Milano. Ca atare, tehnicianul l-a transferat anul trecut la City pe trei milioane de lire sterline. Puternicul fundaș a fost însă urmărit de la început de ghinion și a înșirat mai multe accidentări serioase la gleznă și de două ori la genunchi, care i-au permis să joace doar în opt partide pentru noua sa echipă. Refăcut, Maicon a revenit pe 20 aprilie, dar viitorul său la Manchester este incert.
Etichete: premier league , premier league digi sport , top 10 cele mai proaste transferuri din 2012 anglia , cele mai proaste transferuri , premmiera league
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...