Exclusiv "Care e Steaua?". Marius Lăcătuș, Helmuth Duckadam și Gabi Balint nu s-au ferit de cuvinte
articol scris de Digi Sport22.02.2023, 20:17
Marius Lăcătuș, Helmuth Duckadam și Gabi Balint, câștigători ai Cupei Campionilor în 1986 cu Steaua, au fost prezenți în studio-ul Digi Sport, la emisiunea Fotbal Club.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Cei 3 au fost puși de moderatorul Radu Naum în fața unei întrebări care i-a divizat pe fanii formației din Ghencea: care echipă este Steaua?
- Marius Lăcătuș, jucătorul cel mai titrat din istoria Stelei, s-a alăturat echipei de specialiști Digi Sport
Controversa legată de marca Steaua, discutată de Lăcătuș, Duckadam și Balint
Răspunsurile nu au întârziat să apară, moment în care au apărut și "contrele" dintre cei trei.
- Marius Lăcătuș: "Pentru mine Steaua e Steaua. Clubul Armatei, din Liga 2".
- Helmuth Duckadam: "Pentru mine cea care nu a retrogradat niciodată".
- Gabi Balint: "Pentru mine Steaua e aia pentru care am jucat și câștigat atunci (n.r. Cupa Campionilor). În ziua de azi e Steaua Armatei".
Fostul portar a intervenit rapid: "Pentru el e cel mai greu (n.r Marius Lăcătuș), a fost de două ori antrenor la Steaua, a fost și președinte", iar răspunsul din partea "Fiarei" nu a întârziat:
"Hai să ne înțelegem, una e să fie FCSB, alta e să fie Steaua. Eu vorbesc de numele echipei. Eu am antrenat Steaua, cea care juca în Ghencea. Dacă nu ieșeau toate problemele astea la iveală probabil că rămânea așa. Din moment ce nu mai porți numele de Steaua înseamnă că nu ești Steaua".
"E continuatoarea, care a evoluat în Europa și peste tot. La ora actuală UEFA o recunoaște ca o continuare e echipei din 1986. Mă refer strict la echipă care a continuat", a mai spus Duckadam.
VIDEO cu conversația integrală dintre cei 3:
Istoricul conflictului juridic între CSA Steaua și FCSB
CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB şi a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali.
La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.
FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.
În luna mai 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că procesul privind palmaresul Stelei trebuie să fie rejudecat, după ce a admis recursul FCSB-ului.
FCSB a cerut anularea, respectiv decăderea tuturor mărcilor “Steaua” aparținând CSA și constatarea mărcii notorii “Steaua” aparținând FCSB, din anul 2003.
FCSB susține că nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea Steaua, în condițiile în care Clubul Sportiv al Armatei nu a folosit mărcile în perioada 2003 - 2017.
În schimb, CSA Steaua susține că este continuatoarea echipei istorice, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, și pretinde daune în valoare de 37 de milioane de euro, pentru că FCSB ar fi profitat fără temei legal de pe urma mărcii "Steaua" în perioada 2004-2014.
În plus, CSA Steaua a cerut la FRF dezafilierea FCSB-ului și excluderea din cupele europene.
Etichete: csa steaua , helmuth duckadam , gabi balint , marca , marius lacatus
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...