Precizări de ultimă oră făcute de CS Dinamo. Motivul pentru care stadionul riscă să nu mai fie reabilitat
07.03.2017, 15:37Clubul Dinamo este în alertă, după ce președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat că arena din Șoseaua Ștefan cel Mare ar putea ieși din programul de reabilitare al stadioanelor bucureștene pentru Campionatul European din 2020, unde capitala României va fi printre gazde.
Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
"Dacă nu se va reuşi rezolvarea situaţiei, va trebui să ne reorientăm", spunea Burleanu, la finalul lunii februarie.
Clubul Sportiv Dinamo a făcut o serie de precizări cu privire la problemele care ar putea duce la ieșirea propriului stadion din proiectul de proporții, care ar trebui demarat în acest an. Oficialii CS au răspuns unor întrebări formulate de Radio Dinamo, care a postat răspunsurile pe site-ul postului.
Principala piedică în calea reabilitării arenei e reprezentată de contractul de asociere dintre Clubul Sportiv și CS Fotbal Club Dinamo, societatea care îi aparține lui Nicolae Badea, deoarece Comisia Națională de Investiții "realizează proiecte de investiţii doar pe terenuri degrevate de sarcini". Societatea lui Badea a refuzat încetarea de comun acord a contractului de asociere. Mai mult, cele două entități au și un proces pe rol la Tribunalul București.
"Radio Dinamo:
”Suporterii dinamoviști, care au susținut necondiționat clubul Dinamo, au primit cu îngrijorare vestea că lucrările de modernizare ale stadionului Dinamo sunt amânate, existând posibilitatea că acestea să nu mai aibă loc, conform declarațiilor oferite de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.
În această perioadă a apărut o informație, conform căreia în anul 2002, s-a semnat un protocol prin care stadionul i-a fost concesionat lui Nicolae Badea pe termen nelimitat, lucru confirmat și de Compania Națională de Investiții.
Având în vedere discuțiile legate de eliminarea stadionului Dinamo, din programul de modernizare pentru Euro 2020, am dori să cunoaștem care este stadiul negocierilor purtate de Clubul Sportiv Dinamo și CS FC Dinamo, societatea care a primit prin Hotărare de Guvern concesiunea stadionului pe termen nelimitat?
Care este situtia contractuală a stadionului Dinamo și a anexelor, cine sunt proprietarii?
În cazul în care clubul nu este proprietarul stadionului, există posibilitatea de modernizare a stadionului? Dacă societatea deținută de Nicolae Badea are în concesiune stadionul Dinamo, există o posibilitate legală prin care, cu acordul lui Nicolae Badea, să se poată accesa fondurile puse de la dispoziție de Compania Națională de Investiții pentru modernizarea stadionului?
Care sunt soluțiile pentru a ajunge la o înțelegere atât cu această societate, precum și cu Compania Natională de Investiții, dar și care este impedimentul major pentru a se putea ajunge la o soluție favorabilă.
Asteptăm cu mare interes un răspuns din partea dumneavoastră! “
Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti
“În urma solicitării dvs din data de 02.03.2017, privind formularea unui răspuns oficial al CS Dinamo Bucureşti, în legătură cu situaţia lucrărilor de modernizare ale stadionului Dinamo, vă comunicăm următoarele.
La data de 16.07.2002, între CS Dinamo Bucureşti şi CS FC Dinamo Bucureşti s-a încheiat contractul de asociere sportivă nr. 2640, obiectul acestuia fiind asocierea părţilor în vederea susţinerii şi promovării activităţii sportive de performanţă a celor două cluburi şi exploatarea eficientă şi rentabilă a bazei materiale.
Asocierea a avut ca temei legal HG nr. 1086/2000, modificată prin HG 207/2002 şi OMAI 256/2002. Menţionăm că nu a existat nicio suprafaţă concesionată către CS FC Dinamo Bucureşti. Stadionul se află în proprietatea privată a statului, administrarea Ministerului Afacerilor Interne şi folosinţa CS Dinamo Bucureşti.
Contractul poate înceta, conform clauzelor acestuia, prin acordul de voinţă al părţilor, pieirea bazei materiale, în cazul lichidării CS FC Dinamo Bucureşti sau orice alte cazuri prevăzute de lege.
În baza contractului de asociere, FC Dinamo Bucureşti are dreptul să utilizeze în comun cu CS Dinamo Bucureşti baza materială prevăzută în Anexa 2 a HG 207/2002, care include şi stadionul central. La 17.09.2013, CS Dinamo Bucureşti a procedat la denunţarea unilaterală a contractului de asociere ca urmare a neplăţii de către CS FC Dinamo a unor facturi reprezentând cotele de asociere.
CS FC Dinamo a formulat contestaţie împotriva creanţei CS Dinamo, sens în care a fost dispusă efectuarea unei expertize financiar contabile, nedefinitivată până în prezent, aspect ce face obiectul dosarului 32249/3/2010/02, aflat pe rol la Tribunalul Bucureşti, secţia a VII-a civilă.
Prin regulamentul său de organizare şi funcţionare, CNI realizează proiecte de investiţii doar pe terenuri degrevate de sarcini, or contractul de asociere dintre CS Dinamo Bucureşti şi entitatea privată CS FC Dinamo reprezintă o piedică în calea investiţiei.
CS Dinamo a propus societăţii CS FC Dinamo încetarea contractului de asociere de comun acord, demers refuzat de CS FC Dinamo Bucureşti.
Modernizarea stadionului de fotbal reprezintă pentru CS Dinamo un obiectiv la fel de important ca şi pentru suporterii dinamovişti.
Conducerea clubului încearcă să găsească, alături de Ministerul Afacerilor Interne, soluţiile care să permită demararea şi ulterior finalizarea investiţiei. Pentru realizarea acestui deziderat este nevoie însă de un consens mai larg, în care să primeze interesul sportului”.
Stadionul Dinamo este unul dintre cele 4 aflate pe lista celor care vor fi modernizate sau refăcute în vederea Campionatului European din 2020, competiţie la care Bucureştiul se numără printre gazde. Celelalte arene sunt Giulești - Valentin Stănescu, Steaua și "Arcul de Triumf". Arenele refăcute vor folosi ca terenuri de antrenament pentru echipele care vor sosi în România pentru Euro 2020. Arena Naţională va găzdui patru partide: trei din faza grupelor şi una din optimile de finală.
În 2017 vor începe lucrările la stadioanele Arcul de Triumf, Steaua și Giulești. Arena Dinamo este împărțită între mai mulți proprietari și munca nu poate începe, până când lucrurile nu vor fi lămurite.
Etichete: euro 2020 , dinamo stadion , stadion dinamo euro 2020 , reabilitare dinamo , modernizare dinamo
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Viktor Orbán a fost atacat în Parlament din cauza problemelor economice prin care trece țara sa și...