Judecătorul român de la TAS, dezamăgit că noua campioană va fi decisă la Lausanne: "Record negativ"
27.05.2017, 11:07Probabila contestaţie a FCSB-ului la TAS va fi judecată şi de un român. Cristian Jura lucrează la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi e nemulţumit că fotbalul din România şi-a făcut un obicei din a aştepta verdictele de la Lausanne.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
"România are un record negativ la TAS. Nu are cele mai multe cazuri la TAS, dar cele mai multe cazuri de răsunet. A fost prima medalie olimpică ridicată unei gimnaste, singura ţară unde s-a decis componenţa campionatului (cazul cu Rapid şi Chiajna) şi ar putea fi singura ţară unde s-ar putea decide campioana. România are 120 de cazuri în istorie la TAS, din anii '80 încoace", a declarat judecătorul Cristian Jura la "Digi Sport Matinal".
Jura e surprins de micul detaliu care poate decide la TAS campioana din Liga 1.
"Mi se pare interesant că acest campionat stă în interpretarea unui cuvânt, campionat sau play-off. S-a ajuns în această situaţie. Şi acest cuvânt e definit în ROAF, avem o definiţie a campionatului, avem un ghem de lână din care fiecare trage câte un fir. Unii zic că e tot sezonul, alţii că e doar play-off-ul. Discuţiile sunt foarte multe, cel mai bine ar fi să aşteptăm să conteste Steaua, să ajungă cazul la TAS", a mai spus Cristian Jura.
Judecătorul român a dezvăluit şi cât timp după contestaţie poate aştepta FCSB-ul decizia TAS.
"TAS-ul poate judeca într-o procedură accelerată, însă nicio decizie nu se ia pe loc. Echipele pot cere să se judece în regim de urgenţă, ceea ce ar însemna două-trei săptămâni. Timp de 21 de zile se poate contesta la TAS omologarea rezultatelor, sigur că probabil că FCSB nu va aştepta atât. Din acel moment, mai sunt două săptămâni în care se formează completul de judecători, părţile pot solicita să fie judecate de un singur arbitru sau de trei arbitri. Părţile decid. Costurile sunt mai mari dacă sunt mai mulţi judecători. Taxa este de 1 000 de dolari pentru depunerea dosarului. La formarea completului fiecare parte numeşte un arbitru, iar cei doi trebuie să fie de acord cu al treilea arbitru, numit de TAS. Deciziile TAS pot fi atacate la Tribunalul Federal Elveţian, numai pe chestiuni de procedură, nu pe fond", a explicat Jura.
VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT
Etichete: fcsb merge la tas , cristian jura , campioana romaniei tas , verdict titlu tas , viitorul steaua tas
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O înregistrare video care pretinde că arată capturarea de către ruşi a unui australian care lupta...