farul otelul
Video Farul - Oțelul 0-1. Moldovenii au dat lovitura în ultimul minut și au obținut prima victorie după 9 etape de ”secetă”
dan-petrescu
Dan Petrescu n-a stat la discuții: ”Atunci nu mai vorbesc de fotbal”
profimedia-0937645400
Exclusiv A jucat 89 de minute în PSG - Toulouse și e cerut la naționala României: ”De neînțeles!”. Nota primită
Digi Sport 1 Live
Acum

Steaua, fără victorie în 2014. Analiza jucătorilor după primele 5 amicale

23.01.2014, 02:08

Steaua a încheiat primul cantonament al anului, în care a jucat 5 meciuri amicale, fără a reuși să câștige vreunul. 3 înfrângeri, 2 egaluri și un golaveraj de 2-9 este bilanțul campioanei României în această primă lună a anului.

steaua amicale 3
  • Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1

Antrenorul Laurențiu Peghecampf a promis prestații mai bune în al doilea cantonament, când este hotărât să folosească mai mult timp echipa de bază (VIDEO și DETALII AICI).

Digi Sport vă prezintă, mai jos, o analiză a prestației steliștilor în primul stagiu de pregătire, judecând după evoluțiile din cele 5 meciuri de verificare:

Poarta pare a fi cel mai sigur compartiment al Stelei în 2014. În absența speranței Valentin Cojocaru - accidentat pentru o perioadă mai îndelungată - și cu Bogatinov încă nepregătit, Florin Niță și Ciprian Tătărușanu și-au împărțit minutele petrecute pe teren, în acest prim cantonament.

Ambii au avut prestații la înălțime, dar la Niță s-a remarcat o siguranță care îi dă un ușor plus în fața lui Tătărușanu în acest început de an.


Apărarea a părut nesigură în aceste prime meciuri. A primit 9 goluri, unele după erori mari, dar a și evitat primirea altora, reparând greșelile.

  • Daniel Georgievski - A revenit pentru ultimele trei meciuri după o accidentare. A fost titular cu Luzern, Union și FK Baku și de fiecare dată a ieșit la pauză. A jucat bine, fără greșeală, iar Steaua nu a primit gol, cu el pe teren. A oferit siguranță pe flancul drept, de fiecare dată.
  • Cornel Râpă - A jucat în fiecare meci amical din primul stagiu de pregătire, în primele trei ca titular. A fost folosit pe două posturi: ca fundaș dreapta, poziția pe care s-a consacrat, dar și ca apărător central, dând de fiecare dată satisfacție și siguranță.
  • Gabriel Matei - A jucat cele mai multe minute din ultimii doi ani. Are, în total, trei reprize și 27 de minute bifate pe teren în acest cantonament, în primele 3 meciuri și în ultimul. Ultimul meci oficial în care a apărut datează din septembrie 2013, cu Avântul Bârsana, în Cupa României. Până atunci, nu mai jucase din octombrie 2012.  A jucat bine, având în vedere că nu are meciuri în picioare și a fost folosit tot pe două posturi: fundaș dreapta și central. Nu i se pot imputa mari erori, singura care putea să îi coste pe steliști fiind la meciul cu Luzern, când Kahraba nu a putut profita de o pasă cu capul trimisă greșit de Matei.
  • Lukasz Szukala - Le-a dat emoții campionilor, cu accidentarea la gleznă care l-a scos din calcule pentru un meci (DETALII AICI). A început bine, dar oboseala și-a spus cuvântul pe final de cantonament, când a gafat la cel de-al doilea gol al lui FK Baku (VIDEO și DETALII AICI). Rămâne același fundaș central puternic și sigur pe el, deși a avut câteva ezitări și nu are motive să se teamă pentru locul de titular.
  • Florin Gardoș - A jucat doar în ultimele două meciuri amicale: ultimele 45 de minute cu Union Berlin și primele 63 cu FK Baku, revenit după o accidentare. A fost unul dintre puținii steliști ce merită lăudați la capătul partidei pierdute cu azerii și pare să își fi consolidat locul de titular în echipa lui Reghecampf.
  • Fernando Varela - A fost folosit ca fundaș central sau rar ca fundaș dreapta, de fiecare dată apărând dezinvolt cu mingea la picior, pe faza de construcție și exact în intervenții, pe faza de apărare. A jucat câte o repriză întreagă în primele 4 meciuri și 40 de minute în ultimul. Evoluțiile sale sunt în nota echipei, ferit de accidentări și foarte concentrat. A urcat și în careul advers la fazele fixe, dar nu a reușit să își valorifice lovitura de cap.
  • Alexandru Aldea - Apărătorul central în vârstă de 18 ani a părut sigur pe el și a demonstrat că poate fi o soluție pentru centrul defensivei, în caz de urgență. A fost remarcatul managerului general MM Stoica, la finalul partidei cu Werder Bremen (DETALII AICI).
  • Iasmin Latovlevici - A bifat câte o repriză în fiecare meci amical al Stelei, cu excepția ultimului, în care a jucat 57 de minute. A urcat des în atac, însă a arătat ceva carențe în apărare. A alergat mult, etalându-și incontestabilele calități atletice, dar a greșit multe pase. La meciul cu Werder Bremen a trimis o pasă greșită cu capul, din marginea propriului careu, dar portarul Niță i-a reparat eroarea și l-a blocat pe Elia.
  • Paul Pîrvulescu - A fost căpitanul Stelei, atunci când Bourceanu nu s-a aflat pe teren. S-a ridicat la nivelul titularului Latovlevici, însă a arătat aceleași carențe pe plan defensiv.
  • Alexandru Bourceanu - Căpitanul de drept al Stelei nu s-a dezmințit nici în acest cantonament. A jucat în nota sa obișnuită, dirijând atacurile și coborând des pentru a-și culege mingi. A oferit echilibru la mijlocul terenului, pe care l-a ținut aproape de fiecare dată cu un alt coleg.

  • Mihai Pintilii - A fost folosit atât ca mijlocaș central la închidere, poziția sa obișnuită, cât și ca fundaș central, unde susține că a mai jucat și în trecut. S-a apărat de fiecare dată bine, însă nu a mai avut șarjele ofensive de la începutul sezonului, când și marca goluri spectaculoase. S-a accidentat la cvadricepsul femural drept contra lui Union Berlin și a ratat ultimul meci. Abia vineri își va afla diagnosticul (DETALII AICI).
  • Andrei Prepeliță - A jucat atât ca mijlocaș central la închidere, cât și ca fundaș dreapta, pozițiile pe care a apărut și în meciurile oficiale din prima parte a sezonului. A jucat în fiecare dintre cele 5 meciuri, câte o repriză în primele 4 și 40 de minute în ultimul. Din nou și-a demonstrat polivalența, arătând că se poate conta pe el, atunci când este nevoie.
  • Ionuț Neagu - Este autorul primului gol al Stelei în acest an. A punctat dintr-o lovitură liberă din preajma careului, în chiar primul meci, cel cu FC Nurnberg. A fost activ, în rest, arătând că e o soluție viabilă pentru a înlocui vreunul dintre cei doi mijlocași centrali la închidere.
  • Nicolae Stanciu - Este singurul stelist care a dat o pasă decisivă în amicalele din Spania. I-a oferit assist-ul lui Federico Piovaccari, în egalul cu Union Berlin. A jucat în fiecare meci, de fiecare dată cu plusul de viteză cunoscut și cu capul sus, însă realizările au lipsit, cu excepția pasei decisive oferite golgheterului echipei.
  • Gabriel Iancu - A jucat în stilul obișnuit, fără mari realizări, dar cu o sclipire în joc care pare să îi țină mereu pe suporteri cu sufletul la gură. Încă nu pare să își poată face loc printre titulari, dar e cu siguranță o soluție pentru repriza a doua.
  • Cristian Tănase - A fost folosit în mare parte pe poziția sa obișnuită, în flancul stâng în linia de trei mijlocași ofensivi din spatele unicului vârf. Reghecampf l-a încercat și ca mijlocaș central, îndeosebi cu Baku, dar și câteva minute cu Werder, după ce Pintilii a fost retras ca fundaș central. A jucat în nota obișnuită și a arătat o mare poftă de joc, driblând mult în cursele sale de pe stânga.
  • Adi Popa - A fost destul de șters, departe de evoluțiile din sezonul trecut și de la începutul actualei stagiuni. Cursele în viteză i-au ieșit destul de rar și a furnizat puține centrări utile. Dacă va continua la fel, și-ar putea pierde locul de titular în fața lui Chipciu, Iancu ori chiar Grădinaru.
  • Alexandru Chipciu - A fost de fiecare dată titular și a jucat câte o repriză, cu excepția ultimei partide, cu Baku, atunci când a ieșit după 38 de minute. Este singurul jucător stelist care a încasat un cartonaș roșu, în chiar primul meci de pregătire, cel cu FC Nurnberg (VIDEO și DETALII AICI). A crescut, apoi, fiind din ce în ce mai util echipei nu doar în plan ofensiv, ci și defensiv, coborând în dese rânduri pentru a recupera mingi în jumătatea proprie.
  • Răzvan Grădinaru - Unul dintre tinerii de perspectivă din lotul Stelei. De fiecare dată când aintrat a adus un plus de viteză, explozie și tupeu, aătând curaj în fața apărătorilor adverși. A jucat îndeosebi pe flancul drept, cel ocupat în general de Adi Popa.
  • Alexandru Târnovan - Încă la stadiul de speranță, a demonstrat că poate să îl înlocuiască pe Tănase în flancul stâng al atacului, în caz de nevoie. Jucător de viteză, care a fost destul de activ în timpul petrecut pe teren, însă nu s-a integrat încă în angrenajul lui Reghecampf.
  • Alexandru Vâlceanu - La 17 ani fără două luni, mijlocașul a fost cel mai tânăr fotbalist deplasat de Steaua în Spania. Nu a prins atâtea minute cât restul colegilor săi, dar s-a prezentat bine, fără greșeală și cu destul nerv.
  • Pantelis Kapetanos - Este în continuare departe de prestațiile din primele sale sezoane la Steaua și în Spania s-ar putea să-și fi pierdut chiar și locul al doilea în preferințele antrenorului campioanei României.
  • Federico Piovaccari - A marcat singurul gol din acțiune al Stelei în primele 5 meciuri ale anului. A deschis scorul contra lui Union Berlin, făcându-și excelent mingea, după ce a primit în marginea careului din partea lui Stanciu și a punctat din cădere, un procedeu devenit deja "marcă înregistrată". Nu i-au mai ieșit de fiecare dată celebrele demarcări reușite în Liga 1, însă golgheterul Stelei rămâne în continuare prima opțiune în avanposturi.

  • Claudiu Keșeru - Transferul de răsunet al Stelei realizat în această iarnă încă nu a reușit să se impună în atac. A fost folosit fie ca vârf împins, fie în spatele lui Piovaccari și a fost de fiecare dată activ, însă fără să se lipească de gol. S-a zbătut mult, a încercat poarta din careu, din afara lui și din lovituri libere, dar fără noroc. Acuză oboseala, după primele antrenamente sub comanda preparatorului fizic Thomas Neubert, spunând că e mai greu decât în Franța, dar a renunțat la o zi liberă pentru a se antrena (DETALII AICI).

Lista meciurilor amicale ale Stelei în primul cantonament din 2014:

14 ianuarie: Steaua-Nurnberg 1-5 (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI)

16 ianuarie: Steaua - Werder Bremen 0-0 (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI)

18 ianuarie: Steaua - FC Luzern 0-1 (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI)

20 ianuarie: Steaua - Union Berlin 1-1 (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI)

22 ianuarie: Steaua - FK Baku 0-2 (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI)

Etichete: steaua primul cantonament , bilant steaua cantonament marbella


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut? Ei, bine, ați obținut!”
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut? Ei, bine, ați obținut!”

Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-11-17 at 16.19.20
Kosovarii au reacționat, după ce și-au aflat adversara din play-off-ul Ligii Națiunilor: ”Soarta a vrut”

A fost ultima șansă la FCSB?! Scos iar la pauză, pare ieșit definitiv de pe lista de favoriți a lui Becali
UEFA a clarificat lucrurile, după ce kosovarii au anunțat că vor depune apel la TAS. Ce se întâmplă la tragerea la sorți
UEFA logo in the rain in the Group F match GERMANY, Hungary. , . in Season 2020/2021 on June 23, 2021 in Munich, Germany. Credit: Peter Schatz/Alamy Live News
Specialiștii s-au pronunțat rapid, după acuzațiile făcute de Ștefan Târnovanu: nu s-a respectat regulamentul în Botoșani - FCSB!
lov libera botosani
România, misiune mai ușoară decât s-ar fi așteptat în preliminariile CM 2026? Cum ar putea arăta grupa ”Tricolorilor”
Razvan Marin , Ianis HAGI and Florinel Coman during UEFA Nations League game Romania vs Cyprus , 18.11.2024 , Bucharest , Romania
Recomandările redacției
profimedia-0937645400
Exclusiv A jucat 89 de minute în PSG - Toulouse și e cerut la naționala României: ”De neînțeles!”. Nota primită

Ce lovitură: Rațiu e față în față cu transferul carierei! ”Negocierile s-ar putea duce la bun sfârșit”
Nations League C, Group C2: Romania vs. Cyprus Andrei Ratiu celebrates with the fans in attendance after the Nations Lea
Încă un jucător ”pe făraș” la FCSB! Poate ajunge la altă echipă din SuperLigă
luis-phelipe1
Sârbii au aflat că o țară a intrat de partea kosovarilor în disputa cu România și nu s-au abținut: ”Fără nicio rușine”
15 novemberr 2024, UEFA Nations League, League phase, Matchday 5,League C,Group C2, Romania vs Kosovo, National Arena Bu
Citește și
Ionuț Vînă, ”la pământ” după ce Farul a pierdut la ultima fază cu Oțelul: ”N-am cuvinte”
ionut vina
”Prea săraci!” Învins cu un gol marcat în minutul 90+5, Gică Hagi nu s-a ferit: ”Cea mai proastă de până acum”
gica hagi
A rupt tăcerea după zeci de ani. Cher a dezvăluit numele bărbatului care a părăsit-o: „Am fost îndrăgostită nebunește de el!”
A rupt tăcerea după zeci de ani. Cher a dezvăluit numele bărbatului care a părăsit-o: „Am fost îndrăgostită nebunește de el!”
Prima ofertă pe care Luis Phelipe o are din Superliga: ”Acum îl iau! Îi mulțumesc frumos domnului Becali"
Prima ofertă pe care Luis Phelipe o are din Superliga: ”Acum îl iau! Îi mulțumesc frumos domnului Becali"
Pus la zid de Gigi Becali, William Baeten este gata să plece la o rivală a celor de la FCSB
Pus la zid de Gigi Becali, William Baeten este gata să plece la o rivală a celor de la FCSB
Johnny Depp: Toată lumea a fost împotriva mea. Nu am resentimente sau vreo rezervă de ură
Johnny Depp: Toată lumea a fost împotriva mea. Nu am resentimente sau vreo rezervă de ură
Anca Țurcașiu, mai fericită ca niciodată la peste patru ani de la divorț. Artista, surprinsă în ipostaze tandre alături de noul iubit
Anca Țurcașiu, mai fericită ca niciodată la peste patru ani de la divorț. Artista, surprinsă în ipostaze tandre alături de noul iubit
Trufia se plătește. FCSB, umilită la Botoșani după declarațiile iresponsabile ale lui Gigi Becali
Trufia se plătește. FCSB, umilită la Botoșani după declarațiile iresponsabile ale lui Gigi Becali
Care domnitor al Țării Românești a murit la o petrecere? Și-a schimbat numele de trei ori
Care domnitor al Țării Românești a murit la o petrecere? Și-a schimbat numele de trei ori
N-a stat pe gânduri! Decizia luată de Dorinel Munteanu, după ce a obținut victoria cu Farul în ultimul minut
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-OTELUL GALATI, SUPERLIGA SUPERBET (22.11.2024)
Craiova a dat lovitura! Jucătorul care tocmai a semnat contractul cu oltenii
Craiova a dat lovitura! Jucătorul care tocmai a semnat contractul cu oltenii
N-a stat pe gânduri! Decizia luată de Dorinel Munteanu, după ce a obținut victoria cu Farul în ultimul minut
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-OTELUL GALATI, SUPERLIGA SUPERBET (22.11.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anca Țurcașiu, mai fericită ca niciodată la peste patru ani de la divorț. Artista, surprinsă în ipostaze tandre alături de noul iubit
Anca Țurcașiu, mai fericită ca niciodată la peste patru ani de la divorț. Artista, surprinsă în ipostaze tandre alături de noul iubit
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut:
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost dificil să ne privim în ochi"
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii pentru acest sezon
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii pentru acest sezon