LPF sare în apărarea Stelei și critică decizia Comisiei de Recurs în cazul lui Mureșan! Și Burleanu a luat atitudine
18.11.2014, 16:30LPF a publicat pe site-ul oficial un comunicat în care critică dur decizia Comisiei de Recurs de a anula suspendarea lui Gabi Mureşan, după ce Comisia de Disciplină a decis să îl suspende 16 etape (DETALII).
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Mai mult, președintele FRF, Răzvan Burleanu, va convoca în zilele următoare o ședință de urgență, în care vrea să obțină modificarea regulamentelor interne, pentru ca asemenea episoade petrecute pe teren să fie mai ușor de judecat într-o manieră corectă.
COMUNICATUL LPF REDAT INTEGRAL:
"Liga Profesionistă de Fotbal își exprimă totala surprindere față de ultimele decizii luate de membri Comisiilor Federale în cazurile apărute ca urmare a violențelor de pe terenul de fotbal. Rămânând consecvenți cu ideea de a lupta împotriva violenței în sport, LPF consideră că orice îngăduință cu astfel de acte trebuie amendată.
Când fotbalul nu se înțelege ca o manifestare sportivă, se ajunge în situația de a sancționa pentru un gest de extremă violență un jucător cu 16 etape de suspendare, așa cum a decis Comisia de Disciplină, pentru ca în final alți trei judecători dintr-o altă comisie, cea de recurs, să șteargă cu totul sancțiunea inițială. Fotbalul trebuie înțeles în toate datele lui, iar LPF se declară împotriva unor decizii care, dincolo de adevărul din teren, încep să bulverseze ierarhii și percepția publicului larg cu privire la dreapta lor judecare.
Nu se poate ca odată să fii grav vinovat, iar pentru aceeasi faptă, altă dată sa fii complet absolvit de vreo vină. Un astfel de derapaj este inadmisibil. Și pentru că avem cunoștință despre astfel de practici, am renunțat la aceste comisii. Pentru că nu am crezut că vom reuși să găsim 15 oameni bine pregătiți si, mai ales, integri în judecarea unor astfel de cazuri.
Liga Profesionistă de Fotbal nu se pronunță pe tema profesionalismului sau integrității celor care judecă, nu avem dovezi prin care să acuzăm, dar rămânem cu mari semne de întrebare asupra deciziilor celor două comisii. Nici măcar nu ne propunem să intrăm în detaliile avocățești, nu suntem interesați de chichițe de acest gen, nici de motivări și nici nu ne permitem să le accesăm, dar credem într-o justiție disciplinară bazată pe logică și simplitate: dacă ești vinovat, trebuie să plătești. Este și cazul deciziilor apărute după accidentarea gravă a stelistului Raul Rusescu de către fotbalistul Gabi Mureșan de la ASA Tîrgu Mureș.
Din păcate, se pare că în fotbalul românesc sunt judecători gata să te absolve de orice vină, chiar și în cazul vinovăției. Nu cunoaștem motivele unui astfel de comportament, și nu dorim să ne transformăm în procurori de caz. Atragem atenția, însă, asupra faptului că acești oameni distrug prin astfel de decizii o imagine pe care noi ne luptăm în fiecare zi să o facem altfel. Refuzăm să mai acceptăm bătaia de joc la adresa muncii noastre, la adresa muncii celor din administrația FRF și la adresa iubitorilor fotbalului.
Un fotbalist de echipă națională a fost grav mutilat, iar trei judecători din 10 (totalul membrilor Comisiilor de Disciplină și de Recurs) au decis că nu s-a întâmplat, practic, nimic. Alți șapte au aplicat cea mai dură sancțiune din jurisprudența comisiilor cu atribuții jurisdicționale pentru Liga 1. Știm, poate că adevărul absolut e undeva la mijloc, dar dincolo de toate, ne întrebăm: ce trebuie să se întâmple, oare, pentru ca trei membri dintr-o comisie să poată aplica o sancțiune?"
Etichete: gabi muresan , muresan rusescu , gabi muresan rusescu , rusescu muresan
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O înregistrare video care pretinde că arată capturarea de către ruşi a unui australian care lupta...