Tribunalul va decide până pe 31 martie dacă aprobă planul de reorganizare al Rapidului
27.03.2014, 11:16UPDATE 14:08: Instanța a hotărât ca sentința să rămână în pronunțare, iar Tribunalul București va da decizia finală cel târziu luni, 31 martie, exact când este și ultima zi pentru depunerea dosarelor de licențiere.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
"Instanţa rămâne în pronunţare în ceea ce priveşte confirmarea sau infirmarea planului de reorganizare al FC Rapid, inclusiv pentru cererea subsidiară de intrare în procedura de faliment făcută de avocaţii creditorilor. Instanţa acordă termen pentru continuarea procedurii 26 septembrie", a afirmat la finalul termenului de luni judecătoarea Oana Scutelnicu.
În cazul în care planul de reorganizare va fi aprobat de Tribunalul Bucureşti, gruparea giuleşteană va putea depune la 31 martie, data limită stabilită de FRF, documentaţia necesară pentru a obţine licenţa pentru eidţia 2014/2015 a Ligii 1. În situaţia în care instanţa va respinge planul de reorganizare, FC Rapid va intra în procedură de faliment, urmând să fie retrogradată în Liga a IV-a.
UPDATE 13:49: Instanța n-a aprobat cererea creditorilor de a mai veni un specialist pe probleme de insolvență și a spus că instanța este cea care se va pronunța dacă planul de reorganizare este bun sau nu
UPDATE 13:42: Cristina Andronache a spus că se gândește ca, în cazul unei amânări, să solicite celor de la FRF prelungirea termenului pentru depunerea dosarului de licențiere.
UPDATE 13:30: Creditorii cer un specialist în insolvență, care să spună dacă planul de reorganizare este bun sau nu. Motivul este dat de faptul că ei cred că planul de reorganizare se bazează mai mult pe supoziții, adică pe faptul că dacă echipa va promova în Liga 1 va obține mai mulți bani din bilete, dar și din drepturile tv.
Avocatul lui Glauber, plângere penală pentru că i s-ar fi falsificat semnătura
UPDATE 12:35: Situaţia se complică pentru Rapid. Avocatul lui Glauber, fost jucător al giuleştenilor, a făcut o plângere penală pentru că i s-ar fi falsificat semnătura la Adunarea Creditorilor în care s-a discutat iniţial despre planul de reorganizare al clubului.
UPDATE 11:45: Dosarul Rapidului este ultimul pe ordinea de zi la Tribunalul Bucureşti. Şedinţa în care se va lua decizia cu privire la planul de reorganizare al clubului din Giuleşti va fi una publică, deşi la un moment dat s-a speculat că ea va fi cu uşile închise.
Chiar dacă vor primi veşti bune azi, rapidiştii nu scapă de emoţii. Până pe 31 martie trebuie depuse dosarele de licenţiere pentru cluburile care vor să ia startul la viitorul sezon al Ligii 1. Licenţa nu poate fi acordată însă unui club care are restanţe financiare către angajaţi şi jucători.
UPDATE: 28 martie este ziua decisivă pentru Rapid, deoarece o eventuală amânare ar însemna, practic, respingerea dosarului de licenţiere pe care Rapid îl poate depune până pe 31 martie la FRF.
În cazul respingerii planului de reorganizare, atunci pentru actualul Rapid ar însemna finalul unei istorii de 91 de ani.
Comisia de Disciplină a FRF a aplicat o măsură extrem de dură Rapidului.
Miercuri, membrii Comisiei au decis să suspende două etape terenul giuleştenilor din cauza petardelor aruncate la meciul de la Clinceni şi să aplice o amendă de 40.000 de lei, la care se aplică o reducere de 25% pentru Liga a II-a. Comisia s-a folosit de raportul arbitrului Robert Dumitru, în care erau notate inclusiv minutele aruncării petardelor.
Conform regulamentului, Rapid trebuie să anunţe în 24 de ore unde va juca meciurile de pe teren propriu, iar variantele luate în calcul sunt Târgovişte şi Ploieşti. Rapid a mai disputat în acest sezon un meci la Ploiești, pe fostul stadion al Astrei, 0-1 cu Unirea Tărlungeni.
"Nu mi se pare normal. Au fost două pocnitori aruncate la Clinceni, este adevărat, dar vi se pare corect să fie influenţată în acest mod lupta pentru promovare câtă vreme nu a fost nimic grav? Nu cer să fim avantajaţi, ci doar trataţi la fel ca alţii care fac lucruri chiar mai grave, dar nu sunt la fel de pedepsiţi", a declarat Dănuţ Perjă, directorul sportiv al vişiniilor.
Rapid speră în clemența Comisiei
În următoarele două etape, Rapid stă. În prima ar trebui să joace pe teren propriu, dar nu are adversară pentru că în Seria I a Ligii a II-a este un loc vacant, iar în următoarea s-ar fi deplasat la Sportul Studenţesc, echipă exclusă din liga secundă.
Ultima rundă pe teren propriu în campionatul regulat este cu CFR Rapid Suceava, iar dacă nu se va schimba nimic, primul meci de play-off pe teren propriu îl va juca la cel puţin 60 de km de sediul social al clubului.
"Mai am o speranţă. Domnii de la Comisie să fie de acord să considere primul meci acasă în etapa în care stăm. Până la urmă nu e vina noastră că locul e vacant. Şi să putem începe şi noi play-off-ul de pe aceeaşi poziţii ca şi celelalte cinci competitoare" a mai spus Perjă.
Trecând peste chichiţele regulamentare, o parte a suporterilor giuleşteni fac din nou probleme echipei. La meciul cu Slobozia, 0-1, galeria a început să huiduie o echipă în care jucătorii sunt minţiţi constant de aproape doi ani, tot din cauza lor Rapid este cea mai penalizată echipă dintre cele care contează în fotbalul nostru, iar acum tot ei au determinat suspendarea pentru două etape.
Lideri doar în sezonul regulat
După 20 de runde, Rapid este pe locul 1, cu 38 de puncte, la egalitate cu Unirea Slobozia. Pe locul trei este CSMS Iaşi, cu 37 de puncte, dar cu două meciuri mai puţin. În play-off se califică primele şase clasate, iar punctajul cu care pornesc acestea este cel realizat doar cu celelalte cinci contracandidate la promovare. Amănunte despre cum arată în acest moment clasamentul pentru play-off găsiți AICI.
Etichete: rapid , fani rapid , galerie rapid , rapid galerie , rapid baraj , rapid playoff
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...