Noul Rapid are culorile, marca și sigla! Primăria a anunţat conducerea şi antrenorul echipei
10.08.2017, 13:52Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că a stabilit organigrama noului club de fotbal care a obţinut dreptul de folosinţă a mărcii, culorilor şi siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, Daniel Niculae urmând să fie preşedinte, Daniel Pancu, director tehnic, iar Marius Măldărăşanu, antrenor.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Edilul a menţionat că noua echipă de conducere, din care va face parte şi un al patrulea fost jucător rapidist, Ovidiu Burcă, va fi prezentată oficial în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc în 21 august la sediul Primăriei Sectorului 1.
"Aşa cum am promis, din noua echipă de conducere a clubului de fotbal fac parte numai rapidişti. Daniel Niculae va fi preşedintele clubului, Daniel Pancu, director tehnic, Marius Măldărăşanu, antrenor, iar Ovidiu Burcă, director general sau manager, nu mai reţin exact funcţia. Îi vom prezenta pe toţi oficial în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la Primărie în 21 august", a spus Tudorache pentru AGERPRES.
Deşi a discutat despre o eventuală asociere cu conducerile cluburilor AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc continuatoarele FC Rapid, în cele din urmă edilul a ales să înfiinţeze o societate sportivă nouă care să folosească marca, sigla şi culorile FC Rapid, închiriate de la SC FC Rapid SA, aflată în lichidare. "Am discutat cu AFC şi Mişcarea, dar nu ne-am înţeles. Pretenţiile erau mari şi nu avea rost. Am înfiinţat o nouă entitate sportivă care va folosi mărcile şi sigla FC Rapid. Am semnat şi contractul de închiriere a mărcilor cu societatea în insolvenţă, acesta este valabil până la licitaţia care va avea loc în toamnă. Atunci vom cumpăra mărcile şi palmaresul şi totul va fi în regulă", a menţionat Tudorache.
Noua echipă va juca în ediţia 2017-2018 a Ligii a IV-a, a anunţat primarul. "Am vorbit la AMFB, acum se fac toate procedurile, cu acte şi tot ce este nevoie. Vom juca în Liga a IV-a, la fel ca echipa celor de la Clubul Sportiv al Armatei", a precizat primarul.
Conform Ordonanţei de Urgenţă 38/2017, autorităţile publice locale pot finanţa activităţile sportive în limita a 5% din buget. Bugetul Primăriei Sectorului 1 este în prezent de 350 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că poate investi în sport aproximativ 17,5 milioane de euro.
Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. În perioada următoare, lichidatorul urmează să scoată la licitaţie palmaresul şi mărcile FC Rapid.
După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga 1.
În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociaţie non-profit care a administrat clubul până în 2006 şi care deţine 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, şi Mişcarea CFR, echipă înfiinţată anul acesta de sindicatul CFR şi Clubul Aristocratic Rapid. Ambele au promovat la finalul sezonului în Liga a 4-a.
Etichete: rapid nu moare , noul rapid , rapid primarie , rapid conducere , rapid renaste , noul rapid primarie , rapid sigla culori marca , rapid revine
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...