Exclusiv "Vrem stadion!". Speranţele fanilor lui Dinamo, deşarte? Ce se întâmplă de fapt
02.03.2017, 17:58Declaraţia făcută de Răzvan Burleanu la conferinţa de presă organizată marţi, după Comitetul Executiv al FRF, a creat foarte multă emoţie printre suporterii dinamovişti. Reacţia lor a fost văzută şi la derby-ul de miercuri seară, cu rivalii de la Steaua, scor 3-1, când au afişat un banner uriaş "VREM STADION!". După ce Adrian Mutu a cerut public şefului FRF mai multe lămuriri, la solicitarea Digi Sport Federaţia a oferit un răspuns care arată clar că riscul ca arena Dinamo să rămână cum e acum - o construcţie depăşită moral şi fizic - este imens. Iar termenul "strânge" rău de tot!
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
"Procesul de renovare a celor 4 stadioane care vor servi ca baze de antrenament pentru echipele care vor juca meciuri la București în cadrul Turneului Final EURO 2020 a demarat încă de anul trecut și este coordonat de Compania Națională de Investiții.
Procedurile respectă parametrii de timp care permit finalizarea lucrărilor de renovare în cazul stadioanelor Arcul de Triumf (F. R. Rugby), Steaua (Ministerul Apărării), Rapid (Ministerul Transporturilor), dar înregistrează, din informațiile pe care le deținem, unele întârzieri în cazul stadionului Dinamo (Ministerul de Interne). Motivele ţin de clarificarea regimului de utilizare. Din datele noastre, actele care reglementează regimul de utilizare al stadionului Dinamo sunt cele două Hotărâri de Guvern atașate.
Temerea noastră este că, în lipsa clarificării până la data de 31 martie a tuturor chestiunilor administrative care privesc stadionul Dinamo, timpul pentru realizarea lucrărilor de renovare va fi insuficient pentru încadrarea în termenul de finalizare corespunzător utilizării ca facilitate de antrenament pentru echipele participante la Turneul Final EURO 2020", se spune în răspunsul remis de FRF către Digi Sport.
Toate datele concrete sunt deţinute de Compania Naţională de Investiţii, cea care va aloca sumele necesare construirii celor patru arene din Bucureşti, şi, în ciuda insistenţelor noastre, nu am putut afla detalii suplimentare. Se speculează că ar putea exista şi o variantă de rezervă, gen "Sportul Studenţesc" sau "Cotroceni", dar nu există vreo confirmare.
"După cum se ştie de ceva vreme, s-a intrat în linie dreaptă pentru pregătirea organizării meciurilor de la Euro 2020. Cele mai mari probleme le avem la stadionul Dinamo, acolo unde situaţia proprietarilor este foarte, foarte încurcată; dacă nu se va reuşi rezolvarea situaţiei, va trebui să ne reorientăm. Deocamdată, nu vă pot spune numele unui alt stadion, pentru că încă sperăm ca lucrurile să se rezolve la Dinamo. Acolo vedem un proprietar pe tribună, un altul pe pista de atletism, mai vedem că altcineva demonstrează că a investit o sumă foarte mare şi aşa mai departe", a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul conferinței de presă de luni, reacţie în urma căreia dinamoviştii au aflat de pericol.
Care este, de fapt, conflictul care blochează predarea stadionului
După cum se ştie la Stadionul Dinamo sunt mai mulţi proprietari, între care şi Nicolae Badea. Iar acesta ar fi de acord cu reconstrucţia stadionului doar dacă va primi în schimb aceleaşi facilităţi. Lucru cu care CNI nu este de acord. Totuşi, Nicolae Badea a afirmat la finalul anului trecut, într-un interviu pentru Gazeta Sportului, că în niciun caz el nu se opune reconstrucţiei la Dinamo.
Printre facilităţile deţinute de Nicolae Badea se află:
Acces stadion
Suprafaţa desfăşurată (Intrare principală Potcoava = 208,43 m2),
Suprafaţa construită = 3.866 m2, Suprafaţă desfăşurată = 3.866 m2
WC tribuna I
Suprafaţa desfăşurată = 150 m2,
Suprafaţa construită = 75 m2
WC peluza II
Suprafaţa desfăşurată = 208,43 m2
Suprafaţa construită = 75 m2
3 Garaje
Copertina de la Tribuna I şi cabinele de transmisie
Teren fotbal nr. 1 (zgură)
Suprafaţa amenajată = 70 m2
Suprafaţa desfăşurată = 140 m2
Guvernul Năstase a decis prin hotărârea numărul 207, din 28 februarie 2002, scoaterea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului şi în administrarea Ministerului de Interne a unui imobil situat în municipiul Bucureşti şi aprobarea închirierii unei părţi a acestuia Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti sau, după caz, asocierii cu acesta". Ulterior, Clubul a încheiat o asociere pe termen nedeterminat cu Nicolae Badea în care prin investiţiile realizate fostul acţionar al lui Dinamo a ajuns să deţină facilităţile de mai sus.
"HOTĂRÂRE Nr. 207
din 28 februarie 2002
....
2. Alineatele (1) şi (2) ale articolului 2 vor avea următorul cuprins:
"Art. 2 - (1) Ministerul de Interne este împuternicit să închirieze bunurile având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2 Clubului Sportiv "Fotbal Club Dinamo" Bucureşti sau, după caz, să le atribuie Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti în vederea asocierii cu Clubul Sportiv "Fotbal Club Dinamo" Bucureşti, în condiţiile legii.
(2) În cazul închirierii bunurilor, chiria datorată de Clubul Sportiv "Fotbal Club Dinamo" Bucureşti va fi stabilită prin negociere între părţi şi va fi actualizată periodic, conform prevederilor legale."
3. Anexa nr. 2 - "Datele de identificare a imobilului aflat în administrarea Ministerului de Interne, care se închiriază Asociaţiei "Fotbal Club Dinamo" Bucureşti" - se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. II - Hotărârea Guvernului nr. 1.086/2000, cu modificările aduse prin prezenta hotărâre, va fi republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Gestul de bunăvoinţă al Executivului de la Bucureşti este unul realmente "impresionant": Totalul suprafaţei desfăşurate a construcţiilor şi amenajărilor care se închiriază = 38.173,06 m2.
Total suprafaţă de teren care se închiriază = 73.797,74 m2, din care:
- total suprafaţă construită şi amenajată = 35.462,37 m2
- total suprafaţă de teren liberă de construcţii = 38.335,37 m2"
Galerie Foto
Etichete: stadion dinamo , stadion dinamo lucrari , probleme stadion dinamo
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...