”Pleci de la Steaua?” Ce răspuns a dat Daniel Oprița și ce spune despre dreptul de promovare
articol scris de Digi Sport14.04.2023, 16:17
CSA Steaua așteaptă cu sufletul la gură derby-ul cu Dinamo, din etapa a 4-a a play-off-ului Ligii secunde. Partida va fi pe 18 aprilie, de la ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Chiar dacă urmează un meci atât de important, antrenorul "roș-albaștrilor", Daniel Oprița, a fost întrebat din nou dacă se mai gândește la demisie, mai ales după cele spuse după partida cu Oțelul.
Daniel Oprița: "La cum se discută acum, șansele sunt foarte mari să avem drept de promovare de la anul"
"Nu renunț, dar le-am spus că dacă se prezintă așa, e clar că nici eu nu pot să mai rezist la asemenea umilințe. Au fost greșeli personale pe care nu poți să le antrenezi.
Trebuie să fim mai atenți, să nu mai avem emoții, pentru că și lucrurile astea fac ca ei să greșească. Nu e ușor să joci la Steaua pentru că e presiune, dar trebuie să reziste.
La cum se discută acum, șansele sunt foarte mari să avem drept de promovare de la anul. Mai pierdem un an, oricum mai am un an de contract. În situația în care se dă drept de promovare, nu aș vrea să nu fiu cel care duce Steaua în Liga 1.
Eu aș vrea să fiu, pentru că este normal, am luat echipa din Liga 4 și așa ar trebui să fie normal, să duc Steaua în Liga 1. După aceea mai vedem", a spus Daniel Oprița.
Daniel Oprița: "E greu, e ca și cum te gândești la un Inter - Milan în Liga 2, dar uite că am ajuns și aici"
Astfel, Daniel Oprița ar vrea să profite de posibilitatea ca noua inițiativă legislativă să devină lege și CSA Steaua să aibă drept de promovare. Această veste i-a motivat pe jucători, iar Oprița promite că meciul cu Dinamo va fi un adevărat derby.
"E un meci mai special și pentru noi, dar și pentru suporteri, Dinamo este într-o revenire, s-a apropiat de noi, așa că e important meciul. E clar că, atunci când nu ai rezultate pozitive, atmosfera să nu fie așa de bună, dar am încredere în băieți că putem să trecem prin asta, am vorbit cu ei, se întâmplă.
Meciul de la Galați a fost un eșec, dar cu Poli Iași, supărarea este că am fost egalați pe final", a explicat Oprița.
În cazul în care CSA Steaua va primi drept de promovare, antrenorul Stelei a făcut o comparație atunci când a fost întrebat dacă ambele echipe ar putea juca pe Ghencea.
"E greu, e ca și cum te gândești la un Inter - Milan în Liga 2, dar uite că am ajuns și aici. Vremurile se schimbă, dar sperăm ca ambele echipe să ajungă în Liga 1 și astfel de derby-uri să se joace în prima ligă. Primul derby l-am jucat aici, în Ghencea, juca și Gică Popescu. Am făcut un meci bun, a fost bine, rezultatul a fost 1-1.
La biletele care s-au vândut, eu cred că o să fie o atmosferă bună. O să vedem la meci ce va fi, dar eu sunt sigur că suporterii noștri vor fi la înălțime, așa cum au fost și pe Național Arena, atunci când am fost peste. Deși lumea, după ultimele rezultate, îi vede favoriți pe ei, nu neg, pentru că vin după rezultate mai bune, dar la derby se joacă cu șanse 50-50", a precizat Oprița.
Proiect de lege “cu dedicație” pentru Steaua! Vasile Dîncu cere “procedură de urgență” în Parlament
CSA Steaua ocupă locul al doilea în play-off-ul din Liga 2, însă "roș-albaștrii" nu au primit dreptul de promovare în SuperLiga, din cauza formei de organizare a clubului.
Steaua n-are drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă, chiar deținută de către Ministerul Apărării
Totuși, CSA Steaua ar putea obține dreptul de promovare printr-un alt demers. Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, și alți doi parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului, astfel încât cluburile de drept public să aibă dreptul de a evolua în ligile profesioniste.
Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MapN).
Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru „persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”
Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.
Alături de Vasile Dîncu, ceilalți parlamentari PSD care au semnat propunerea legislativă sunt senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.
Conținutul proiectului de lege pentru modificarea Legii Sportului
Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:
„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comericale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internționale pe ramura de sport”.
Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:
„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.
Etichete: steaua-dinamo , daniel oprita
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au...