Ce înseamnă ablaţia cardiacă, intervenţia suferită de George Ţucudean la clinica din Viena
30.04.2019, 17:33În ziua meciului CFR Cluj-Viitorul 3-1, echipa gazdă a primit cea mai proastă veste posibilă. George Ţucudean, cel mai bun atacant al său, a fost scos din lot din cauza problemelor de ultima oră: nişte uşoare înţepături la inimă, conform unor surse, sau a unei recidive a accidentării de la coapsa dreaptă, conform altora.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Legat de problemele care au determinat intervenţia minim invazivă pe cord, suferită de fotbalist la o clinică din Viena, a vorbit un medic cardiolog, care a precizat că doctorii nu pot elimina definitiv problema.
"Am crezut că suntem blestemaţi. George a ieşit pe teren în ziua meciului, la antrenament, a încercat să execute câteva faze fixe şi a spus că-l doare piciorul. Dacă alţii ştiu altceva, eu nu ştiu. Cel mai bun jucător al nostru, golgheterul campionatului n-a putut să joace", a afirmat Dan Petrescu la finalul meciului CFR Cluj-Viitorul 3-1.
Ce a spus un medic cardiolog despre intervenţia la inimă suferită de George Ţucudean
"Inima este un circuit electric și pot apărea oricând extrasistole, chiar și după ablație, în alte zone. Așa că ablația nu poate rezolva definitiv acele probleme. El poate juca, așa cum a și facut-o. Ele devin periculoase doar când apare sufocarea, stările de leșin sau durerile în piept. Probabil că dacă a simțit din nou aceste extrasistole, s-a speriat iar și de aceea a preferat să nu mai joace”, a declarat un cardiolog pentru Gazeta Sporturilor.
George Ţucudean a explicat modul în care au intervenit medicii austrieci
"Da, este adevărat că am avut probleme cu inima, dar nu au fost probleme grave, din fericire.
Ce am avut eu, au 80 la sută din oameni. Au fost nişte extrasistole (n.r. bătăi în plus ale inimii) care eu le făceam în efort şi am jucat cam 4 luni cu ele. Nu erau periculoase, toată lumea m-a asigurat că nu puteam să păţesc nimic şi profitând de această pauză şi la insistenţele familiei am mers să îmi fac un consult la Viena.
Cei de acolo mi-au spus că sunt foarte mulţi jucători care au aşa ceva, pot să apară la oricine, oricând, nu neapărat să te naşti cu ele", a dezvăluit George Țucudean într-o conferință de presă susținută înaintea partidei Sepsi-CFR 0-1, în etapa a 6-a.
Ce este ablaţia cardiacă, intervenţie suferită de George Ţucudean într-o clinică din Viena
- Ablația cardiacă este o intervenție minim invazivă, care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a țesutului inimii care provoacă tulburările de ritm cardiac.
- Se introduce un cateter printr-o venă sau printr-o arteră până la nivelul inimii, unde se cauterizează țesutul responsabil de apariția aritmiei, cu ajutorul unei unde de radiofrecvență.
- Ablația cardiacă se poate realiza și cu ajutorul unui laser, în care sunt încorporați senzori electrici. Cicatricea apărută în urma cauterizării va crea o barieră între țesutul sănătos și cel bolnav, iar semnalele electrice anormale trimise nu vor mai afecta cordul.
- Ablația cardiacă durează între 3 și 6 ore și în timpul ei pacientul poate resimți o ușoară senzație de arsură, atunci când țesutul este cauterizat. De obicei, este necesară o zi de spitalizare, iar pacientul își poate relua activitatea în doar câteva zile.
Etichete: dan petrescu , george tucudean , ablaţie , medic cardiolog , ablaţie cardiaca
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...