"O reală surpriză!" Italienii i-au decis rapid soarta lui Horațiu Moldovan
articol scris de Digi Sport15.04.2025, 09:27
Cu Horațiu Moldovan (27 de ani) jucător de bază, Sassuolo a promovat la pas în Serie A.

SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1
Premier League: Liverpool - Tottenham, duminică, 18:30, DGS 1
Portarul român a pus serios umărul la performanța formației sale și există șanse importante să continue la echipă și în Serie A.
Italienii îl laudă pe Horațiu Moldovan: "A fost o reală surpriză!". Sassuolo vrea să-l transfere definitiv, pentru 800.000 de euro
În acest sezon, Horațiu Moldovan a jucat la Sassuolo sub formă de împrumut de la Atletico Madrid.
Pentru împrumut, italienii au plătit 400.000 de euro, iar în contract există și o clauză de transfer definitiv de 800.000 de euro, aceeași sumă pe care Atletico a plătit-o pentru a-l lua pe Horațiu Moldovan de la Rapid, în urmă cu un an și jumătate.
Jurnaliștii italieni au avut numai cuvinte de laudă la adresa portarului român, după promovarea cu Sassuolo.

"Un nume care merită menționat este cel al lui Horațiu Moldovan. O descoperire neașteptată și imprevizibilă de care Sassuolo se va putea bucura în Serie A.", notează Il Resto del Carlino, una dintre cele mai vechi publicații din Italia (n.r. fondată în 1885).
"Horațiu Moldovan a avut o contribuție semnificativă la promovarea lui Sassulolo și sunt șanse mari să continue cu echipa și în Serie A. O sumă considerabilă a fost plătită pentru împrumut, 400.00 de euro, cu o clauză de transfer definitiv de 800.000. O operațiune de succes a celor de la Sassuolo, care și-au confirmat din nou abilitatea de a găsi jucători interesanți, capabili să obțină rezultate.", scriu și jurnaliștii de la footballweb.it.
"Între buturi, Horațiu Moldovan a fost o reală surpriză. Tânărul portar a impresionat prin încrederea de care a dat dovadă și prin intervențiile spectaculoase, care deseori au fost decisive.", scrie și calcio-sport.com.
Din informațiile obținute de digisport.ro, Moldovan vrea o discuție față în față cu membrii conducerii și cu antrenorul Fabio Grosso înainte să hotărască ce va face în noul sezon.
Horațiu Moldovan a apărat poarta lui Sassuolo în 27 dintre cele 33 de meciuri jucate în acest sezon de Serie B și a primit doar 27 de goluri. Portarul român a păstrat poarta intactă în 11 partide.
TOPUL CIES cu cei mai buni portari din lume. Horațiu Moldovan, pe 22
Evoluțiile românului au fost remarcate și de către analiștii de la CIES (Centrul Internațional pentru Studii în Sport), care l-au clasat pe român pe locul 22 în topul celor mai buni portari din lume. Românul este astfel peste Alisson Becker, portarul de la Liverpool care este pe locul 33.
În realizarea topului, cei de la CIES au luat în calculul meciurile jucate de portari, rezultatele finale, dar și contribuția și paradele.
- 1 - Gianluigi Donnarumma - PSG
- 2 - Yann Sommer - Inter
- 3 - Thibaut Courtois - Real Madrid
- 4 - Stanislav Agkatsev - Krasnodar
- 5 - Mark Flekken - Brentford
- 6 - Robert Sanchez - Chelsea
- 7 - Peter Kulacsi - Leipzig
- 8 - Joao Ricardo - Fortaleza
- 9 - Moritz Nicolas - Borussia Moenchengladbach
- 10 - Robin Zentner - Mainz
- 11 - Djordje Petrovic - Strasbourg
- 12 - Evgeniy Latyshonok - Zenit St Petersburg
- 13 - Lucas Perri - Olympique Lyon
- 14 - Remko Pasveer - Ajax
- 15 - John McCarthy - Los Angeles Galaxy
- 16 - Davy Roef - Gent
- 17 - Kepa Arrizabalaga - Bournemouth
- 18 - Weverton Pereira - Palmeiras
- 19 - Kasper Schmeichel - Celtic Glasgow
- 20 - Fernando Muslera - Galatasaray
- 22 - Horațiu Moldovan - Sassuolo
- 24 - Mile Svilar - Roma
- 35 - Vanja Milinovic Savic - Torino
- 53 - David De Gea - Fiorentina
- 71 - Elia Caprile - Cagliari
Horațiu Moldovan, într-o relație cu Aza Gabriela
Galerie Foto
De la Cupa Mondială la spălat WC-uri! Ei sunt milionarii din fotbal care au ajuns "săraci lipiți pământului"
Galerie Foto
Fotbalul este unul dintre cele mai bine plătite sporturi din lume, iar cine ajunge să joace la cel mai înalt nivel are de cele mai multe ori garanția că devine milionar.
Deși un astfel de statut le-ar permite unora să-și întrețină și următoarele generații din familia lor, alții nu reușesc să păstreze banii nici măcar până la sfârșitul vieții. Iar în fotbal sunt destule exemple din a doua categorie.
Recent, spaniolii de la AS au publicat un articol pe acest subiect. Au prezentat câteva cazuri de fotbaliști care au avut un talent uriaș, dar care, din diferite motive, au ajuns să nu mai aibă niciun ban după ce au agățat ghetele în cui.
În galeria FOTO de mai sus pot fi văzute cele zece exemple de "așa nu" din lumea fotbalului, dar și din ce motiv a rămas falit fiecare.
Etichete:
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News

Mai multe rânduri de aplauze s-au auzit în momentul în care președintele ucrainean Volodimir...