O industrie aflată în plină ascensiune a ajuns în pragul dispariției, din cauza pandemiei de COVID-19
17.04.2020, 08:34Fotbalul feminin riscă să fie foarte afectat din cauza pandemiei de COVID-19. Conform Mundo Deportivo, FIFPro a solicitat cluburilor sprijin financiar pentru fetele din fotbal, pentru că altfel există riscul să nu mai vorbim de fotbal feminin.
Liga Națiunilor: Germania - Bosnia, sâmbătă, 21:45, DGS 1
Liga Națiunilor: Olanda - Ungaria, sâmbătă, 21:45, DGS 2
Sindicatul FIFPro consideră că fotbalul feminin este extrem de vulnerabil în această periodă de criză, iar fără un ajutor financiar adecvat, secțiile de fete s-ar putea închide. În Columbia, clubul Independiente Santa Fe a redus cu 50% salariile la echipa masculină, în timp ce la echipa feminină a suspendat contractele.
Cluburile din Liga 1 sunt obligate să dețină o echipă feminină pentru a primi licența pentru sezonul următor. Rămâne de văzut dacă această decizie va fi mutată pentru sezonul 2021/2022, având în vedere că situația financiară se anunță extrem de complicată pentru toate formațiile.
Cum se descurcă Teo Meluță în pandemie
Teo Meluță este constant declarată cea mai valoroasă jucătoare din România în ultimii ani. Povestea frumoasei sportive e una cât se poate de caracteristică marilor performeri, dar de câte ori vorbim despre astfel de momente eu unul nu mă pot abține să nu mă gândesc la nenumăratele povești nespuse, cu sacrificii colosale, ale altor copii plecați de acasă și care din varii motive nu ajung unde își propun.
Teo a plecat la 14 ani de acasă pentru a face performanță, la Cluj. Acolo unde U Olimpia din localitate defilează în ultimul deceniu în fotbalul feminin românesc. La 14 ani! Un copil, o fată mergând să își urmeze visul, să facă fotbal în celălalt colț de țară.
Teo a fost prinsă de perioada aceasta în apartamentul ei din București. „Pe de o parte e bine că sunt acasă, dar e greu să fiu numai în casă! Încerc să îmi mențin tonusul și condiția fizică. Fac programul trimis de la națională, axat pe exerciții de forță, dar și antrenamente de tip Tabata.
E un antrenament foarte bun din punctul meu de vedere, te ajută să îți îmbunătățești rezistența și are efecte atât aerobe, cât și anaerobe. De exemplu noi lucrăm într-un ritm de 20 de secunde exercițiu cu 10 secunde pauză”, a pus Meluță, pentru Digi Sport.
Etichete: fotbal feminin , teo meluta , masuri coronavirus , pandemie coronavirus
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Teama de banane a unui ministru al guvernului suedez a devenit subiect de discuție la nivel...