Exclusiv "În prima seară am găsit mâncare în frigider". Ilie Dumitrescu, despre regimul din Anglia: "La Klinsmann nu exista masă fără asta"
19.04.2020, 09:14Chiar dacă a venit Paştele, Ilie Dumitrescu are grijă de silueta sa. Fostul component al Generaţiei de Aur şi-a amintit de regimul din Anglia, acolo unde a jucat pentru Tottenham şi West Ham.
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Pentru proaspătul performer cu naţionala României, la acea vreme, schimbarea a fost una majoră pentru că totul era diferit.
Acum, din cauza pandemiei de coronavirus, jucătorii trebuie să aibă grijă şi de greutate, mai ales că sărbătorile pascale reprezintă o tentaţie în plus.
"Eu m-am lovit de alte aspecte din punct de vedere al organizării. Era o industrie la Tottenham. Aveam casa foarte aproape de baza de pregătire, mi-au ales o casă să nu fac foarte mult prin Londra. Era o casă fantastică, cu piscină, cu saună, cu grădină. Am găsit şi mâcare în frigider în prima seară când am ajuns.
Apropo de nivelul de pregătire, erau antrenamente foarte intense în Anglia, diferite faţă de ceea ce lucram la Steaua. Apropo de dietă şi de ceea ce înseamnă viaţa echipei, dacă în România intram în cantonament cu două-trei zile înainte de joc, acolo veneam direct la joc. A fost o surpriză. Totul este la tine, cât de repede te adaptezi la noul stil de viaţă", a povestit Ilie Dumitrescu la Digi Sport Special.
- Ilie Dumitrescu a ajuns la Tottenham în vara anului 1994, după performanţele extraordinare în tricoul României la Cupa Mondială din SUA.
- Pentru Tottenham, Ilie a jucat în 18 meciuri şi a marcat 4 goluri în jumătate de sezon. A fost apoi împrumutat la Sevilla şi a revenitr în Anglia, dar la West Ham, unde a evoluat în 10 partide.
Regimul lui Ilie Dumitrescu la Tottenham
La Totenham, Ilie Dumitrescu a fost oarecum surprins de ceea ce mâncau staruri precum Jurgen Klinsmann sau Teddy Sheringham. Fostul nmare internaţional îşi aminteşte totul ca şi cum s-ar fi întâmplat ieri.
"Seara aveam meniul. Nu aveam un meniu special făcut de nutriţionist sau de doctor. Puteai să îţi comanzi. Stăteam la masă cu Sol Campbell, Sheringham şi Klinsmann, înainte de a veni Popescu. (...) Apropo de cantonament, clubul te educă, nu-ţi impune. Şi te mai uiţi la colegi. La Klinsmann nu exista masă fără carbohidraţi: paste sau risotto (n.r.: orez). Plus grill, salate, dar fără pâine.
Când jucam la ora 15, nu mai aveai masă la prânz, mâncai acasă. Eu făceam penne (n.r: paste), cu puţin ulei de măsline, cu parmigiano reggiano şi direct la treabă. Deci era diferit faţă de România.
La ei, english breakfast era respectat. Adică carbohidraţii şi-i luau din fasole, apoi omletă, cârnăciori, baconul ăla bine făcut. Sheringham lua doar un croissant, la 11 mânca paste sau risotto. De exemplu Klinsmann lua doar toast cu miere sau dulceaţă. Eu nu mă trezeam pentru că nu mi s-a impus să mă trezesc la breakfast (n.r: micul dejun) niciodată. Dar la 11 trebuia să fii acolo. Eu am jucat în Mexic, la ora 12 ziua şi te trezeşti la 8. Fiecare ţară cu specificul ei. În Anglia te duci fără să-ţi impună cineva ceva", a precizat Ilie Dumitrescu.
Recent, în contextul pandemiei de coronavirus, Ilie Dumitrescu a discutat şi cu Thomas Neubert, fostul preparator fizic al Stelei. Fostul internaţional a vrut să ştie de la un specialist cum se descurcă un fotbalist cu această pauză uriaşă provocată de pandemia de coronavirus.
- Ilie Dumitrescu a câştigat 8 tofee în carieră, toate obţinute în cei 8 ani la Steaua, precum şi Gheata de Aur în Liga 1.
Etichete: tottenham , ilie dumitrescu , coronavirus
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...