Motivele amânării inaugurării stadionului din Craiova ar fi altele decât lipsa muncitorilor?
15.07.2017, 15:42În ciuda aştepărilor a sute de mii de fani olteni, stadionul de 55 de milioane de euro din Bănie nu va fi gata decât în octombrie 2017. Adică mult prea târziu pentru a putea juca pe teren propriu chiar la Craiova meciul cu AC Milan din Europa League.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Unul dintre adversarii politici ai guvernanţilor, Adrian Claudiu Prisnel, susţine că amânarile au fost determinate de probleme serioase legate de construcţie, şi nu de lipsa forţei de muncă, aşa cum s-a spus la un moment dat.
Iniţial, stadionul trebuia terminat în noiembrie 2016, iar de atunci finalizarea a fost amânată de patru ori: februarie 2017, martie-aprilie 2017, august 2017, octombrie 2017. După o pauză de 17 ani, oltenii sunt nevoiţi să se deplaseze la Severin pentru marele meci cu AC Milan, în turul III preliminar al Europa League.
În condiţiile în care sunt asemenea probleme cu stadionul din Bănie, rămâne de văzut dacă arenele care trebuie construite la Bucureşti până în primăvara anului 2020, Steaua, Rapid, Dinamo (dacă se rezolvă problemele legale) şi Arcul de Triumf vor fi gata pentru Euro 2020. Cu doi ani şi jumătate înaintea competiţie, România nu a mişcat nicio cărămidă la stadioane, metroul până la aeroportul Otopeni nu va fi construit, iar autostrada Transilvania nu va fi gata nici ea. Iar acestea sunt principalele angajamente luate de ţara noastră pentru a primi găzduirea celor patru partide de la Euro.
Prisnel le aduce celor care s-au ocupat de proiectarea stadionului, pe contul personal de facebook, acuze extrem de grave. Printre altele, acesta susţine că proiectul aprobat la început ar fi avut grave greşeli de proiectare: nu ar fi respectat standardele UEFA legate de vizibilitate, standardele geotehnice de siguranţă nu erau corecte, existau elemente de construcţie care puteau pune în pericol oamenii, ISU nu şi-ar fi dat acordul fără o modificare importantă.
"OZN ul Olguței Vasilescu se putea zdruncina la primul vânt mai puternic ... Stadionul nu îndeplinea:
-standarde UEFA: Necesitatea introducerii unui nivel nou (etajul 6) faţă de conceptul iniţial pentru asigurarea vizibilităţii la nivelul studiourilor TV outdoor; Conform cerinţelor UEFA EURO 2020, se solicită 4 studiouri outdoor
-standarde geotehnice de siguranță: panza freatica a fost ridicată de dărâmarea vechiului stadion si a fost necesara marirea adancimii de fundare precum si cresterea numarului de piloti forati. Panza freatica ridicata este un risc de siguranță în caz de cutremur ...
-standarde de rezistență la vânt: Elementele prefabricate au fost reconsiderate ca pozitii si dimensiuni; conectarea grinzilor de gradena cu piese specializate pentru aceste tipuri si magnitudini ale eforturilor; reamplasarea si redimensionarea elementelor de beton monolit cât si reamplasarea si redimensionarea contravantuirilor metalice ; volumul exterior al clădirii a fost modificat pentru a proteja mai bine tribunele impotriva intemperiilor.
-standarde de siguranță ISU: pentru rezolvarea problemelor de acces şi evacuare a publicului , urmare a avizului ISU, s-a introdus inelul perimetral, a cărui lăţime a fost calculată conform cu suma fluxurilor de evacuare de pe sectoare, pentru tribune şi peluze, mărind suprafaţa construită a stadionului cu aproximativ 7000 mp"
Vezi aici o Galerie Foto cu imagini ale Stadionului Ion Oblemenco, arenă care va avea o capacitate de 30.000 de locuri.
Etichete: stadion craiova , csu craiova , probleme stadion craiova
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...