Exclusiv Marius Lăcătuș: "De ce trebuie să joace FCSB în Ghencea?"
articol scris de Digi Sport30.03.2023, 19:04
Marius Lăcătuș s-a arătat indignat de dorința celor de la FCSB de a juca pe stadionul din Ghencea.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Fostul antrenor al CSA Steaua se întreabă de ce trupa lui Gigi Becali vrea cu orice preț să joace pe arena din Ghencea.
Marius Lăcătuș nu o vrea pe FCSB în Ghencea
"Eu nu înțeleg. De ce trebuie să joace FCSB în Ghencea? Și Arcul de Triumf e un stadion pe care joacă mai multe echipe și făcut din bani publici, precum și arena Rapidului, și Arena Națională la fel, de ce neapărat trebuie să joace FCSB în Ghencea?
Sunt foarte mulți care consideră și că Steaua din Liga 2 trebuie să joace acolo. Bănuiesc că terenul și tot ce e acolo aparțin Ministerului. Dacă se cosmetiza puțin vechiul stadion, echipa din Liga 2 putea să joace acolo.
Nu văd de ce trebuie să joace FCSB acolo, din moment ce ai plecat de acolo în ce mod ai plecat și cum te-ai comportat și ce declarații ai dat. Ai spus că tu nu mai vii niciodată, că tai nocturna, plus că avea de plătit niște datorii acolo.
Spui că nu mai vii niciodată în Ghencea și deodată ți s-a părut ție că e stadionul mai nou și mai frumos", a spus Marius Lăcătuș, la Fotbal Club.
- Marius Lăcătuș a evoluat pentru Steaua în două rânduri, între 1983 și 1990, și între 1993 și 2000, perioadă în care a câștigat 21 de trofee.
- Ca antrenor, Marius Lăcătuș a pregătit și FCSB, trupa lui Gigi Becali, și CSA Steaua, formația din liga secundă.
VIDEO cu "revolta" lui Marius Lăcătuș
Steaua nu o lasă pe FCSB să joace în Ghencea! Motivele invocate
Momentan, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat asupra palmaresului și a decis rejudecarea la Curtea de Apel. Hotărârea a fost privită ca un mare succes de către cei de la FCSB, însă fanii de la Steaua au o părere complet diferită.
Disputa dintre vicecampioana României și gruparea celor de la MApN se duce pe mai multe paliere, iar unul dintre acestea este Stadionul Steaua.
Oficialii echipei lui Gigi Becali (64 de ani) au făcut mai multe demersuri de a reveni în Ghencea, dar mereu s-au lovit de refuzul celor de la Armată.
FCSB-ul a făcut o nouă cerere pentru a evolua pe noul Stadion Steaua, care a fost construit de CNI cu aproximativ 100 de milioane de euro, după adoptarea unui proiect de lege în Parlament, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Roș-albaștrii își doresc să dispute două meciuri din play-off, cu CFR Cluj și cu Rapid, în Ghencea, dar se pare că s-au lovit iar de un refuz.
”Nu putem să dăm curs solicitării dumneavoastră, din moment ce acum nu cunoaștem exact data meciurilor la care vor evolua pe teren propriu echipele de fotbal și de rugby ale Clubul Sportiv Steaua.
În plus, nu există la acest moment normele de aplicare ale noii Legi”, ar fi fost răspunsul celor de la Steaua.
Eduard Novak, despre exclusivitatea Stelei pe stadionul Ghencea: "Nu ne permitem acest lux"
Marcel Ciolacu promite să rezolve situația stadionului Ghencea! "Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, vor putea și Steaua cu FCSB", a precizat președintele Camerei Deputaților.
Proiectul de lege inițiat de USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice a fost introdus la Camera Deputaților. PSD și PNL au dat aviz pozitiv.
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a calificat drept normală această inițiativă. Novak anunță că Steaua nu poate avea exclusivitate pe acest stadion.
"Este o normalitate cred, cum am considerat şi cu stadionul Arcul de Triumf. O investiţie de 40 de milioane de euro a statului trebuie în primul rând respectată. Dacă se construieşte o asemenea bază sportivă, trebuie folosită şi de alte entităţi.
Nu poate doar cineva să stea pe această bază şi s-o folosească numai pentru el. Nu ne permitem, cred, acest lux. Aşa că eu cred că e binevenită (n.r. - inițiativa din Parlament)", a spus Eduard Novak.
Proiect de lege care facilitează accesul FCSB-ului pe stadionul Steaua - Ghencea
Ce presupune această inițiativă legislativă:
- introducerea unui set de criterii pentru darea în folosință a bazelor sportive publice, obligatorii pentru toți administratorii acestora;
- obligația administratorilor de a face publice aceste criterii, pe avizier și pe site-ul web al instituției, precum și tarifele de închiriere și numele entităților care utilizează infrastructura sportivă;
- amenzi pentru cei care nu respectă aceste prevederi.
Până acum, conducerea CSA Steaua a argumentat că nu poate să-i închirieze stadionul FCSB-ului întrucât se află într-un conflict de natură juridică.
Etichete: ghencea , marius lacatus , stadion ghencea
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au...